Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коржі без дріжджів

Коржі без дріжджів

19-03-2015, 19:37
1 407
Коржі без дріжджів
Кожному з нас частенько хочеться побалувати себе, з'ївши яку-небудь оригінальну випічку. Однак багато жінок і дівчата не можуть собі цього дозволити. В основному це стосується тих, хто ретельно стежить за своєю фігурою, або страждає надмірною вагою. Адже дріжджове тісто , що використовується для випічки різних смачних виробів, накладає незгладимий відбиток на дівочу фігуру. Але не варто засмучуватися раніше часу, тому що без дріжджів теж можна приготувати безліч чудових страв, які будуть не тільки смачними, але і корисними, особливо для Вашої фігури. Не вірите? Пропонуємо вам спекти коржі без дріжджів і переконатися в цьому!

Коржі на молоці без дріжджів


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 150 г;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • борошно - 80 г;

  • масло вершкове - 10 г;

  • кориця - щіпка;

  • молоко - 125 мл;

  • мед - 30 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Борошно, корицю, сіль, порошок для випічки і соду з'єднуємо в глибокій мисці і перемішуємо між собою. В отриману суміш кладемо трохи вершкового масла, яке необхідно заздалегідь розтопити. Після цього вливаємо тепле молоко і додаємо мед. Все це злегка збиваємо виделкою і замішуємо поступово однорідне тісто.
    Далі беремо дошку, посипаємо її рясно борошном і викладаємо липке тісто. Потім акуратно розгортаємо його качалкою до товщини приблизно 2 сантиметри і вирізаємо за допомогою плоскої невеликий тарілки кола або овали. Духовку заздалегідь запалюємо, розігріваємо приблизно до 220 градусів. Заготовлені коржі перекладаємо на деко і випікаємо блюдо близько 15 хвилин.

    Рецепт коржів без дріжджів на кефірі


    Інгредієнти:

  • кефір - 300 мл;

  • борошно пшеничне - 2 ст.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • цукор, сіль - 1 ч. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • базилік, кмин, червоний перець - за смаком.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати коржі на сковороді без дріжджів. Отже, спочатку беремо всі сухі інгредієнти, необхідні для приготування коржів, і змішуємо їх в мисці. Потім отриману суміш додаємо потихеньку в домашній кефір і все ретельно перемішуємо до однорідності, використовуючи спочатку столову ложку, а потім - заважаємо руками. В результаті у вас повинно вийти густе, м'яке і трохи липнущее до рук тісто.
    Далі скручуємо з неї смужку і поділяємо її на однакові невеликі частини. Кожен шматочок потрібно розкачуємо за допомогою качалки в дуже тонкий млинець будь-якої форми і розміру.
    Після цього беремо сковороду, наливаємо в неї трохи рослинного масла й обсмажуємо наші коржі протягом декількох хвилин з усіх боків до золотистого кольору, використовуючи при цьому середню силу полум'я. Потім акуратно перекладаємо їх на тарілку і поки коржі ще гарячі, змащуємо їх вершковим маслом і викладаємо стопкою один на одного. Зберігаємо їх обов'язково в контейнері з кришкою, або накриваємо ємність, де вони знаходяться харчовою плівкою.

    Рецепт житніх коржів без дріжджів


    Інгредієнти:

  • житнє борошно - 2 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • кардамон.


  • Приготування
    Розглянемо ще один спосіб, як приготувати коржі без дріжджів.
    Коржі без дріжджів
    Отже, для початку просіваємо гарненько борошно, робимо в ній поглиблення і розбиваємо туди яйця. Потім кладемо сметану, всипаємо потрібну кількість цукру, додаємо дрібку солі, кардамону і замішуємо однорідне густе тісто, не прилипающее до рук.
    Далі розділяємо його на рівні частини, формуємо з кожної коржі товщиною близько 1 см і викладаємо на заздалегідь підготовлений і змащений маслом деко. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо коржі без дріжджів близько 20-25 хвилин. Після цього злегка остуджуємо їх і подаємо до столу!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Житні коржі
    Житні коржі
    Житні коржі - корисні для нашого організму, особливо оцінять їх ті, хто дотримується дієти або постити. Такі ласощі можна подати до свіжозвареної чаю
    Коржі на молоці
    Коржі на молоці
    Коржі на молоці - ситне і смачне блюдо, яке можна вживати в самостійному вигляді, або подавати до основних страв. Давайте розглянемо декілька
    Коржі без яєць
    Коржі без яєць
    Коржі - смачне і ситне блюдо. Їх можна подавати до столу як самостійну страву або в доповнення до основних страв. І сьогодні мова піде про пісних
    Булочки без дріжджів
    Булочки без дріжджів
    Якщо вам хочеться чого-небудь солоденького і смачного, пропонуємо спекти булочки без дріжджів. Їх можна зробити на ряжанці, молоці, кефірі, сметані.
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили