Булочки без дріжджів
На булочки без дріжджів варто звернути увагу, коли хочеться зробити щось смачненьке дуже швидко. Їх може спекти навіть новачок. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні булочки з тіста без дріжджів.
Булочки без дріжджів
Інгредієнти:
борошно - 3 склянки;
цукор - 100 г;
сіль - 1 щіпка;
розпушувач - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 100 г (70 грам в тісто, 30 в начинку);
молоко - 50 мл;
кориця - 2 ч. ложки.
Приготування
Для початку змішуємо розтоплене вершкове масло з цукром. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і розпушувачем. Поступово всипаємо борошно в масло, ретельно перемішуємо. Тісто має бути м'яким і без грудок.
Готове тісто викладаємо на присипану борошном поверхню. Розкачуємо тісто тонким шаром. Поверхню тіста змащуємо розтопленим маслом і присипаємо зверху корицею перемішаної з цукром. Тепер формуємо булочки. Тісто акуратно згортаємо рулетом, трохи притискаючи, щоб булочки не були порожні всередині. Після цього гострим ножем нарізаємо порційні шматочки. Викладаємо на деко і відправляємо їх у духовку, розігріту до 180 градусів. Чекаємо 20 хвилин і наші булочки готові.
Булочки на кефірі без дріжджів
Інгредієнти:
кефір -130 мл;
борошно - 80 г;
масло вершкове - 50 г;
сіль - щіпка;
цукор - 1 ст. ложка;
сода - 1/2 ч. ложка;
розпушувач для тіста - 1/2 ч. ложка.
Приготування
Включаємо духовку розігріваємо її до 220 градусів. Тим часом просіваємо борошно, додаємо сіль, цукор, розпушувач і соду, і все це добре перемішуємо. В отриману борошняну масу натираємо вершкове масло на тертці, а потім розминаємо його руками до отримання крихти. Додаємо домашній кефір і замішуємо м'яке злегка липнущее до рук тісто. Надаємо тесту форму кулі. Тісто викладаємо на стіл, присипаний борошном і надаємо йому форму коржі висотою 10 мм За допомогою склянки вирізаємо з тіста кола і викладаємо їх на деко застелений папером для випічки. Відправляємо наш деко в духовку і випікаємо булочки на кефірі до легкої золотистої скоринки приблизно 10 хвилин.
Булочки на сметані без дріжджів
Інгредієнти:
сметана - 6 ст. ложок;
вершкове масло - 50 гр.;
яйця - 3 шт.;
жовток - 1 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
лимон - 1 шт.;
щіпка солі;
борошно.
Приготування
Розмішуємо розм'якшене вершкове масло зі сметаною, яйцями, цукром, подрібненою цедрою лимона і дрібкою солі. Всипаємо борошно до тих пір, поки не вийде не круте, м'яке і еластичне тісто. Скручуємо кренделі і викладаємо на деко. Змащуємо булочки жовтком і посипаємо цукром. Випікаємо в розігрітій духовці до золотистої скоринки. І подаємо до столу.
Булочки на молоці без дріжджів
Інгредієнти:
борошно - 450 г;
пекарський порошок - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 120 г;
цукор - 1 ст. ложка;
молоко - 250 мл;
яєчний жовток - 1 шт.
Приготування
Просіяне борошно висипаємо в миску, додаємо пекарський порошок, сіль, дрібно нарубані шматочки замороженого вершкового масла і розмішуємо до утворення грудочок. Додаємо цукор і молоко і замішуємо тісто. Розкачуємо його на столі, присипаному борошном, до товщини 15 см, вирізаємо гострою формою кружечки і кожен укладаємо на лист, змащений маслом. Змішуємо жовток і 2 ст. ложки молока і змащуємо цією сумішшю поверхню булочок. Випікаємо в духовці розігрітій до 200 градусів протягом 15 хвилин.
Сирні булочки без дріжджів
Інгредієнти:
сир - 250 г;
яйце куряче - 2 шт.;
цукор - 5 ст. ложок;
борошно - 2 склянки;
молоко - 2 ст. ложки;
цукор ванільний - 1 упаковка;
розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
курага - 50 р.
Приготування
Для приготування цих булочок використовуємо зернистий сухий сир . До сиру додаємо цукор, яйця, ванільний цукор і розпушувач. Все змішуємо міксером до однорідної маси. В останню чергу додаємо борошно. Тісто має вийде мокре і липке. До одержаної однорідної маси додаємо нарізану дрібними шматочками курагу і добре перемішуємо ложкою.
Мокрими руками набираємо в долоні частину тіста. Загальна кількість тіста слід розділити на 15 частин і з кожної скачати кульку і висадити його на деко, в який попередньо застеляємо папером для випічки. Перед випічкою пензликом змащуємо булочки молоком. При запіканні молоко утворює красиву рум'яну скоринку. Духовку розігріваємо до 160 градусів і випікаємо булочки 20 -25 хвилин. Булки дістаємо з духовки, даємо їм охолонути і знімаємо з дека. Подаємо до столу.
Булочки без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Для початку змішуємо розтоплене вершкове масло з цукром. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і розпушувачем. Поступово всипаємо борошно в масло, ретельно перемішуємо. Тісто має бути м'яким і без грудок.
Готове тісто викладаємо на присипану борошном поверхню. Розкачуємо тісто тонким шаром. Поверхню тіста змащуємо розтопленим маслом і присипаємо зверху корицею перемішаної з цукром. Тепер формуємо булочки. Тісто акуратно згортаємо рулетом, трохи притискаючи, щоб булочки не були порожні всередині. Після цього гострим ножем нарізаємо порційні шматочки. Викладаємо на деко і відправляємо їх у духовку, розігріту до 180 градусів. Чекаємо 20 хвилин і наші булочки готові.
Булочки на кефірі без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Включаємо духовку розігріваємо її до 220 градусів. Тим часом просіваємо борошно, додаємо сіль, цукор, розпушувач і соду, і все це добре перемішуємо. В отриману борошняну масу натираємо вершкове масло на тертці, а потім розминаємо його руками до отримання крихти. Додаємо домашній кефір і замішуємо м'яке злегка липнущее до рук тісто. Надаємо тесту форму кулі. Тісто викладаємо на стіл, присипаний борошном і надаємо йому форму коржі висотою 10 мм За допомогою склянки вирізаємо з тіста кола і викладаємо їх на деко застелений папером для випічки. Відправляємо наш деко в духовку і випікаємо булочки на кефірі до легкої золотистої скоринки приблизно 10 хвилин.
Булочки на сметані без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Розмішуємо розм'якшене вершкове масло зі сметаною, яйцями, цукром, подрібненою цедрою лимона і дрібкою солі. Всипаємо борошно до тих пір, поки не вийде не круте, м'яке і еластичне тісто. Скручуємо кренделі і викладаємо на деко. Змащуємо булочки жовтком і посипаємо цукром. Випікаємо в розігрітій духовці до золотистої скоринки. І подаємо до столу.
Булочки на молоці без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Просіяне борошно висипаємо в миску, додаємо пекарський порошок, сіль, дрібно нарубані шматочки замороженого вершкового масла і розмішуємо до утворення грудочок. Додаємо цукор і молоко і замішуємо тісто. Розкачуємо його на столі, присипаному борошном, до товщини 15 см, вирізаємо гострою формою кружечки і кожен укладаємо на лист, змащений маслом. Змішуємо жовток і 2 ст. ложки молока і змащуємо цією сумішшю поверхню булочок. Випікаємо в духовці розігрітій до 200 градусів протягом 15 хвилин.
Сирні булочки без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування цих булочок використовуємо зернистий сухий сир . До сиру додаємо цукор, яйця, ванільний цукор і розпушувач. Все змішуємо міксером до однорідної маси. В останню чергу додаємо борошно. Тісто має вийде мокре і липке. До одержаної однорідної маси додаємо нарізану дрібними шматочками курагу і добре перемішуємо ложкою.
Мокрими руками набираємо в долоні частину тіста. Загальна кількість тіста слід розділити на 15 частин і з кожної скачати кульку і висадити його на деко, в який попередньо застеляємо папером для випічки. Перед випічкою пензликом змащуємо булочки молоком. При запіканні молоко утворює красиву рум'яну скоринку. Духовку розігріваємо до 160 градусів і випікаємо булочки 20 -25 хвилин. Булки дістаємо з духовки, даємо їм охолонути і знімаємо з дека. Подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Булочки з цукром
Напевно в дитинстві кожна людина їв солодкі, ніжні, гарячі булочки з цукром. І іноді так хочеться знову повернутися в дитинство і насолодитися цим
Булочки на кефірі
Булочки на кефірі - це ніжна і повітряна випічка, яка сподобається як дітям, так і дорослим. Пропонуємо вам прості рецепти цієї дивовижної смаколики.
Булочки з начинкою
Всі ми любимо смачні ароматні булочки до чашки чаю або кави. Звичайно ж, їх можна купити в будь-якому продуктовому магазині, але ж домашня випічка
Булочки на молоці
Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні