Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Булочки без дріжджів

Булочки без дріжджів

18-01-2015, 12:04
7 475
Булочки без дріжджів
На булочки без дріжджів варто звернути увагу, коли хочеться зробити щось смачненьке дуже швидко. Їх може спекти навіть новачок. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні булочки з тіста без дріжджів.
Булочки без дріжджів
Інгредієнти:

  • борошно - 3 склянки;

  • цукор - 100 г;

  • сіль - 1 щіпка;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 100 г (70 грам в тісто, 30 в начинку);

  • молоко - 50 мл;

  • кориця - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Для початку змішуємо розтоплене вершкове масло з цукром. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і розпушувачем. Поступово всипаємо борошно в масло, ретельно перемішуємо. Тісто має бути м'яким і без грудок.
    Готове тісто викладаємо на присипану борошном поверхню. Розкачуємо тісто тонким шаром. Поверхню тіста змащуємо розтопленим маслом і присипаємо зверху корицею перемішаної з цукром. Тепер формуємо булочки. Тісто акуратно згортаємо рулетом, трохи притискаючи, щоб булочки не були порожні всередині. Після цього гострим ножем нарізаємо порційні шматочки. Викладаємо на деко і відправляємо їх у духовку, розігріту до 180 градусів. Чекаємо 20 хвилин і наші булочки готові.
    Булочки на кефірі без дріжджів
    Інгредієнти:

  • кефір -130 мл;

  • борошно - 80 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сода - 1/2 ч. ложка;

  • розпушувач для тіста - 1/2 ч. ложка.


  • Приготування
    Включаємо духовку розігріваємо її до 220 градусів. Тим часом просіваємо борошно, додаємо сіль, цукор, розпушувач і соду, і все це добре перемішуємо. В отриману борошняну масу натираємо вершкове масло на тертці, а потім розминаємо його руками до отримання крихти. Додаємо домашній кефір і замішуємо м'яке злегка липнущее до рук тісто. Надаємо тесту форму кулі. Тісто викладаємо на стіл, присипаний борошном і надаємо йому форму коржі висотою 10 мм За допомогою склянки вирізаємо з тіста кола і викладаємо їх на деко застелений папером для випічки. Відправляємо наш деко в духовку і випікаємо булочки на кефірі до легкої золотистої скоринки приблизно 10 хвилин.
    Булочки на сметані без дріжджів
    Інгредієнти:

  • сметана - 6 ст. ложок;

  • вершкове масло - 50 гр.;

  • яйця - 3 шт.;

  • жовток - 1 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • щіпка солі;

  • борошно.


  • Приготування
    Розмішуємо розм'якшене вершкове масло зі сметаною, яйцями, цукром, подрібненою цедрою лимона і дрібкою солі. Всипаємо борошно до тих пір, поки не вийде не круте, м'яке і еластичне тісто. Скручуємо кренделі і викладаємо на деко. Змащуємо булочки жовтком і посипаємо цукром. Випікаємо в розігрітій духовці до золотистої скоринки. І подаємо до столу.
    Булочки на молоці без дріжджів
    Інгредієнти:

  • борошно - 450 г;

  • пекарський порошок - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 120 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • молоко - 250 мл;

  • яєчний жовток - 1 шт.


  • Приготування
    Просіяне борошно висипаємо в миску, додаємо пекарський порошок, сіль, дрібно нарубані шматочки замороженого вершкового масла і розмішуємо до утворення грудочок. Додаємо цукор і молоко і замішуємо тісто. Розкачуємо його на столі, присипаному борошном, до товщини 15 см, вирізаємо гострою формою кружечки і кожен укладаємо на лист, змащений маслом. Змішуємо жовток і 2 ст. ложки молока і змащуємо цією сумішшю поверхню булочок. Випікаємо в духовці розігрітій до 200 градусів протягом 15 хвилин.
    Сирні булочки без дріжджів
    Інгредієнти:

  • сир - 250 г;

  • яйце куряче - 2 шт.;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • борошно - 2 склянки;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • цукор ванільний - 1 упаковка;

  • розпушувач тіста - 1 ч. ложка;

  • курага - 50 р.


  • Приготування
    Для приготування цих булочок використовуємо зернистий сухий сир . До сиру додаємо цукор, яйця, ванільний цукор і розпушувач. Все змішуємо міксером до однорідної маси. В останню чергу
    Булочки без дріжджів
    додаємо борошно. Тісто має вийде мокре і липке. До одержаної однорідної маси додаємо нарізану дрібними шматочками курагу і добре перемішуємо ложкою.
    Мокрими руками набираємо в долоні частину тіста. Загальна кількість тіста слід розділити на 15 частин і з кожної скачати кульку і висадити його на деко, в який попередньо застеляємо папером для випічки. Перед випічкою пензликом змащуємо булочки молоком. При запіканні молоко утворює красиву рум'яну скоринку. Духовку розігріваємо до 160 градусів і випікаємо булочки 20 -25 хвилин. Булки дістаємо з духовки, даємо їм охолонути і знімаємо з дека. Подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
    Булочки з цукром
    Булочки з цукром
    Напевно в дитинстві кожна людина їв солодкі, ніжні, гарячі булочки з цукром. І іноді так хочеться знову повернутися в дитинство і насолодитися цим
    Булочки на кефірі
    Булочки на кефірі
    Булочки на кефірі - це ніжна і повітряна випічка, яка сподобається як дітям, так і дорослим. Пропонуємо вам прості рецепти цієї дивовижної смаколики.
    Булочки з начинкою
    Булочки з начинкою
    Всі ми любимо смачні ароматні булочки до чашки чаю або кави. Звичайно ж, їх можна купити в будь-якому продуктовому магазині, але ж домашня випічка
    Булочки на молоці
    Булочки на молоці
    Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні