На булочки без дріжджів варто звернути увагу, коли хочеться зробити щось смачненьке дуже швидко. Їх може спекти навіть новачок. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні булочки з тіста без дріжджів.
Булочки без дріжджів
Інгредієнти: борошно - 3 склянки; цукор - 100 г; сіль - 1 щіпка; розпушувач - 1 ч. ложка; вершкове масло - 100 г (70 грам в тісто, 30 в начинку); молоко - 50 мл; кориця - 2 ч. ложки. Приготування Для початку змішуємо розтоплене вершкове масло з цукром. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і розпушувачем. Поступово всипаємо борошно в масло, ретельно перемішуємо. Тісто має бути м'яким і без грудок.
Готове тісто викладаємо на присипану борошном поверхню. Розкачуємо тісто тонким шаром. Поверхню тіста змащуємо розтопленим маслом і присипаємо зверху корицею перемішаної з цукром. Тепер формуємо булочки. Тісто акуратно згортаємо рулетом, трохи притискаючи, щоб булочки не були порожні всередині. Після цього гострим ножем нарізаємо порційні шматочки. Викладаємо на деко і відправляємо їх у духовку, розігріту до 180 градусів. Чекаємо 20 хвилин і наші булочки готові.
Булочки на кефірі без дріжджів
Інгредієнти: кефір -130 мл; борошно - 80 г; масло вершкове - 50 г; сіль - щіпка; цукор - 1 ст. ложка; сода - 1/2 ч. ложка; розпушувач для тіста - 1/2 ч. ложка. Приготування Включаємо духовку розігріваємо її до 220 градусів. Тим часом просіваємо борошно, додаємо сіль, цукор, розпушувач і соду, і все це добре перемішуємо. В отриману борошняну масу натираємо вершкове масло на тертці, а потім розминаємо його руками до отримання крихти. Додаємо домашній кефір і замішуємо м'яке злегка липнущее до рук тісто. Надаємо тесту форму кулі. Тісто викладаємо на стіл, присипаний борошном і надаємо йому форму коржі висотою 10 мм За допомогою склянки вирізаємо з тіста кола і викладаємо їх на деко застелений папером для випічки. Відправляємо наш деко в духовку і випікаємо булочки на кефірі до легкої золотистої скоринки приблизно 10 хвилин.
Булочки на сметані без дріжджів
Інгредієнти: сметана - 6 ст. ложок; вершкове масло - 50 гр.; яйця - 3 шт.; жовток - 1 шт.; цукор - 2 ст. ложки; лимон - 1 шт.; щіпка солі; борошно. Приготування Розмішуємо розм'якшене вершкове масло зі сметаною, яйцями, цукром, подрібненою цедрою лимона і дрібкою солі. Всипаємо борошно до тих пір, поки не вийде не круте, м'яке і еластичне тісто. Скручуємо кренделі і викладаємо на деко. Змащуємо булочки жовтком і посипаємо цукром. Випікаємо в розігрітій духовці до золотистої скоринки. І подаємо до столу.
Булочки на молоці без дріжджів
Інгредієнти: борошно - 450 г; пекарський порошок - 1 ч. ложка; вершкове масло - 120 г; цукор - 1 ст. ложка; молоко - 250 мл; яєчний жовток - 1 шт. Приготування Просіяне борошно висипаємо в миску, додаємо пекарський порошок, сіль, дрібно нарубані шматочки замороженого вершкового масла і розмішуємо до утворення грудочок. Додаємо цукор і молоко і замішуємо тісто. Розкачуємо його на столі, присипаному борошном, до товщини 15 см, вирізаємо гострою формою кружечки і кожен укладаємо на лист, змащений маслом. Змішуємо жовток і 2 ст. ложки молока і змащуємо цією сумішшю поверхню булочок. Випікаємо в духовці розігрітій до 200 градусів протягом 15 хвилин.
Сирні булочки без дріжджів
Інгредієнти: сир - 250 г; яйце куряче - 2 шт.; цукор - 5 ст. ложок; борошно - 2 склянки; молоко - 2 ст. ложки; цукор ванільний - 1 упаковка; розпушувач тіста - 1 ч. ложка; курага - 50 р. Приготування Для приготування цих булочок використовуємо зернистий сухий сир . До сиру додаємо цукор, яйця, ванільний цукор і розпушувач. Все змішуємо міксером до однорідної маси. В останню чергу
додаємо борошно. Тісто має вийде мокре і липке. До одержаної однорідної маси додаємо нарізану дрібними шматочками курагу і добре перемішуємо ложкою.
Мокрими руками набираємо в долоні частину тіста. Загальна кількість тіста слід розділити на 15 частин і з кожної скачати кульку і висадити його на деко, в який попередньо застеляємо папером для випічки. Перед випічкою пензликом змащуємо булочки молоком. При запіканні молоко утворює красиву рум'яну скоринку. Духовку розігріваємо до 160 градусів і випікаємо булочки 20 -25 хвилин. Булки дістаємо з духовки, даємо їм охолонути і знімаємо з дека. Подаємо до столу.