Булочки з цукром
Якщо ви вирішили порадувати себе і свою сім'ю смачною випічкою і ставите питанням, як приготувати булочки з цукром, то ця стаття буде для вас корисною.
Солодкі булочки з цукром - це смак з дитинства, який пам'ятаємо всі ми, наші діти і батьки. До того ж, спекти дріжджові булочки з цукром досить просто. Для цього нам знадобиться класичне дріжджове тісто, рецепт якого наведений нижче, цукор, масло для дека і, звичайно ж, гарний настрій.
Інгредієнти:
молоко, кисле молоко або кисле молоко - 1 стакан;
сіль - половинка ч. ложки;
яйце - 1 шт.;
пресовані дріжджі - 30 г;
цукор - 15 ст. ложки;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
борошно - 500 г;
цукор для посипання булочок;
вершкове масло для змазування дека.
Приготування
В першу чергу нам необхідно приготувати опару. Для цього потрібно розчинити дріжджі. Отже, беремо всю нашу рідину (молоко, кисле молоко або воду) і злегка підігріваємо (30-35 градусів). Додаємо дріжджі, чайну ложку цукру і ретельно перемішати, щоб наші дріжджі розчинилися. Ставимо в тепле місце на півгодини.
Коли дріжджі піднімуться, в ємність для замішування тіста додаємо чайну ложку цукру і половину всієї муки. Добре все розмішуємо, накриваємо чистим рушником або кришкою і ставимо отриману опару в тепле місце на 30-40 хвилин. За цей час вона підніметься в 2-3 рази.
У готову опару додаємо всі інгредієнти, крім борошна, т. к. борошно додавати потроху, поки тісто не перестане прилипати до рук. Тоді булочки з цукром вийдуть повітряними.
Готове дріжджове тісто перекладаємо в ємність, злегка присипавши зверху борошном, накриваємо чистим рушником і ставимо підніматися в тепле сухе місце. Це може тривати від 40 хвилин до години (тісто має збільшитися в 2 рази). Після цього необхідно тісто обім'яти, злегка побити його і знову поставити підніматися, а потім повторити процес ще раз. Коли тісто стане м'яким, еластичним і перестане липнути до рук, можна сміливо почати готувати солодкі булочки з цукром.
Беремо вийшло дріжджове тісто і ділимо його на невеликі кульки (приблизно 3-4 см). Отримані заготовки потрібно злегка приплюснути рукою і однією стороною виваляти в цукрі, якщо хочете зробити щось позаковиристей, можете згорнути кульки в красиву фігурку.
Сирі булочки викладаємо на деко, застелене пергаментом і змащений вершковим маслом. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо в неї цукрові булочки. Піч ці кондитерські вироби потрібно 20-30 хвилин, поки вони не підрум'яняться.
Тепер саме час заварити чай або каву, і можна приступати до самої приємної частини - дегустації!
Солодкі булочки з цукром смачно їсти як теплими, так і теплими.
Для тих, хто не хоче (або не вміє) возитися з дріжджовим тістом, ми також розповімо як зробити булочки з цукром без дріжджів. Цей рецепт значно простіше і швидше.
Інгредієнти:
кефір - 300 мл;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
розпушувач - 2 ч. ложки;
цукор - 3 ст. ложки;
борошно - 350 г;
цукор для прикраси.
Приготування:
Змішайте кефір з рослинним маслом. Просіяти борошно у велику миску, додайте розпушувач, цукор і сіль. Змішайте суху частину з рідкої, і замісіть м'яке однорідне тісто. Воно повинне злегка липнути до рук.
Тісто викладіть на злегка присипану борошном робочу поверхню, поділіть на 10 рівних частин, формуючи з них круглі булочки. Викладіть отримані булочки на застелений промасленим пергаментом деко і посипати зверху цукром.
Духовку розігрійте до 210 градусів. Поставте ваші булочки в теплу духовку і випікайте 20-25 хвилин до зарум'янювання.
Готові домашні булочки з цукром злегка остудіть і подавайте до столу.
Солодкі булочки з цукром - це смак з дитинства, який пам'ятаємо всі ми, наші діти і батьки. До того ж, спекти дріжджові булочки з цукром досить просто. Для цього нам знадобиться класичне дріжджове тісто, рецепт якого наведений нижче, цукор, масло для дека і, звичайно ж, гарний настрій.
Як спекти дріжджові булочки з цукром?
Інгредієнти:
Приготування
В першу чергу нам необхідно приготувати опару. Для цього потрібно розчинити дріжджі. Отже, беремо всю нашу рідину (молоко, кисле молоко або воду) і злегка підігріваємо (30-35 градусів). Додаємо дріжджі, чайну ложку цукру і ретельно перемішати, щоб наші дріжджі розчинилися. Ставимо в тепле місце на півгодини.
Коли дріжджі піднімуться, в ємність для замішування тіста додаємо чайну ложку цукру і половину всієї муки. Добре все розмішуємо, накриваємо чистим рушником або кришкою і ставимо отриману опару в тепле місце на 30-40 хвилин. За цей час вона підніметься в 2-3 рази.
У готову опару додаємо всі інгредієнти, крім борошна, т. к. борошно додавати потроху, поки тісто не перестане прилипати до рук. Тоді булочки з цукром вийдуть повітряними.
Готове дріжджове тісто перекладаємо в ємність, злегка присипавши зверху борошном, накриваємо чистим рушником і ставимо підніматися в тепле сухе місце. Це може тривати від 40 хвилин до години (тісто має збільшитися в 2 рази). Після цього необхідно тісто обім'яти, злегка побити його і знову поставити підніматися, а потім повторити процес ще раз. Коли тісто стане м'яким, еластичним і перестане липнути до рук, можна сміливо почати готувати солодкі булочки з цукром.
Беремо вийшло дріжджове тісто і ділимо його на невеликі кульки (приблизно 3-4 см). Отримані заготовки потрібно злегка приплюснути рукою і однією стороною виваляти в цукрі, якщо хочете зробити щось позаковиристей, можете згорнути кульки в красиву фігурку.
Сирі булочки викладаємо на деко, застелене пергаментом і змащений вершковим маслом. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо в неї цукрові булочки. Піч ці кондитерські вироби потрібно 20-30 хвилин, поки вони не підрум'яняться.
Тепер саме час заварити чай або каву, і можна приступати до самої приємної частини - дегустації!
Солодкі булочки з цукром смачно їсти як теплими, так і теплими.
Булочки з цукром без дріжджів
Для тих, хто не хоче (або не вміє) возитися з дріжджовим тістом, ми також розповімо як зробити булочки з цукром без дріжджів. Цей рецепт значно простіше і швидше.
Інгредієнти:
Приготування:
Змішайте кефір з рослинним маслом. Просіяти борошно у велику миску, додайте розпушувач, цукор і сіль. Змішайте суху частину з рідкої, і замісіть м'яке однорідне тісто. Воно повинне злегка липнути до рук.
Тісто викладіть на злегка присипану борошном робочу поверхню, поділіть на 10 рівних частин, формуючи з них круглі булочки. Викладіть отримані булочки на застелений промасленим пергаментом деко і посипати зверху цукром.
Духовку розігрійте до 210 градусів. Поставте ваші булочки в теплу духовку і випікайте 20-25 хвилин до зарум'янювання.
Готові домашні булочки з цукром злегка остудіть і подавайте до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з корицею - рецепт
Пам'ятайте запах здобних булочок з корицею? Такий яскравий, теплий, солодкий - він навіває святковий настрій. Порадувати сім'ю цією смачною випічкою
Булочки з родзинками - рецепт
Булочки з родзинками - відмінне доповнення до сніданку або полуденка. М'які, ніжні, солодкі - вони буквально тануть у роті. Як приготувати таку
Булочки на кефірі
Булочки на кефірі - це ніжна і повітряна випічка, яка сподобається як дітям, так і дорослим. Пропонуємо вам прості рецепти цієї дивовижної смаколики.
Булочки на молоці
Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні