Булочки з корицею - рецепт
Хто не любить солодку домашню здобу? Напевно, таких людей мало. Гарячі рум'яні булочки, щойно вийняті з духовки, нагадують нам про дитинство. Наприклад, що може бути смачніше великий гуртки теплого молока або чаю вприкуску з повітряної солодкою булочкою з корицею.
Не кожна господиня знає, як приготувати булочки з корицею і більшість воліють покупні здобні вироби. Але як би ми не хотіли, вони все одно не будуть такими, як домашні булочки - спечені своїми руками, з любов'ю і теплотою. Ми хочемо запропонувати вам кілька рецептів того, як спекти булочки з корицею самостійно.
Найпростіші булочки, як правило, самі смачні. Саме тому для початку ми пропонуємо вам рецепт класичних смачних булочок з корицею.
Інгредієнти:
борошно - 3 ст.;
яйця - 2 шт.;
цукор - 100 г;
молоко - 200 мл;
вершкове масло - 75 г;
сухі дріжджі - 15 ч. ложки;
ванілін - 5 г;
сіль - 05 ст. ложки;
кориця - за смаком.
Приготування
Підігрійте молоко до 40-45 градусів і розчиніть у ньому сухі дріжджі, 2 столові ложки борошна і 1 ч. л. цукру, і залиште опару в стороні підніматися. Розтопити половину масла і додайте в нього збиті яйця, ванілін, сіль і 3 столові ложки цукру. Добре все перемішайте, додайте опару і, поступово всипаючи борошно, замісіть тісто. Залиште тісто приблизно на годину в теплі. Через годину розкачайте його до прямокутної форми. Змастіть його маслом, посипте корицею і цукром, а потім поверніть його в рулет. Наріжте ваш рулет навскіс, зробивши, таким чином, булочки. Деко змастіть маслом, викладіть на нього булочки і залиште їх підходити приблизно півгодини. Потім змастіть булочки яєчним жовтком, присипте зверху корицею і цукром. Нагрійте духовку до 200 градусів і випікайте булочки до повної готовності.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 500 г;
цукор - 2 ст. ложки;
яйця - 4 шт.;
сухі дріжджі - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 70 г;
кориця - 05 ч. ложки;
сметана - 05 склянки;
коньяк - 2 ч. л.;
цедра лимона;
щіпка солі.
Для начинки:
родзинки - 1 ст.;
цукор - 2 ст. ложка;
вершкове масло - 50 г;
кориця за смаком.
Приготування
Змішайте всі інгредієнти для тіста і залиште саме тіста в теплому місці, щоб воно піднімалося. Розмочіть родзинки в окропі і злийте воду. Коли тісто підніметься, додайте трохи борошна і добре вимішайте його, після чого розкачайте. Посипте тісто цукром, а зверху викладіть родзинки. Згорніть рулет, а потім наріжте його порціями приблизно по 3 см. Кожен шматочок злегка виверніть в серединці і запікайте так 25 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Поки ваші булочки випікаються, розтопіть масло і змішайте залишився цукор з корицею. Кожну булочку змастіть розтопленим маслом і посипте цукром з корицею.
Мало хто має терпіння і вміння для приготування тіста. А так хочеться порадувати своїх домашніх солодкою випічкою. Для таких випадків дуже підійдуть листкові булочки з корицею і з іншими додатками, наприклад з яблуками. Листкове тісто ви зможете придбати в найближчому супермаркеті.
Інгредієнти:
листкове тісто - 500 г;
вершкове масло - 150 г;
шоколад - 100 г;
цукор - 100 г;
яблука - 2-3 шт.;
кориця - 5 ч. ложок;
борошно.
Приготування
Готове тісто розкачайте і змастіть його добре вершковим маслом. Посипте цукром, змішаним з корицею. Помиті і очищені яблука натріть на тертці і покладіть на тісто. Тісто скрутіть в рулет і розріжте на шматочки приблизно по 4 см завтовшки. Посипте борошном деко, викладіть булочки і випікайте приблизно 20 хвилин при температурі 190 градусів. Розламайте шоколад і складіть його в каструльку. Потім додайте в нього 50 грам вершкового масла і розтопіть на водяній бані, постійно помішуючи. Готові булочки полити глазур'ю.
Не кожна господиня знає, як приготувати булочки з корицею і більшість воліють покупні здобні вироби. Але як би ми не хотіли, вони все одно не будуть такими, як домашні булочки - спечені своїми руками, з любов'ю і теплотою. Ми хочемо запропонувати вам кілька рецептів того, як спекти булочки з корицею самостійно.
Здобні булочки з корицею
Найпростіші булочки, як правило, самі смачні. Саме тому для початку ми пропонуємо вам рецепт класичних смачних булочок з корицею.
Інгредієнти:
Приготування
Підігрійте молоко до 40-45 градусів і розчиніть у ньому сухі дріжджі, 2 столові ложки борошна і 1 ч. л. цукру, і залиште опару в стороні підніматися. Розтопити половину масла і додайте в нього збиті яйця, ванілін, сіль і 3 столові ложки цукру. Добре все перемішайте, додайте опару і, поступово всипаючи борошно, замісіть тісто. Залиште тісто приблизно на годину в теплі. Через годину розкачайте його до прямокутної форми. Змастіть його маслом, посипте корицею і цукром, а потім поверніть його в рулет. Наріжте ваш рулет навскіс, зробивши, таким чином, булочки. Деко змастіть маслом, викладіть на нього булочки і залиште їх підходити приблизно півгодини. Потім змастіть булочки яєчним жовтком, присипте зверху корицею і цукром. Нагрійте духовку до 200 градусів і випікайте булочки до повної готовності.
Булочки з родзинками і корицею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Змішайте всі інгредієнти для тіста і залиште саме тіста в теплому місці, щоб воно піднімалося. Розмочіть родзинки в окропі і злийте воду. Коли тісто підніметься, додайте трохи борошна і добре вимішайте його, після чого розкачайте. Посипте тісто цукром, а зверху викладіть родзинки. Згорніть рулет, а потім наріжте його порціями приблизно по 3 см. Кожен шматочок злегка виверніть в серединці і запікайте так 25 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Поки ваші булочки випікаються, розтопіть масло і змішайте залишився цукор з корицею. Кожну булочку змастіть розтопленим маслом і посипте цукром з корицею.
Булочки з яблуками і корицею
Мало хто має терпіння і вміння для приготування тіста. А так хочеться порадувати своїх домашніх солодкою випічкою. Для таких випадків дуже підійдуть листкові булочки з корицею і з іншими додатками, наприклад з яблуками. Листкове тісто ви зможете придбати в найближчому супермаркеті.
Інгредієнти:
Приготування
Готове тісто розкачайте і змастіть його добре вершковим маслом. Посипте цукром, змішаним з корицею. Помиті і очищені яблука натріть на тертці і покладіть на тісто. Тісто скрутіть в рулет і розріжте на шматочки приблизно по 4 см завтовшки. Посипте борошном деко, викладіть булочки і випікайте приблизно 20 хвилин при температурі 190 градусів. Розламайте шоколад і складіть його в каструльку. Потім додайте в нього 50 грам вершкового масла і розтопіть на водяній бані, постійно помішуючи. Готові булочки полити глазур'ю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки в мультиварці
В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
Булочки з цукром
Напевно в дитинстві кожна людина їв солодкі, ніжні, гарячі булочки з цукром. І іноді так хочеться знову повернутися в дитинство і насолодитися цим
Булочки на кефірі
Булочки на кефірі - це ніжна і повітряна випічка, яка сподобається як дітям, так і дорослим. Пропонуємо вам прості рецепти цієї дивовижної смаколики.
Булочки на молоці
Булочки - смачна випічка, яку обожнюють багато. Їх готують з родзинками, корицею, ягодами, шоколадом. А щоб вони вийшли повітряними, давайте сьогодні