Хто не любить солодку домашню здобу? Напевно, таких людей мало. Гарячі рум'яні булочки, щойно вийняті з духовки, нагадують нам про дитинство. Наприклад, що може бути смачніше великий гуртки теплого молока або чаю вприкуску з повітряної солодкою булочкою з корицею.
Не кожна господиня знає, як приготувати булочки з корицею і більшість воліють покупні здобні вироби. Але як би ми не хотіли, вони все одно не будуть такими, як домашні булочки - спечені своїми руками, з любов'ю і теплотою. Ми хочемо запропонувати вам кілька рецептів того, як спекти булочки з корицею самостійно.
Здобні булочки з корицею
Найпростіші булочки, як правило, самі смачні. Саме тому для початку ми пропонуємо вам рецепт класичних смачних булочок з корицею.
Інгредієнти: борошно - 3 ст.; яйця - 2 шт.; цукор - 100 г; молоко - 200 мл; вершкове масло - 75 г; сухі дріжджі - 15 ч. ложки; ванілін - 5 г; сіль - 05 ст. ложки; кориця - за смаком. Приготування Підігрійте молоко до 40-45 градусів і розчиніть у ньому сухі дріжджі, 2 столові ложки борошна і 1 ч. л. цукру, і залиште опару в стороні підніматися. Розтопити половину масла і додайте в нього збиті яйця, ванілін, сіль і 3 столові ложки цукру. Добре все перемішайте, додайте опару і, поступово всипаючи борошно, замісіть тісто. Залиште тісто приблизно на годину в теплі. Через годину розкачайте його до прямокутної форми. Змастіть його маслом, посипте корицею і цукром, а потім поверніть його в рулет. Наріжте ваш рулет навскіс, зробивши, таким чином, булочки. Деко змастіть маслом, викладіть на нього булочки і залиште їх підходити приблизно півгодини. Потім змастіть булочки яєчним жовтком, присипте зверху корицею і цукром. Нагрійте духовку до 200 градусів і випікайте булочки до повної готовності.
Булочки з родзинками і корицею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 500 г; цукор - 2 ст. ложки; яйця - 4 шт.; сухі дріжджі - 1 ст. ложка; вершкове масло - 70 г; кориця - 05 ч. ложки; сметана - 05 склянки; коньяк - 2 ч. л.; цедра лимона; щіпка солі. Для начинки:
родзинки - 1 ст.; цукор - 2 ст. ложка; вершкове масло - 50 г; кориця за смаком. Приготування Змішайте всі інгредієнти для тіста і залиште саме тіста в теплому місці, щоб воно піднімалося. Розмочіть родзинки в окропі і злийте воду. Коли тісто підніметься, додайте трохи борошна і добре вимішайте його, після чого розкачайте. Посипте тісто цукром, а зверху викладіть родзинки. Згорніть рулет, а потім наріжте його порціями приблизно по 3 см. Кожен шматочок злегка виверніть в серединці і запікайте так 25 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Поки ваші булочки випікаються, розтопіть масло і змішайте залишився цукор з корицею. Кожну булочку змастіть розтопленим маслом і посипте цукром з корицею.
Булочки з яблуками і корицею
Мало хто має терпіння і вміння для приготування тіста. А так хочеться порадувати своїх домашніх солодкою випічкою. Для таких випадків дуже підійдуть листкові булочки з корицею і з іншими додатками, наприклад з яблуками. Листкове тісто ви зможете придбати в найближчому супермаркеті.
Інгредієнти: листкове тісто - 500 г; вершкове масло - 150 г; шоколад - 100 г; цукор - 100 г; яблука - 2-3 шт.; кориця - 5 ч. ложок; борошно. Приготування Готове тісто розкачайте і змастіть його добре вершковим маслом. Посипте цукром, змішаним з корицею. Помиті і очищені яблука натріть на тертці і покладіть на тісто. Тісто скрутіть в рулет і розріжте на шматочки приблизно по 4 см завтовшки. Посипте борошном деко, викладіть булочки і випікайте приблизно 20 хвилин при температурі 190 градусів. Розламайте шоколад і складіть його в каструльку. Потім додайте в нього 50 грам вершкового масла і розтопіть на водяній бані, постійно помішуючи. Готові булочки полити глазур'ю.