Ще один варіант ситного рибного блюда на вашому столі, основою якого є пікша. Смачна і доступна риба прекрасно піддається гасінню та поєднується з багатьма інгредієнтами.
Тушкована пікша з овочами - рецепт
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; кумін - 1 ч. ложка; паприка - 1/2 ч. ложки; томати у власному соку - 200 г; червоний перець - 1 шт.; філе пікші - 450 г; коріандр - 1 пучок; лимон - 1 шт. Приготування Філе пікші перевіряємо на наявність кісток і видаляємо їм їх при необхідності. Рибне філе нарізаємо великими шматками.
У сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізаний часник з кумином і паприкою протягом хвилини. Заливаємо часникову засмажку 10 мл води і додаємо нарізані томати у власному соку. Доводимо овочеву суміш до закипання, приправляємо за смаком і тушкуємо протягом 5 хвилин. Після закінчення часу кладемо до овочів рибне філе, накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо готування ще 5 хвилин.
Подаємо тушковану рибу, посипавши її нарізаним коріандром, з часточкою лимона.
Як тушкувати пікшу з креветками?
Інгредієнти: петрушка - 1 пучок; часник - 2 зубчики; сік і цедра 1 лимона; оливкова олія - 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; картопля - 500 г; паприка - 1 ч. ложка; кайенский перець - щіпка; томати у власному соку - 400 г; рибний бульйон - 1/2 ст.; креветки - 200 г; нут - 410 г; філе пікші - 500 р. Приготування У мисці змішуємо подрібнену зелень з часником і лимонною цедрою. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо цибулю
з нарізаною картоплею протягом 5 хвилин. Додаємо масло, часник і спеції, продовжуємо готування ще 2 хвилини. Заливаємо все лимонним соком, вливаємо томати і 1/2 склянки бульйону. Солимо і перчимо страву за смаком, накриваємо кришкою і тушкуємо 15-20 хвилин до м'якості.
Додаємо до картоплі креветки і відварений нут, поверх розподіляємо рибне філе, зменшуємо вогонь і продовжуємо готування під кришкою ще 8 хвилин. Як тільки риба буде готова, посипаємо її часником із зеленню і подаємо до столу.
Якщо ви вирішите повторити рецепт тушкованою пікші в мультиварці, то спочатку овочі протушкувати використовуючи режим "Гасіння" протягом 25-30 хвилин, а після додаємо креветки і рибного філе. Продовжуйте готування ще 10-12 хвилин (залежно від потужності мультиварки), до тих пір, поки морепродукти не дійдуть до готовності. Приємного апетиту!