Сьогодні ми розповімо вам, як приготує пікшу з цибулею і морквою і ситно і корисно нагодувати всю сім'ю.
Рецепт пікші з цибулею і морквою в мультиварці
Інгредієнти: пікша - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; картопля - 4 шт.; морква - 1 шт.; олія рослинна; приправа для риби - на смак; борошно - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Рибу заздалегідь розморожуємо, промиваємо, обсушуємо на рушник і акуратно обрізаємо ножицями плавники. Потім обережно вичищаємо з черевця всю чорноту і розрізаємо пікшу на невеликі шматочки. У мисці змішати просіяне борошно з сіллю і спеціями. У чашу мультиварки наливаємо кілька ложок рослинного масла і розігріваємо його. Шматочки риби мачає в борошно, викладаємо в чашу, встановлюємо її в прилад, закриваємо кришку і включаємо режим «Кекс» приблизно на 10 хвилин. А цим часом поки овочі чистимо і натираємо картоплю і моркву на крупній терочке, а цибулька шаткуємо півкільцями. Після звукового сигналу засипаємо рибу підготовленими овочами і заливаємо трохи водою. Закриваємо кришку, переставляємо на режим «Гасіння» і тушкуємо до готовності.
Пікша тушкована з цибулею та морквою
Інгредієнти: пікша - 1 кг; сметана - 200 мл; кип'ячена вода - 1 ст.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 т.; олія рослинна; свіжа зелень; спеції. Приготування Промиваємо рибу, чистимо і нарізаємо на порційні шматочки. Потім натираємо їх сіллю і перчиком і залишаємо на деякий час просочитися. Після цього обвалюємо пікшу в борошні або панірувальних сухарях і обсмажуємо з двох сторін на рослинній масло в глибокій сковороді, до появи скоринки. Овочі промиваємо, чистимо, а потім цибулю і перчик нарізаємо невеликими кубиками, а моркву тремо на крупній терочке. Пасеруємо овочі на масло в іншій сковороді до м'якості. Сметану розводимо трохи водою, приправляємо спеціями і перемішуємо. Обсмажені овочі рівномірно викладаємо на рибу, заливаємо сметанним соусом і тушкуємо під закритою кришкою, приблизно півгодини.
Пікша з цибулею і морквою в духовці
Інгредієнти: пікша - 15 кг; морква - 2 шт.; цибулина - 3 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; паста томатна - 2 ст. ложки; вода - 1 ст.; цукор - 1 ч. ложка; спеції; свіжа зелень. Приготування Пікшу обробляємо і нарізаємо шматочками. Моркву очищаємо, натираємо на крупній терочке або шаткуємо ножем довжиною тоненькою соломкою. Цибулину теж чистимо, розрізаємо півкільцями і пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко прозорості протягом 3 хвилин. Потім додаємо моркву, перемішуємо і тушкуємо до золотавого кольору ще кілька хвилини. У форму для випічки викладаємо пікшу, чергуючи з овочевою обсмаженням. Томатну пасту з'єднуємо з цукром, сіллю, вливаємо воду, ретельно перемішуємо і заливаємо соусом рибу з овочами. Запікаємо страву в гарячій духовці до повної готовності протягом 45 хвилин. Перед подачею на стіл блюдо остуджуємо і посипаємо свіжим подрібненим кропом і тертим сиром.