Томатний суп з базиліком - рецепт
Любителям помідорів і страв з ними, напевно, сподобається ця стаття. Адже зараз ми вам розповімо рецепти приготування томатного супу з базиліком. Він виходить незвичайним, пікантним і дуже смачним. Урізноманітніть ваш звичний раціон таким блюдом і ваші домашні будуть приємно здивовані.
Інгредієнти:
очищені томати консервовані - 450 г;
цибуля - 3 шт.;
помідори свіжі - 500 г;
морква - 2 шт.;
часник - 4 зубчики;
сухий базилік - 1 ст. ложка;
оцет бальзамічний - 1 ст. ложка;
перець горошком - 1 ст. ложка;
цукор - 2 ч. ложки;
сіль, перець чорний мелений;
вода - 1 літр;
олія соняшникова рафінована - 40 мл;
зелень - 1 пучок.
Приготування
Цибуля (1 шт), моркву чистимо, ріжемо шматочками і покласти в каструлю, вливаємо воду, після закипання додаємо перець і варимо хвилин 20 потім додаємо подрібнену зелень, проварюємо 5 хвилин і вимикаємо вогонь. Проціджуємо бульйон в іншу каструлю. Залишився цибулю подрібнюємо кубиками.
На сковороду вливаємо олію, кладемо в нього цибулька і обсмажуємо до легкої рум'яності. Додаємо до нього подрібнений часник, базилік, цукор, оцет. Добре все перемішуємо і готуємо 3 хвилини, після чого знімаємо сковороду з вогню. Помідори миємо, ріжемо шматочками, викладаємо в жароміцну ємність і поставити на 10 хвилин у духовку. Проціджений бульйон знову кип'ятимо, додаємо в нього консервовані помідори з соком , засмажку з цибулі з часником і варимо 5 хвилин. Тепер викладаємо запечені помідори, за смаком додаємо перець, сіль і варимо 5 хвилин.
Інгредієнти:
помідори - 750 г;
подрібнене листя базиліка - 05 склянки;
подрібнену цибулю - 05 склянки;
вершкове масло - 60 г;
оливкова олія - 50 мл;
жирні вершки - 250 мл;
вода - 3 склянки;
курячий бульйон в кубиках - 1 шт.;
листочки свіжого базиліка - 8 шт.;
паста томатна - 70 г;
сіль, перець.
Приготування
Помідори опускаємо в окріп, чистимо шкірку і ріжемо їх на 4 частини. У великій каструлі розтоплюємо масло вершкове, додаємо оливкову олію, викладаємо цибулю і тушкуємо до готовності. Додаємо помідори і подрібнений базилік. Приправляємо перцем і сіллю за смаком. Вливаємо гарячу воду з розчиненим у ній бульйонним кубиком, додаємо томатну пасту, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо хвилин 15. За допомогою заглибного блендера перетворюємо все в пюре, знову доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і, помішуючи, вливаємо вершки. Знімаємо каструлю з вогню, розливаємо суп по тарілках і в кожну кладемо по листочку свіжого базиліка.
Інгредієнти:
томатний сік - 4 склянки;
помідори - 4 шт.;
листя свіжого базиліка - 14 шт.;
масло вершкове - 90 г;
жирні вершки - 200 мл;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Томатний сік і помідори кладемо в каструлю. Проварюємо півгодини на середньому вогні. В кухонний комбайн переливаємо томатну масу, додаємо листя базиліка і перетворюємо все це в пюре. Знову перелити все в каструлю, вливаємо вершки, додаємо вершкове масло, сіль, перець і прогріваємо, поки масло не розчиниться. Кип'ятити суп не потрібно.
Інгредієнти:
томати - 1 кг;
цибуля - 1 шт.;
маслини - 100 г;
базилік - 1 пучок;
сир фета - 100 г;
хлібні крихти - 05 склянки;
перець болгарський солодкий - 1 шт.;
оливкова олія - 30 мл;
сіль.
Приготування
Помідори, цибулю, перець нарізаємо кубиками і поміщаємо в блендер, туди ж додаємо зелень базиліка, маслини, хлібні крихти і оливкове масло. Перетворюємо підготовлені інгредієнти в пюре. Переливаємо його в каструлю, вливаємо 300 мл води, солимо і проварюємо хвилин 10 після закипання. Остуджуємо. З сиру фета формуємо кульки і кладемо їх в тарілки з томатним супом з базиліком.
Томатний суп з базиліком
Інгредієнти:
Приготування
Цибуля (1 шт), моркву чистимо, ріжемо шматочками і покласти в каструлю, вливаємо воду, після закипання додаємо перець і варимо хвилин 20 потім додаємо подрібнену зелень, проварюємо 5 хвилин і вимикаємо вогонь. Проціджуємо бульйон в іншу каструлю. Залишився цибулю подрібнюємо кубиками.
На сковороду вливаємо олію, кладемо в нього цибулька і обсмажуємо до легкої рум'яності. Додаємо до нього подрібнений часник, базилік, цукор, оцет. Добре все перемішуємо і готуємо 3 хвилини, після чого знімаємо сковороду з вогню. Помідори миємо, ріжемо шматочками, викладаємо в жароміцну ємність і поставити на 10 хвилин у духовку. Проціджений бульйон знову кип'ятимо, додаємо в нього консервовані помідори з соком , засмажку з цибулі з часником і варимо 5 хвилин. Тепер викладаємо запечені помідори, за смаком додаємо перець, сіль і варимо 5 хвилин.
Томатний суп-пюре з базиліком
Інгредієнти:
Приготування
Помідори опускаємо в окріп, чистимо шкірку і ріжемо їх на 4 частини. У великій каструлі розтоплюємо масло вершкове, додаємо оливкову олію, викладаємо цибулю і тушкуємо до готовності. Додаємо помідори і подрібнений базилік. Приправляємо перцем і сіллю за смаком. Вливаємо гарячу воду з розчиненим у ній бульйонним кубиком, додаємо томатну пасту, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо хвилин 15. За допомогою заглибного блендера перетворюємо все в пюре, знову доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і, помішуючи, вливаємо вершки. Знімаємо каструлю з вогню, розливаємо суп по тарілках і в кожну кладемо по листочку свіжого базиліка.
Томатний крем-суп з базиліком
Інгредієнти:
Приготування
Томатний сік і помідори кладемо в каструлю. Проварюємо півгодини на середньому вогні. В кухонний комбайн переливаємо томатну масу, додаємо листя базиліка і перетворюємо все це в пюре. Знову перелити все в каструлю, вливаємо вершки, додаємо вершкове масло, сіль, перець і прогріваємо, поки масло не розчиниться. Кип'ятити суп не потрібно.
Томатний суп з базиліком і маслинами
Інгредієнти:
Приготування
Помідори, цибулю, перець нарізаємо кубиками і поміщаємо в блендер, туди ж додаємо зелень базиліка, маслини, хлібні крихти і оливкове масло. Перетворюємо підготовлені інгредієнти в пюре. Переливаємо його в каструлю, вливаємо 300 мл води, солимо і проварюємо хвилин 10 після закипання. Остуджуємо. З сиру фета формуємо кульки і кладемо їх в тарілки з томатним супом з базиліком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томатний суп з морепродуктів
Якщо ви хочете приготувати незвичайне і воістину дивовижне перше блюдо, щоб убити всіх наповал, то варто звернути увагу на рецепти томатного супу з
Томатний суп-пюре
Томатний суп-пюре - це прекрасний варіант легкого обіду або вечері. Він виходить легким, але в теж час смачним і оригінальним. Не вірите? Тоді
Томатний суп з рисом
Томатний суп популярний не тільки в Італії (де вважається традиційним блюдом), але і в інших країнах. На наших столах томатний суп теж не рідкість,
Томатний соус - рецепт
Томатний соус - це один з найпоширеніших соусів для додання смаку і аромату різних страв: піцу, спагетті і т. д. Давайте розглянемо декілька простих,
Салат з моцарелою і помідорами
Моцарелла - це різновид італійського сиру, який продається у вигляді кульок, замочених в розсолі. Він відмінно підходить для приготування різних
Томатний суп в мультиварці
Томатні супи популярні в багатьох сім'ях, тому що вони прості в приготуванні і досить ситни. І сьогодні ми розповімо, як зробити їх в мультиварці. Це