Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Томатний суп з базиліком - рецепт

Томатний суп з базиліком - рецепт

26-03-2015, 10:15
1 444
Томатний суп з базиліком - рецепт
Любителям помідорів і страв з ними, напевно, сподобається ця стаття. Адже зараз ми вам розповімо рецепти приготування томатного супу з базиліком. Він виходить незвичайним, пікантним і дуже смачним. Урізноманітніть ваш звичний раціон таким блюдом і ваші домашні будуть приємно здивовані.

Томатний суп з базиліком


Інгредієнти:

  • очищені томати консервовані - 450 г;

  • цибуля - 3 шт.;

  • помідори свіжі - 500 г;

  • морква - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • сухий базилік - 1 ст. ложка;

  • оцет бальзамічний - 1 ст. ложка;

  • перець горошком - 1 ст. ложка;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений;

  • вода - 1 літр;

  • олія соняшникова рафінована - 40 мл;

  • зелень - 1 пучок.


  • Приготування
    Цибуля (1 шт), моркву чистимо, ріжемо шматочками і покласти в каструлю, вливаємо воду, після закипання додаємо перець і варимо хвилин 20 потім додаємо подрібнену зелень, проварюємо 5 хвилин і вимикаємо вогонь. Проціджуємо бульйон в іншу каструлю. Залишився цибулю подрібнюємо кубиками.
    На сковороду вливаємо олію, кладемо в нього цибулька і обсмажуємо до легкої рум'яності. Додаємо до нього подрібнений часник, базилік, цукор, оцет. Добре все перемішуємо і готуємо 3 хвилини, після чого знімаємо сковороду з вогню. Помідори миємо, ріжемо шматочками, викладаємо в жароміцну ємність і поставити на 10 хвилин у духовку. Проціджений бульйон знову кип'ятимо, додаємо в нього консервовані помідори з соком , засмажку з цибулі з часником і варимо 5 хвилин. Тепер викладаємо запечені помідори, за смаком додаємо перець, сіль і варимо 5 хвилин.

    Томатний суп-пюре з базиліком


    Інгредієнти:

  • помідори - 750 г;

  • подрібнене листя базиліка - 05 склянки;

  • подрібнену цибулю - 05 склянки;

  • вершкове масло - 60 г;

  • оливкова олія - 50 мл;

  • жирні вершки - 250 мл;

  • вода - 3 склянки;

  • курячий бульйон в кубиках - 1 шт.;

  • листочки свіжого базиліка - 8 шт.;

  • паста томатна - 70 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Помідори опускаємо в окріп, чистимо шкірку і ріжемо їх на 4 частини. У великій каструлі розтоплюємо масло вершкове, додаємо оливкову олію, викладаємо цибулю і тушкуємо до готовності. Додаємо помідори і подрібнений базилік. Приправляємо перцем і сіллю за смаком. Вливаємо гарячу воду з розчиненим у ній бульйонним кубиком, додаємо томатну пасту, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо хвилин 15. За допомогою заглибного блендера перетворюємо все в пюре, знову доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і, помішуючи, вливаємо вершки. Знімаємо каструлю з вогню, розливаємо суп по тарілках і в кожну кладемо по листочку свіжого базиліка.

    Томатний крем-суп з базиліком


    Інгредієнти:

  • томатний сік - 4 склянки;

  • помідори - 4 шт.;

  • листя свіжого базиліка - 14 шт.;

  • масло вершкове - 90 г;

  • жирні вершки - 200 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Томатний сік і помідори кладемо в каструлю. Проварюємо півгодини на середньому вогні. В кухонний комбайн переливаємо томатну масу, додаємо листя базиліка і перетворюємо все це в пюре. Знову перелити все в каструлю, вливаємо вершки, додаємо вершкове масло, сіль, перець і прогріваємо, поки масло не розчиниться. Кип'ятити суп не потрібно.

    Томатний суп з базиліком і маслинами


    Інгредієнти:

  • томати - 1 кг;

  • цибуля - 1 шт.;

  • маслини - 100 г;

  • базилік - 1 пучок;

  • сир фета - 100 г;

  • Томатний суп з базиліком - рецепт

  • хлібні крихти - 05 склянки;

  • перець болгарський солодкий - 1 шт.;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Помідори, цибулю, перець нарізаємо кубиками і поміщаємо в блендер, туди ж додаємо зелень базиліка, маслини, хлібні крихти і оливкове масло. Перетворюємо підготовлені інгредієнти в пюре. Переливаємо його в каструлю, вливаємо 300 мл води, солимо і проварюємо хвилин 10 після закипання. Остуджуємо. З сиру фета формуємо кульки і кладемо їх в тарілки з томатним супом з базиліком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Томатний суп з морепродуктів
    Томатний суп з морепродуктів
    Якщо ви хочете приготувати незвичайне і воістину дивовижне перше блюдо, щоб убити всіх наповал, то варто звернути увагу на рецепти томатного супу з
    Томатний суп-пюре
    Томатний суп-пюре
    Томатний суп-пюре - це прекрасний варіант легкого обіду або вечері. Він виходить легким, але в теж час смачним і оригінальним. Не вірите? Тоді
    Томатний суп з рисом
    Томатний суп з рисом
    Томатний суп популярний не тільки в Італії (де вважається традиційним блюдом), але і в інших країнах. На наших столах томатний суп теж не рідкість,
    Томатний соус - рецепт
    Томатний соус - рецепт
    Томатний соус - це один з найпоширеніших соусів для додання смаку і аромату різних страв: піцу, спагетті і т. д. Давайте розглянемо декілька простих,
    Салат з моцарелою і помідорами
    Салат з моцарелою і помідорами
    Моцарелла - це різновид італійського сиру, який продається у вигляді кульок, замочених в розсолі. Він відмінно підходить для приготування різних
    Томатний суп в мультиварці
    Томатний суп в мультиварці
    Томатні супи популярні в багатьох сім'ях, тому що вони прості в приготуванні і досить ситни. І сьогодні ми розповімо, як зробити їх в мультиварці. Це