Томатний суп з морепродуктів
Як зварити смачний томатний суп, щоб він сподобався всім? Існує безліч різних рецептів, але у кожної господині є свої родзинки. Давайте розглянемо з вами рецепти томатного супу з морепродуктів, які не тільки дуже смачні, але й досить корисні і низькокалорійні.
Інгредієнти:
помідори у власному соку - 5 шт.;
філе риби (будь за смаком) - 300 г;
креветки - 300 р;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
олія оливкова - 1 ст. ложка;
приправи, перець чорний, цукор, сіль - за смаком;
петрушка для прикраси.
Приготування
Беремо часник, чистимо, подрібнюємо, цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на оливковій олії. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, ріжемо, кладемо в каструлю разом з обсмаженням. Вливаємо томатний сік і доводимо до кипіння. Потім кладемо креветки і філе риби, порізане невеликими шматочками. Солимо, перчимо за смаком, посипати цукром і приправами. Додаємо трохи води, перемішуємо, доводимо до кипіння і розливаємо по тарілках. Суп з морепродуктів з томатами подаємо гарячим, прикрасивши свіжою петрушкою.
Інгредієнти:
помідори - 200 г;
вода - 500 мл;
вершки 15% - 200 мл;
вино біле напівсолодке - 200 мл;
морепродукти - 200 г;
картопля - 3 шт.;
цибуля-порей - 1 шт.;
креветки і кріп для прикраси;
білий мелений перець, сіль, італійські трави - за смаком.
Приготування
Картоплю чистимо, ріжемо кубиками, білу частину цибулі-порею нарізаємо кільцями. Викладаємо все в глибоку сковороду і обсмажуємо приблизно 10 хвилин без масла і води до золотистої скоринки. Потім вливаємо воду і тушкуємо 15 хвилин на середньому вогні до закипання. Приправляємо суп сіллю, перцем, травами за смаком і подрібнюємо масу у блендері до стану пюре. Кладемо його в каструлю, додаємо вершки і вино. Доводимо до кипіння і додаємо заздалегідь обсмажені морепродукти. Все добре перемішуємо і розливаємо італійський томатний суп-пюре з морепродуктів по тарілках.
Інгредієнти:
дрібна риба - 500 г;
креветки - 300 г;
філе морського окуня - 400 г;
мідії - 300 г;
помідори - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
біле сухе вино - 200 мл;
порошок чилі - 05 ч. ложки;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
вода - 600 мл;
лавровий лист - пару листочків;
шафран, чебрець, сіль - за смаком;
багет - 1 шт.
Для соусу:
майонез - 150 мл;
часник - 2 зубчики;
томатна паста - 1 ст. ложка;
мелений червоний перець - 1 ч. ложка.
Приготування
Помідори миємо й акуратно знімаємо з них шкірку, м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю і часник чистимо і подрібнюємо. Розігріваємо в каструлі оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю з часником протягом 5 хвилин. Потім додаємо помідори, вливаємо біле вино і готуємо до тих пір, поки вино повністю не випарується. Кладемо чебрець, лавровий лист, шафран, сіль і порошок чилі. Вливаємо воду, гарненько розмішуємо і доводимо до кипіння.
Дрібну рибу чистимо, видаляємо кістки, промиваємо і кидаємо в каструлю з овочами. Варимо на слабкому вогні приблизно одну годину. Потім суп проціджуємо через сито і переливаємо в чисту каструлю. Мідії і креветки розморожуємо, потримавши їх у мисці з теплою водою. Філе морського окуня миємо й нарізаємо шматочками. Додаємо креветки, рибу і мідії в каструлю з супом і варимо все разом ще 15 хвилин.
Тим часом готуємо соус: подрібнений часник змішати з червоним перцем, додаємо майонез і томатну пасту. Багет ріжемо на невеликі скибочки, обсмажуємо в тостері і змащуємо соусом.
Гострий томатний суп з морепродуктів готовий! Подаємо гарячим разом з часниковими тостами.
Томатний суп з морепродуктів
Інгредієнти:
Приготування
Беремо часник, чистимо, подрібнюємо, цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на оливковій олії. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, ріжемо, кладемо в каструлю разом з обсмаженням. Вливаємо томатний сік і доводимо до кипіння. Потім кладемо креветки і філе риби, порізане невеликими шматочками. Солимо, перчимо за смаком, посипати цукром і приправами. Додаємо трохи води, перемішуємо, доводимо до кипіння і розливаємо по тарілках. Суп з морепродуктів з томатами подаємо гарячим, прикрасивши свіжою петрушкою.
Італійський томатний суп з морепродуктів
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, ріжемо кубиками, білу частину цибулі-порею нарізаємо кільцями. Викладаємо все в глибоку сковороду і обсмажуємо приблизно 10 хвилин без масла і води до золотистої скоринки. Потім вливаємо воду і тушкуємо 15 хвилин на середньому вогні до закипання. Приправляємо суп сіллю, перцем, травами за смаком і подрібнюємо масу у блендері до стану пюре. Кладемо його в каструлю, додаємо вершки і вино. Доводимо до кипіння і додаємо заздалегідь обсмажені морепродукти. Все добре перемішуємо і розливаємо італійський томатний суп-пюре з морепродуктів по тарілках.
Гострий томатний суп з морепродуктів
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Помідори миємо й акуратно знімаємо з них шкірку, м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю і часник чистимо і подрібнюємо. Розігріваємо в каструлі оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю з часником протягом 5 хвилин. Потім додаємо помідори, вливаємо біле вино і готуємо до тих пір, поки вино повністю не випарується. Кладемо чебрець, лавровий лист, шафран, сіль і порошок чилі. Вливаємо воду, гарненько розмішуємо і доводимо до кипіння.
Дрібну рибу чистимо, видаляємо кістки, промиваємо і кидаємо в каструлю з овочами. Варимо на слабкому вогні приблизно одну годину. Потім суп проціджуємо через сито і переливаємо в чисту каструлю. Мідії і креветки розморожуємо, потримавши їх у мисці з теплою водою. Філе морського окуня миємо й нарізаємо шматочками. Додаємо креветки, рибу і мідії в каструлю з супом і варимо все разом ще 15 хвилин.
Тим часом готуємо соус: подрібнений часник змішати з червоним перцем, додаємо майонез і томатну пасту. Багет ріжемо на невеликі скибочки, обсмажуємо в тостері і змащуємо соусом.
Гострий томатний суп з морепродуктів готовий! Подаємо гарячим разом з часниковими тостами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вершковий суп
Вершковий суп - відмінна ідея для обіду, особливо якщо ви любите радувати родину новими стравами. Зробити його можна і з рибкою, і з куркою, і навіть
Суп з мідій
Якщо вам пощастило наловити свіжих мідій, то обов'язково спробуйте приготувати з них суп за нашими рецептами. Легкі супи з морепродуктів дозволять
Томатний суп з рисом
Томатний суп популярний не тільки в Італії (де вважається традиційним блюдом), але і в інших країнах. На наших столах томатний суп теж не рідкість,
Локшина з морепродуктами
Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно
Плов з морепродуктів
Плов з морепродуктів - це, звичайно ж, не плов у класичному вигляді, а ароматний рис, приготовлений з морепродуктів. Давайте розберемо кілька
Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні