Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Томатний суп з морепродуктів

Томатний суп з морепродуктів

26-03-2015, 18:46
942
Томатний суп з морепродуктів
Як зварити смачний томатний суп, щоб він сподобався всім? Існує безліч різних рецептів, але у кожної господині є свої родзинки. Давайте розглянемо з вами рецепти томатного супу з морепродуктів, які не тільки дуже смачні, але й досить корисні і низькокалорійні.

Томатний суп з морепродуктів


Інгредієнти:

  • помідори у власному соку - 5 шт.;

  • філе риби (будь за смаком) - 300 г;

  • креветки - 300 р;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • приправи, перець чорний, цукор, сіль - за смаком;

  • петрушка для прикраси.


  • Приготування
    Беремо часник, чистимо, подрібнюємо, цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на оливковій олії. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, ріжемо, кладемо в каструлю разом з обсмаженням. Вливаємо томатний сік і доводимо до кипіння. Потім кладемо креветки і філе риби, порізане невеликими шматочками. Солимо, перчимо за смаком, посипати цукром і приправами. Додаємо трохи води, перемішуємо, доводимо до кипіння і розливаємо по тарілках. Суп з морепродуктів з томатами подаємо гарячим, прикрасивши свіжою петрушкою.

    Італійський томатний суп з морепродуктів


    Інгредієнти:

  • помідори - 200 г;

  • вода - 500 мл;

  • вершки 15% - 200 мл;

  • вино біле напівсолодке - 200 мл;

  • морепродукти - 200 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • креветки і кріп для прикраси;

  • білий мелений перець, сіль, італійські трави - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, ріжемо кубиками, білу частину цибулі-порею нарізаємо кільцями. Викладаємо все в глибоку сковороду і обсмажуємо приблизно 10 хвилин без масла і води до золотистої скоринки. Потім вливаємо воду і тушкуємо 15 хвилин на середньому вогні до закипання. Приправляємо суп сіллю, перцем, травами за смаком і подрібнюємо масу у блендері до стану пюре. Кладемо його в каструлю, додаємо вершки і вино. Доводимо до кипіння і додаємо заздалегідь обсмажені морепродукти. Все добре перемішуємо і розливаємо італійський томатний суп-пюре з морепродуктів по тарілках.

    Гострий томатний суп з морепродуктів


    Інгредієнти:

  • дрібна риба - 500 г;

  • креветки - 300 г;

  • філе морського окуня - 400 г;

  • мідії - 300 г;

  • помідори - 1 кг;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • біле сухе вино - 200 мл;

  • порошок чилі - 05 ч. ложки;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • вода - 600 мл;

  • лавровий лист - пару листочків;

  • шафран, чебрець, сіль - за смаком;

  • багет - 1 шт.


  • Для соусу:

  • майонез - 150 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • мелений червоний перець - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Помідори миємо й акуратно знімаємо з них шкірку, м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю і часник чистимо і подрібнюємо. Розігріваємо в каструлі оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю з часником протягом 5 хвилин. Потім додаємо помідори, вливаємо біле вино і готуємо до тих пір, поки вино повністю не випарується. Кладемо чебрець, лавровий лист, шафран, сіль і порошок чилі. Вливаємо воду, гарненько розмішуємо і доводимо до кипіння.
    Дрібну рибу чистимо, видаляємо кістки, промиваємо і кидаємо в каструлю з овочами.
    Томатний суп з морепродуктів
    Варимо на слабкому вогні приблизно одну годину. Потім суп проціджуємо через сито і переливаємо в чисту каструлю. Мідії і креветки розморожуємо, потримавши їх у мисці з теплою водою. Філе морського окуня миємо й нарізаємо шматочками. Додаємо креветки, рибу і мідії в каструлю з супом і варимо все разом ще 15 хвилин.
    Тим часом готуємо соус: подрібнений часник змішати з червоним перцем, додаємо майонез і томатну пасту. Багет ріжемо на невеликі скибочки, обсмажуємо в тостері і змащуємо соусом.
    Гострий томатний суп з морепродуктів готовий! Подаємо гарячим разом з часниковими тостами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вершковий суп
    Вершковий суп
    Вершковий суп - відмінна ідея для обіду, особливо якщо ви любите радувати родину новими стравами. Зробити його можна і з рибкою, і з куркою, і навіть
    Суп з мідій
    Суп з мідій
    Якщо вам пощастило наловити свіжих мідій, то обов'язково спробуйте приготувати з них суп за нашими рецептами. Легкі супи з морепродуктів дозволять
    Томатний суп з рисом
    Томатний суп з рисом
    Томатний суп популярний не тільки в Італії (де вважається традиційним блюдом), але і в інших країнах. На наших столах томатний суп теж не рідкість,
    Локшина з морепродуктами
    Локшина з морепродуктами
    Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно
    Плов з морепродуктів
    Плов з морепродуктів
    Плов з морепродуктів - це, звичайно ж, не плов у класичному вигляді, а ароматний рис, приготовлений з морепродуктів. Давайте розберемо кілька
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні