Як зварити смачний томатний суп, щоб він сподобався всім? Існує безліч різних рецептів, але у кожної господині є свої родзинки. Давайте розглянемо з вами рецепти томатного супу з морепродуктів, які не тільки дуже смачні, але й досить корисні і низькокалорійні.
Томатний суп з морепродуктів
Інгредієнти: помідори у власному соку - 5 шт.; філе риби (будь за смаком) - 300 г; креветки - 300 р; цибуля ріпчаста - 2 шт.; часник - 2 зубчики; олія оливкова - 1 ст. ложка; приправи, перець чорний, цукор, сіль - за смаком; петрушка для прикраси. Приготування Беремо часник, чистимо, подрібнюємо, цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на оливковій олії. З помідорів акуратно знімаємо шкірку, ріжемо, кладемо в каструлю разом з обсмаженням. Вливаємо томатний сік і доводимо до кипіння. Потім кладемо креветки і філе риби, порізане невеликими шматочками. Солимо, перчимо за смаком, посипати цукром і приправами. Додаємо трохи води, перемішуємо, доводимо до кипіння і розливаємо по тарілках. Суп з морепродуктів з томатами подаємо гарячим, прикрасивши свіжою петрушкою.
Італійський томатний суп з морепродуктів
Інгредієнти: помідори - 200 г; вода - 500 мл; вершки 15% - 200 мл; вино біле напівсолодке - 200 мл; морепродукти - 200 г; картопля - 3 шт.; цибуля-порей - 1 шт.; креветки і кріп для прикраси; білий мелений перець, сіль, італійські трави - за смаком. Приготування Картоплю чистимо, ріжемо кубиками, білу частину цибулі-порею нарізаємо кільцями. Викладаємо все в глибоку сковороду і обсмажуємо приблизно 10 хвилин без масла і води до золотистої скоринки. Потім вливаємо воду і тушкуємо 15 хвилин на середньому вогні до закипання. Приправляємо суп сіллю, перцем, травами за смаком і подрібнюємо масу у блендері до стану пюре. Кладемо його в каструлю, додаємо вершки і вино. Доводимо до кипіння і додаємо заздалегідь обсмажені морепродукти. Все добре перемішуємо і розливаємо італійський томатний суп-пюре з морепродуктів по тарілках.
Гострий томатний суп з морепродуктів
Інгредієнти: дрібна риба - 500 г; креветки - 300 г; філе морського окуня - 400 г; мідії - 300 г; помідори - 1 кг; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 2-3 зубчики; біле сухе вино - 200 мл; порошок чилі - 05 ч. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; вода - 600 мл; лавровий лист - пару листочків; шафран, чебрець, сіль - за смаком; багет - 1 шт. Для соусу:
майонез - 150 мл; часник - 2 зубчики; томатна паста - 1 ст. ложка; мелений червоний перець - 1 ч. ложка. Приготування Помідори миємо й акуратно знімаємо з них шкірку, м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю і часник чистимо і подрібнюємо. Розігріваємо в каструлі оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю з часником протягом 5 хвилин. Потім додаємо помідори, вливаємо біле вино і готуємо до тих пір, поки вино повністю не випарується. Кладемо чебрець, лавровий лист, шафран, сіль і порошок чилі. Вливаємо воду, гарненько розмішуємо і доводимо до кипіння.
Дрібну рибу чистимо, видаляємо кістки, промиваємо і кидаємо в каструлю з овочами.
Варимо на слабкому вогні приблизно одну годину. Потім суп проціджуємо через сито і переливаємо в чисту каструлю. Мідії і креветки розморожуємо, потримавши їх у мисці з теплою водою. Філе морського окуня миємо й нарізаємо шматочками. Додаємо креветки, рибу і мідії в каструлю з супом і варимо все разом ще 15 хвилин.
Тим часом готуємо соус: подрібнений часник змішати з червоним перцем, додаємо майонез і томатну пасту. Багет ріжемо на невеликі скибочки, обсмажуємо в тостері і змащуємо соусом.
Гострий томатний суп з морепродуктів готовий! Подаємо гарячим разом з часниковими тостами.