Любителям помідорів і страв з ними, напевно, сподобається ця стаття. Адже зараз ми вам розповімо рецепти приготування томатного супу з базиліком. Він виходить незвичайним, пікантним і дуже смачним. Урізноманітніть ваш звичний раціон таким блюдом і ваші домашні будуть приємно здивовані.
Томатний суп з базиліком
Інгредієнти: очищені томати консервовані - 450 г; цибуля - 3 шт.; помідори свіжі - 500 г; морква - 2 шт.; часник - 4 зубчики; сухий базилік - 1 ст. ложка; оцет бальзамічний - 1 ст. ложка; перець горошком - 1 ст. ложка; цукор - 2 ч. ложки; сіль, перець чорний мелений; вода - 1 літр; олія соняшникова рафінована - 40 мл; зелень - 1 пучок. Приготування Цибуля (1 шт), моркву чистимо, ріжемо шматочками і покласти в каструлю, вливаємо воду, після закипання додаємо перець і варимо хвилин 20 потім додаємо подрібнену зелень, проварюємо 5 хвилин і вимикаємо вогонь. Проціджуємо бульйон в іншу каструлю. Залишився цибулю подрібнюємо кубиками.
На сковороду вливаємо олію, кладемо в нього цибулька і обсмажуємо до легкої рум'яності. Додаємо до нього подрібнений часник, базилік, цукор, оцет. Добре все перемішуємо і готуємо 3 хвилини, після чого знімаємо сковороду з вогню. Помідори миємо, ріжемо шматочками, викладаємо в жароміцну ємність і поставити на 10 хвилин у духовку. Проціджений бульйон знову кип'ятимо, додаємо в нього консервовані помідори з соком , засмажку з цибулі з часником і варимо 5 хвилин. Тепер викладаємо запечені помідори, за смаком додаємо перець, сіль і варимо 5 хвилин.
Томатний суп-пюре з базиліком
Інгредієнти: помідори - 750 г; подрібнене листя базиліка - 05 склянки; подрібнену цибулю - 05 склянки; вершкове масло - 60 г; оливкова олія - 50 мл; жирні вершки - 250 мл; вода - 3 склянки; курячий бульйон в кубиках - 1 шт.; листочки свіжого базиліка - 8 шт.; паста томатна - 70 г; сіль, перець. Приготування Помідори опускаємо в окріп, чистимо шкірку і ріжемо їх на 4 частини. У великій каструлі розтоплюємо масло вершкове, додаємо оливкову олію, викладаємо цибулю і тушкуємо до готовності. Додаємо помідори і подрібнений базилік. Приправляємо перцем і сіллю за смаком. Вливаємо гарячу воду з розчиненим у ній бульйонним кубиком, додаємо томатну пасту, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо хвилин 15. За допомогою заглибного блендера перетворюємо все в пюре, знову доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і, помішуючи, вливаємо вершки. Знімаємо каструлю з вогню, розливаємо суп по тарілках і в кожну кладемо по листочку свіжого базиліка.
Томатний крем-суп з базиліком
Інгредієнти: томатний сік - 4 склянки; помідори - 4 шт.; листя свіжого базиліка - 14 шт.; масло вершкове - 90 г; жирні вершки - 200 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Томатний сік і помідори кладемо в каструлю. Проварюємо півгодини на середньому вогні. В кухонний комбайн переливаємо томатну масу, додаємо листя базиліка і перетворюємо все це в пюре. Знову перелити все в каструлю, вливаємо вершки, додаємо вершкове масло, сіль, перець і прогріваємо, поки масло не розчиниться. Кип'ятити суп не потрібно.
Томатний суп з базиліком і маслинами
Інгредієнти: томати - 1 кг; цибуля - 1 шт.; маслини - 100 г; базилік - 1 пучок; сир фета - 100 г; хлібні крихти - 05 склянки; перець болгарський солодкий - 1 шт.; оливкова олія - 30 мл; сіль. Приготування Помідори, цибулю, перець нарізаємо кубиками і поміщаємо в блендер, туди ж додаємо зелень базиліка, маслини, хлібні крихти і оливкове масло. Перетворюємо підготовлені інгредієнти в пюре. Переливаємо його в каструлю, вливаємо 300 мл води, солимо і проварюємо хвилин 10 після закипання. Остуджуємо. З сиру фета формуємо кульки і кладемо їх в тарілки з томатним супом з базиліком.