Томатний соус - рецепт

Рецепт томатного соусу для піци
Інгредієнти:
Приготування
Помідори обдаємо окропом, знімаємо з них шкірку, видаляємо плодоніжки і за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Якщо хочете, щоб соус вийшов без насіння, тоді пюре додатково можна протерти через сито. Виливаємо томатну масу в каструлю, прогріваємо її на невеликому вогні, помішуючи. Додаємо оливкову олію, цукор, сіль, перемішуємо і проварюємо хвилин 15. Хвилин за 5 до закінчення процесу додаємо в соус часник, пропущений через прес і приправи. Даємо соусу охолонути і після цього його можна використовувати для приготування піци.
Рецепт соусу з томатної пасти
Інгредієнти:
Приготування
Воду кип'ятимо і розчиняємо у ній томатну пасту. Тут же додаємо цукор, сіль, спеції і добре перемішуємо. Все, соус практично готовий, Як тільки він охолоне, можна використовувати його в різних стравах.
Рецепт гострого томатного соусу
Інгредієнти:
Приготування
Помідори ріжемо на 4 частини, вкладаємо їх в каструлю, заливаємо водою, накриваємо каструлю кришкою, доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо помідори до кашоподібного стану, на це піде хвилин 15. Знімаємо отриману масу з вогню, охолоджуємо, протираємо через друшляк або сито. Часник розтираємо з коріандром і сіллю. Додаємо отриману суміш в томатну, туди ж кладемо подрібнену кінзу і дрібно-дрібно нашатковану перець, солимо соус з помідорів за смаком.
Рецепт томатного соусу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті помідори нарізаємо часточками, пропускаємо їх через м'ясорубку. Отримане томатне пюре проварюємо 5 хвилин, а після цього протираємо через сито. Дрібно ріжемо цибулю і додаємо його до пюре. Перемішуємо масу і уварюємо її до половинного об'єму. Часник пропускаємо через прес, викладаємо його у уварену томатну масу, висипаємо туди ж сіль, цукор, спеції і оцет.
Варимо соус на повільному вогні ще хвилин 10 потім проціджуємо через друшляк або сито, щоб відокремити прянощі, і доводимо до кипіння знову. Розливаємо готовий соус по стерильним банкам, накриваємо кришками і стерилізуємо близько 40 хвилин, після чого закатуємо.
Рецепт томатного соусу для шашлику
Інгредієнти:
Приготування
У томатний сік додаємо сіль і перемішуємо. Дрібно кришимо зелень, часник подрібнюємо. Змішуємо сік з часником, зеленню і спеціями, туди ж додаємо гострий перець за смаком, цукор. Все добре перемішуємо і даємо настоятися хвилин 15.
Рецепт томатно-часникового соусу
Інгредієнти:

Приготування
Помідор обдаємо окропом і знімаємо з нього шкірку, м'якоть перетворюємо на пюре за допомогою блендера. 4 зубчики часнику пропускаємо через прес і обсмажуємо її на рослинній олії протягом 1 хвилини, потім викладаємо томатну пасту, пюре, перемішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини. З'єднуємо отриману суміш з киплячим бульйоном, додаємо подрібнений часник, сіль, перець за смаком. Також за смаком додаємо подрібнену зелень кінзи і петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Томатний суп-пюре
Томатний суп-пюре - це прекрасний варіант легкого обіду або вечері. Він виходить легким, але в теж час смачним і оригінальним. Не вірите? Тоді

Томатний суп з базиліком - рецепт
Варіантів створення томатних супів досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами ще кількома цікавими рецептиками. Давайте приготуємо томатний суп з

Гострий соус
Соуси - чудове доповнення до будь-якої страви. Вони перетворюють звичні страви, підносячи їх у новому кольорі. Сьогодні ми поговоримо про

Домашній кетчуп з помідор
Кетчуп - універсальний соус для м'ясних, рибних і овочевих страв. У магазинах представлені найрізноманітніші види кетчупів. Але якщо ви хочете

Соуси на зиму
Соуси відмінно доповнюють і розкривають по-новому смак страв. А чи знаєте ви, що можна не тільки приготувати і подати відразу до столу, але і зробити

Томатний сік - рецепт
Томатний сік можна не тільки пити, але і використовувати для приготування соусів і холодних супів. Забудьте про магазинних соках з морем загусників і