Томатний соус - рецепт
В магазинах представлений величезний вибір готових соусів і різноманітних кетчупів. Але ми розповімо вам, як самостійно приготувати томатний соус. Причому, зробити його можна в будь-який час року, адже для приготування підходять як свіжі томати, так і томатна паста чи сік.
Рецепт томатного соусу для піци
Інгредієнти:
помідори - 600 г;
олія оливкова - 30 г;
часник - 2 зубчики;
цукор - 1 ч. ложка;
сушений базилік, орегано - по 05 ч. ложки;
морська сіль - 05 ч. ложки.
Приготування
Помідори обдаємо окропом, знімаємо з них шкірку, видаляємо плодоніжки і за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Якщо хочете, щоб соус вийшов без насіння, тоді пюре додатково можна протерти через сито. Виливаємо томатну масу в каструлю, прогріваємо її на невеликому вогні, помішуючи. Додаємо оливкову олію, цукор, сіль, перемішуємо і проварюємо хвилин 15. Хвилин за 5 до закінчення процесу додаємо в соус часник, пропущений через прес і приправи. Даємо соусу охолонути і після цього його можна використовувати для приготування піци.
Рецепт соусу з томатної пасти
Інгредієнти:
томатна паста - 4 ст. ложки;
цукор - 3 ст. ложки;
вода - 1 склянка;
кориця, мелена гвоздика - по 025 ч. ложки;
чорний мелений перець - 05 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Воду кип'ятимо і розчиняємо у ній томатну пасту. Тут же додаємо цукор, сіль, спеції і добре перемішуємо. Все, соус практично готовий, Як тільки він охолоне, можна використовувати його в різних стравах.
Рецепт гострого томатного соусу
Інгредієнти:
помідори - 05 кг;
вода - 120 мл;
кінза - 20 г;
червоний пекучий перець - 1 шт.;
коріандр - 1 ч. ложка;
часник - 4-5 зубчиків;
сіль - за смаком.
Приготування
Помідори ріжемо на 4 частини, вкладаємо їх в каструлю, заливаємо водою, накриваємо каструлю кришкою, доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо помідори до кашоподібного стану, на це піде хвилин 15. Знімаємо отриману масу з вогню, охолоджуємо, протираємо через друшляк або сито. Часник розтираємо з коріандром і сіллю. Додаємо отриману суміш в томатну, туди ж кладемо подрібнену кінзу і дрібно-дрібно нашатковану перець, солимо соус з помідорів за смаком.
Рецепт томатного соусу на зиму
Інгредієнти:
помідори - 2 кг;
цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
запашний перець (горошком) - 20 шт.;
чорний перець (горошком) - 15 шт.;
гвоздика - 15 шт.;
мелена кориця, суха мелена гірчиця - за смаком;
цукор - 05 склянки;
яблучний оцет - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ст. ложка.
Приготування
Вимиті помідори нарізаємо часточками, пропускаємо їх через м'ясорубку. Отримане томатне пюре проварюємо 5 хвилин, а після цього протираємо через сито. Дрібно ріжемо цибулю і додаємо його до пюре. Перемішуємо масу і уварюємо її до половинного об'єму. Часник пропускаємо через прес, викладаємо його у уварену томатну масу, висипаємо туди ж сіль, цукор, спеції і оцет.
Варимо соус на повільному вогні ще хвилин 10 потім проціджуємо через друшляк або сито, щоб відокремити прянощі, і доводимо до кипіння знову. Розливаємо готовий соус по стерильним банкам, накриваємо кришками і стерилізуємо близько 40 хвилин, після чого закатуємо.
Рецепт томатного соусу для шашлику
Інгредієнти:
томатний сік з м'якоттю - 1 л;
кріп, кінза, петрущка, зелена цибуля - по 4 гілочки;
часник - 3 зубчики;
базилік фіолетовий - 2 гілочки;
свіжомелені насіння коріандру і зіра - 1 ч. ложка;
гострий червоний перець - за смаком;
цукор, сіль - за смаком.
Приготування
У томатний сік додаємо сіль і перемішуємо. Дрібно кришимо зелень, часник подрібнюємо. Змішуємо сік з часником, зеленню і спеціями, туди ж додаємо гострий перець за смаком, цукор. Все добре перемішуємо і даємо настоятися хвилин 15.
Рецепт томатно-часникового соусу
Інгредієнти:
томатна паста - 2 ст. ложки;
помідор (великий) - 1 шт.;
яловичий бульйон - 2 ополоника;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
часник - 5-6 зубчиків;
сіль, чорний мелений перець, зелень - за смаком.
Приготування
Помідор обдаємо окропом і знімаємо з нього шкірку, м'якоть перетворюємо на пюре за допомогою блендера. 4 зубчики часнику пропускаємо через прес і обсмажуємо її на рослинній олії протягом 1 хвилини, потім викладаємо томатну пасту, пюре, перемішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини. З'єднуємо отриману суміш з киплячим бульйоном, додаємо подрібнений часник, сіль, перець за смаком. Також за смаком додаємо подрібнену зелень кінзи і петрушки.
Рецепт томатного соусу для піци
Інгредієнти:
Приготування
Помідори обдаємо окропом, знімаємо з них шкірку, видаляємо плодоніжки і за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Якщо хочете, щоб соус вийшов без насіння, тоді пюре додатково можна протерти через сито. Виливаємо томатну масу в каструлю, прогріваємо її на невеликому вогні, помішуючи. Додаємо оливкову олію, цукор, сіль, перемішуємо і проварюємо хвилин 15. Хвилин за 5 до закінчення процесу додаємо в соус часник, пропущений через прес і приправи. Даємо соусу охолонути і після цього його можна використовувати для приготування піци.
Рецепт соусу з томатної пасти
Інгредієнти:
Приготування
Воду кип'ятимо і розчиняємо у ній томатну пасту. Тут же додаємо цукор, сіль, спеції і добре перемішуємо. Все, соус практично готовий, Як тільки він охолоне, можна використовувати його в різних стравах.
Рецепт гострого томатного соусу
Інгредієнти:
Приготування
Помідори ріжемо на 4 частини, вкладаємо їх в каструлю, заливаємо водою, накриваємо каструлю кришкою, доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо помідори до кашоподібного стану, на це піде хвилин 15. Знімаємо отриману масу з вогню, охолоджуємо, протираємо через друшляк або сито. Часник розтираємо з коріандром і сіллю. Додаємо отриману суміш в томатну, туди ж кладемо подрібнену кінзу і дрібно-дрібно нашатковану перець, солимо соус з помідорів за смаком.
Рецепт томатного соусу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті помідори нарізаємо часточками, пропускаємо їх через м'ясорубку. Отримане томатне пюре проварюємо 5 хвилин, а після цього протираємо через сито. Дрібно ріжемо цибулю і додаємо його до пюре. Перемішуємо масу і уварюємо її до половинного об'єму. Часник пропускаємо через прес, викладаємо його у уварену томатну масу, висипаємо туди ж сіль, цукор, спеції і оцет.
Варимо соус на повільному вогні ще хвилин 10 потім проціджуємо через друшляк або сито, щоб відокремити прянощі, і доводимо до кипіння знову. Розливаємо готовий соус по стерильним банкам, накриваємо кришками і стерилізуємо близько 40 хвилин, після чого закатуємо.
Рецепт томатного соусу для шашлику
Інгредієнти:
Приготування
У томатний сік додаємо сіль і перемішуємо. Дрібно кришимо зелень, часник подрібнюємо. Змішуємо сік з часником, зеленню і спеціями, туди ж додаємо гострий перець за смаком, цукор. Все добре перемішуємо і даємо настоятися хвилин 15.
Рецепт томатно-часникового соусу
Інгредієнти:
Приготування
Помідор обдаємо окропом і знімаємо з нього шкірку, м'якоть перетворюємо на пюре за допомогою блендера. 4 зубчики часнику пропускаємо через прес і обсмажуємо її на рослинній олії протягом 1 хвилини, потім викладаємо томатну пасту, пюре, перемішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини. З'єднуємо отриману суміш з киплячим бульйоном, додаємо подрібнений часник, сіль, перець за смаком. Також за смаком додаємо подрібнену зелень кінзи і петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томатний суп-пюре
Томатний суп-пюре - це прекрасний варіант легкого обіду або вечері. Він виходить легким, але в теж час смачним і оригінальним. Не вірите? Тоді
Томатний суп з базиліком - рецепт
Варіантів створення томатних супів досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами ще кількома цікавими рецептиками. Давайте приготуємо томатний суп з
Гострий соус
Соуси - чудове доповнення до будь-якої страви. Вони перетворюють звичні страви, підносячи їх у новому кольорі. Сьогодні ми поговоримо про
Домашній кетчуп з помідор
Кетчуп - універсальний соус для м'ясних, рибних і овочевих страв. У магазинах представлені найрізноманітніші види кетчупів. Але якщо ви хочете
Соуси на зиму
Соуси відмінно доповнюють і розкривають по-новому смак страв. А чи знаєте ви, що можна не тільки приготувати і подати відразу до столу, але і зробити
Томатний сік - рецепт
Томатний сік можна не тільки пити, але і використовувати для приготування соусів і холодних супів. Забудьте про магазинних соках з морем загусників і