Домашній кетчуп з помідор

Рецепт класичного домашнього кетчупу з помідор
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як зробити домашній кетчуп з помідорів. Томати ретельно промиваємо, нарізаємо скибочками, перекладаємо в каструльку і уварюють на повільному вогні приблизно на третину, при відкритій кришці. Потім всипаємо цукор, проварюємо 10 хвилин, додаємо за смаком сіль і варимо ще хвилинки 3. Далі приправляємо томати спеціями, приправою, готуємо 10 хвилин і ретельно перетираємо масу через сито. Знову викладаємо її в каструлю, доводимо до закипання, вливаємо оцет і розкладаємо по банках. Закатуємо кришками і ставимо в прохолодне місце.
Рецепт домашнього кетчупу з помідорів і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Помідори нарізаємо, складаємо в каструлю, тушкуємо під кришкою до м'якого стану і протираємо томати через сито. Яблука шаткуємо, також уварюють до м'якості при закритій кришці, і подрібнюємо блендером. Далі з'єднуємо в каструльці томатне пюре з яблучним, ставимо на повільний вогонь і тушкуємо до загустіння приблизно 10 хвилин. Потім додаємо перець, мускатний горіх, корицю, сіль, мед і варимо масу ще 10 хвилин. В кінці підливаємо оцет, кладемо подрібнений часник, проварюємо ще 5 хвилин і відразу ж розкладаємо по чистим баночках і закатуємо кришками. Кетчуп з яблуками і помідорами готовий!
Домашній томатний, пряний кетчуп
Інгредієнти:
Приготування
Помідори надрізаємо хрест-навхрест, бланшируем в окропі, потім опускаємо в крижану воду, знімаємо шкірку і очищаємо від насіння. Потім помідори подрібнюємо блендером, або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо в томатну масу цибулю, часник, спеції і знову збиваємо. Ставимо каструлю на вогонь. Додаємо трохи цукру і уварюємо масу приблизно в 2 рази. Далі висипаємо цукор, що залишився і варимо 10-15 хвилин. Потім кладемо сіль, вливаємо оцет, готуємо хвилин 10 розкладаємо суміш гарячої в стерилізовані банки і закатуємо.
Кетчуп з домашніх помідор
Інгредієнти:
Приготування

Помідори ріжемо кубиками, складаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Цибулю подрібнюємо, додаємо до помідорів. Солодкий перець очистити, нарізати і також додати до томатів. Закипілу масу уварюють на слабенькому вогні в 2 рази при відкритій кришці. Потім охолоджуємо і протираємо все через сито. Знову переливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукор, корицю, перець, вливаємо оцет. Зелень пов'язуємо в пучок і занурюємо в томатну масу. Знову варимо близько 3 годин, щоб повністю випарувалася вся рідина. Розкладаємо кетчуп гарячим по чистим банкам і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кетчуп в домашніх умовах
У самого популярного на світі соусу - кетчупу - величезна кількість шанувальників. Єдине, що зупиняє любителів кетчупу від придбання його у магазинах

Домашній кетчуп - рецепт з яблуками
Ми звикли, що кетчуп роблять з томатів, але дивовижно смачний кетчуп можна зробити і з суміші помідор з яблуками. І сьогодні ми поділимося з вами

Томатний соус - рецепт
Томатний соус - це один з найпоширеніших соусів для додання смаку і аромату різних страв: піцу, спагетті і т. д. Давайте розглянемо декілька простих,

Соуси на зиму
Соуси відмінно доповнюють і розкривають по-новому смак страв. А чи знаєте ви, що можна не тільки приготувати і подати відразу до столу, але і зробити

Кетчуп в мультиварці
Улюблений нами кетчуп в домашніх умовах можна зробити не тільки на плиті, але і в універсальному кухонному девайсі - мультиварці. У нашій статті ми

Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в