Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Соуси на зиму

16-03-2015, 18:51
2 171
Соуси на зиму
Соуси чудово доповнюють і розкривають смак страв. Давайте ж дізнаємося з вами якісь заготовки соусів можна зробити на зиму.

Соус з помідорів на зиму


Інгредієнти:

  • морква - 500 г;

  • помідори - 3 кг;

  • болгарський перець - 1 кг;

  • цукор - 1 ст.;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • масло рослинне - 15 ст.;

  • часник - 2 шт.;

  • оцет - 2 ст. ложки;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Помідори промиваємо, обдаємо окропом і очистити від шкірки. Потім помідори подрібнюємо за допомогою блендера, перелити масу в каструлю з товстим дном і варимо протягом 20 хвилин, на слабенькому вогні. Моркву і болгарський перець чистимо, миємо і шаткуємо тонкою соломкою. Додаємо овочі в помідорну масу і уварюємо ще близько 20 хвилин.
    Потім кладемо сіль, цукор, зливаємо масло, видавлюємо через прес часник і додаємо подрібнену зелень петрушки. Готуємо соус приблизно 5 хвилин, потім вливаємо оцет, перемішуємо і розкладаємо закуску в стерилізовані банки. Томатний соус на зиму готовий!

    Рецепт соусу «Сацебелі» на зиму


    Інгредієнти:

  • томатна паста - 200 г;

  • вода - 200 мл;

  • кінза - 1 пучок;

  • приправа аджика - 1 ч. ложка;

  • часник - 3 зубчики;

  • хрін - 30 г;

  • оцет столовий - 1 ч. ложка;

  • хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Кінзу ріжемо довільними шматочками. Потім змішуємо зелень з усіма іншими подрібненими інгредієнтами, не додаючи тільки томатну пасту і воду. Після цього товчемо всю масу добре дерев'яним товкачем, кладемо томат і вливаємо воду. Ретельно перемішуємо, кип'ятимо масу 5 хвилин і розкладаємо готовий соус з хрону на зиму по банкам.

    Яблучний соус на зиму


    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 30 г;

  • яблука - 450 г;

  • цукрова пудра - 20 г;

  • імбир мелений - щіпка.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо серединки і дрібненько шаткуємо кубиками. Потім викладаємо їх на розігріту з вершковим маслом сковороду, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні приблизно 2-3 хвилинки. Після цього знімаємо сковороду з вогню, а яблучну масу протираємо через сито. Далі висипаємо цукрову пудру, кладемо мелений імбир і все добре перемішуємо. Приготовлену масу розкладаємо по стерилізованим банкам, закатуємо і зберігаємо в прохолодному приміщенні.

    Соус з брусниці на зиму


    Інгредієнти:

  • брусниця свіжа - 500 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • Соуси на зиму

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    Ягоди брусниці перебираємо, промиваємо, викладаємо в каструлю і варимо до м'якості близько 15-20 хвилин. Потім трохи охолоджуємо і протираємо через дрібне сито. Отриману ягідну масу в сотейник і уварюємо 20 хвилин, до загусання. Після цього додаємо вершкове масло, часник, видавлений через землянку, цукор і сіль. Приготований соус з брусниці добре охолоджуємо і розкладаємо в сухі банки. Герметично закрити і зберігати в холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
    Аджика на зиму
    Аджика на зиму
    Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
    Солянка з капусти на зиму
    Солянка з капусти на зиму
    Урізноманітнити зиязикай стіл різними смаколиками нам, звичайно ж, допомагає консервація. Солянка з капусти на зиму, це один з варіантів корисних
    Брусниця в сиропі - рецепт
    Брусниця в сиропі - рецепт
    Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.
    Перець в томатному соку
    Перець в томатному соку
    Перець в томатному соку - дивовижна і смачна заготівля на зиму. Відмінно підійде до будь-якого гарніру, краще всього до картопляного пюре або вареної
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в