Соуси на зиму
Соуси чудово доповнюють і розкривають смак страв. Давайте ж дізнаємося з вами якісь заготовки соусів можна зробити на зиму.
Інгредієнти:
морква - 500 г;
помідори - 3 кг;
болгарський перець - 1 кг;
цукор - 1 ст.;
сіль - 2 ст. ложки;
масло рослинне - 15 ст.;
часник - 2 шт.;
оцет - 2 ст. ложки;
зелень петрушки.
Приготування
Помідори промиваємо, обдаємо окропом і очистити від шкірки. Потім помідори подрібнюємо за допомогою блендера, перелити масу в каструлю з товстим дном і варимо протягом 20 хвилин, на слабенькому вогні. Моркву і болгарський перець чистимо, миємо і шаткуємо тонкою соломкою. Додаємо овочі в помідорну масу і уварюємо ще близько 20 хвилин.
Потім кладемо сіль, цукор, зливаємо масло, видавлюємо через прес часник і додаємо подрібнену зелень петрушки. Готуємо соус приблизно 5 хвилин, потім вливаємо оцет, перемішуємо і розкладаємо закуску в стерилізовані банки. Томатний соус на зиму готовий!
Інгредієнти:
томатна паста - 200 г;
вода - 200 мл;
кінза - 1 пучок;
приправа аджика - 1 ч. ложка;
часник - 3 зубчики;
хрін - 30 г;
оцет столовий - 1 ч. ложка;
хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;
спеції.
Приготування
Кінзу ріжемо довільними шматочками. Потім змішуємо зелень з усіма іншими подрібненими інгредієнтами, не додаючи тільки томатну пасту і воду. Після цього товчемо всю масу добре дерев'яним товкачем, кладемо томат і вливаємо воду. Ретельно перемішуємо, кип'ятимо масу 5 хвилин і розкладаємо готовий соус з хрону на зиму по банкам.
Інгредієнти:
масло вершкове - 30 г;
яблука - 450 г;
цукрова пудра - 20 г;
імбир мелений - щіпка.
Приготування
Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо серединки і дрібненько шаткуємо кубиками. Потім викладаємо їх на розігріту з вершковим маслом сковороду, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні приблизно 2-3 хвилинки. Після цього знімаємо сковороду з вогню, а яблучну масу протираємо через сито. Далі висипаємо цукрову пудру, кладемо мелений імбир і все добре перемішуємо. Приготовлену масу розкладаємо по стерилізованим банкам, закатуємо і зберігаємо в прохолодному приміщенні.
Інгредієнти:
брусниця свіжа - 500 г;
цукор - 3 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
сіль.
Приготування
Ягоди брусниці перебираємо, промиваємо, викладаємо в каструлю і варимо до м'якості близько 15-20 хвилин. Потім трохи охолоджуємо і протираємо через дрібне сито. Отриману ягідну масу в сотейник і уварюємо 20 хвилин, до загусання. Після цього додаємо вершкове масло, часник, видавлений через землянку, цукор і сіль. Приготований соус з брусниці добре охолоджуємо і розкладаємо в сухі банки. Герметично закрити і зберігати в холодильнику.
Соус з помідорів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Помідори промиваємо, обдаємо окропом і очистити від шкірки. Потім помідори подрібнюємо за допомогою блендера, перелити масу в каструлю з товстим дном і варимо протягом 20 хвилин, на слабенькому вогні. Моркву і болгарський перець чистимо, миємо і шаткуємо тонкою соломкою. Додаємо овочі в помідорну масу і уварюємо ще близько 20 хвилин.
Потім кладемо сіль, цукор, зливаємо масло, видавлюємо через прес часник і додаємо подрібнену зелень петрушки. Готуємо соус приблизно 5 хвилин, потім вливаємо оцет, перемішуємо і розкладаємо закуску в стерилізовані банки. Томатний соус на зиму готовий!
Рецепт соусу «Сацебелі» на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Кінзу ріжемо довільними шматочками. Потім змішуємо зелень з усіма іншими подрібненими інгредієнтами, не додаючи тільки томатну пасту і воду. Після цього товчемо всю масу добре дерев'яним товкачем, кладемо томат і вливаємо воду. Ретельно перемішуємо, кип'ятимо масу 5 хвилин і розкладаємо готовий соус з хрону на зиму по банкам.
Яблучний соус на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо серединки і дрібненько шаткуємо кубиками. Потім викладаємо їх на розігріту з вершковим маслом сковороду, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні приблизно 2-3 хвилинки. Після цього знімаємо сковороду з вогню, а яблучну масу протираємо через сито. Далі висипаємо цукрову пудру, кладемо мелений імбир і все добре перемішуємо. Приготовлену масу розкладаємо по стерилізованим банкам, закатуємо і зберігаємо в прохолодному приміщенні.
Соус з брусниці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди брусниці перебираємо, промиваємо, викладаємо в каструлю і варимо до м'якості близько 15-20 хвилин. Потім трохи охолоджуємо і протираємо через дрібне сито. Отриману ягідну масу в сотейник і уварюємо 20 хвилин, до загусання. Після цього додаємо вершкове масло, часник, видавлений через землянку, цукор і сіль. Приготований соус з брусниці добре охолоджуємо і розкладаємо в сухі банки. Герметично закрити і зберігати в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
Солянка з капусти на зиму
Урізноманітнити зиязикай стіл різними смаколиками нам, звичайно ж, допомагає консервація. Солянка з капусти на зиму, це один з варіантів корисних
Брусниця в сиропі - рецепт
Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.
Перець в томатному соку
Перець в томатному соку - дивовижна і смачна заготівля на зиму. Відмінно підійде до будь-якого гарніру, краще всього до картопляного пюре або вареної
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в