Аджика на зиму

Гостра аджика на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо надівши на руки рукавички, червоний перець промиваємо, розрізаємо, видаляємо насіння і плодоніжку, а після заливаємо стручки теплою водою. Залишаємо перець у воді під вантажем 2-3 години, а потім воду зливаємо, а стручки пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера разом з горіхами, часником і травами. Присмачую заправку сіллю за смаком і розливаємо по банках.
У класичній аджике міститься настільки багато флавоноїдів, які захищають страва від бактерій, що без попереднього кип'ятіння соус може простояти 3-4 місяці, але якщо ви бажаєте продовжити термін зберігання, то слід прокип'ятити соус і розлити по стерильним банкам.
Рецепт аджики з кабачків на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Овочі миємо та очищаємо від шкірки. Пропускаємо томати, кабачки, перець і моркву через м'ясорубку або пюрируем в блендері. Додаємо в овочеве пюре часник, сіль, цукор, гострий перець і ставимо страву на плиту. Тушкуємо аджику 30-40 хвилин, а потім розливаємо по теплим банкам і закатуємо.
Аджика з яблук на зиму
Інгредієнти:
Приготування

Якщо ви бажаєте випробувати ще більш оригінальний рецепт, то приготуйте аджику із слив на зиму. Принцип приготування залишається аналогічним, тільки яблука міняємо на еквівалентну кількість очищених від кісточок слив.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна

Соуси на зиму
Соуси відмінно доповнюють і розкривають по-новому смак страв. А чи знаєте ви, що можна не тільки приготувати і подати відразу до столу, але і зробити

Зелена аджика
Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з

Аджика з солодкого перцю
Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.

Розсольник на зиму
Пора консервації на зиму в самому розпалі. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити заправку для розсольнику на зиму. У нашій статті ми зібрали

Кабачки по-корейськи - рецепти
Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.