Аджика на зиму
Ароматна абхазька приправа вже стала звичною на наших столах. Гостра аджика має універсальне призначення, її можна додавати в супи, гарячі страви або використовувати традиційно в ролі соусу-дипа для м'яса. Запастися аджикою на зиму допоможуть наші рецепти нижче.
Інгредієнти:
гострий перець - 500 г;
часник - 1 головка;
волоські горіхи - 50 г;
кінза - 1 жменя;
базилік - 1 ч. ложка;
кріп - 1 ч. ложка;
чабер - 1 1/2 ч. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Попередньо надівши на руки рукавички, червоний перець промиваємо, розрізаємо, видаляємо насіння і плодоніжку, а після заливаємо стручки теплою водою. Залишаємо перець у воді під вантажем 2-3 години, а потім воду зливаємо, а стручки пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера разом з горіхами, часником і травами. Присмачую заправку сіллю за смаком і розливаємо по банках.
У класичній аджике міститься настільки багато флавоноїдів, які захищають страва від бактерій, що без попереднього кип'ятіння соус може простояти 3-4 місяці, але якщо ви бажаєте продовжити термін зберігання, то слід прокип'ятити соус і розлити по стерильним банкам.
Інгредієнти:
кабачки - 15 кг;
помідори - 750 г;
морква - 2 шт.;
часник - 2 головки;
солодкий перець - 300 г;
цукор - 1 ст. ложка;
гострий перець - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Овочі миємо та очищаємо від шкірки. Пропускаємо томати, кабачки, перець і моркву через м'ясорубку або пюрируем в блендері. Додаємо в овочеве пюре часник, сіль, цукор, гострий перець і ставимо страву на плиту. Тушкуємо аджику 30-40 хвилин, а потім розливаємо по теплим банкам і закатуємо.
Інгредієнти:
томати - 15 кг;
яблука - 500 г;
морква - 3 шт.;
часник - 2-3 головки;
червоний стручковий перець - 1 шт.;
оцет - 125 мл;
рослинна олія - 125 мл;
цукор - 3-4 ст. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Очищаємо овочі, миємо, видаляємо серцевину яблук. Пропускаємо плоди через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Присмачую пюре пропущеним через прес часником і очищеним від насіння перцем. Тушкуємо суміш 35-40 хвилин, після чого додаємо масло, оцет, цукор, сіль і тримаємо на вогні ще 15 хвилин. Розливаємо яблучну аджику по стерильним банкам і закатуємо.
Якщо ви бажаєте випробувати ще більш оригінальний рецепт, то приготуйте аджику із слив на зиму. Принцип приготування залишається аналогічним, тільки яблука міняємо на еквівалентну кількість очищених від кісточок слив.
Гостра аджика на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо надівши на руки рукавички, червоний перець промиваємо, розрізаємо, видаляємо насіння і плодоніжку, а після заливаємо стручки теплою водою. Залишаємо перець у воді під вантажем 2-3 години, а потім воду зливаємо, а стручки пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера разом з горіхами, часником і травами. Присмачую заправку сіллю за смаком і розливаємо по банках.
У класичній аджике міститься настільки багато флавоноїдів, які захищають страва від бактерій, що без попереднього кип'ятіння соус може простояти 3-4 місяці, але якщо ви бажаєте продовжити термін зберігання, то слід прокип'ятити соус і розлити по стерильним банкам.
Рецепт аджики з кабачків на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Овочі миємо та очищаємо від шкірки. Пропускаємо томати, кабачки, перець і моркву через м'ясорубку або пюрируем в блендері. Додаємо в овочеве пюре часник, сіль, цукор, гострий перець і ставимо страву на плиту. Тушкуємо аджику 30-40 хвилин, а потім розливаємо по теплим банкам і закатуємо.
Аджика з яблук на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо овочі, миємо, видаляємо серцевину яблук. Пропускаємо плоди через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Присмачую пюре пропущеним через прес часником і очищеним від насіння перцем. Тушкуємо суміш 35-40 хвилин, після чого додаємо масло, оцет, цукор, сіль і тримаємо на вогні ще 15 хвилин. Розливаємо яблучну аджику по стерильним банкам і закатуємо.
Якщо ви бажаєте випробувати ще більш оригінальний рецепт, то приготуйте аджику із слив на зиму. Принцип приготування залишається аналогічним, тільки яблука міняємо на еквівалентну кількість очищених від кісточок слив.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
Соуси на зиму
Соуси відмінно доповнюють і розкривають по-новому смак страв. А чи знаєте ви, що можна не тільки приготувати і подати відразу до столу, але і зробити
Зелена аджика
Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з
Аджика з солодкого перцю
Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.
Розсольник на зиму
Пора консервації на зиму в самому розпалі. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити заправку для розсольнику на зиму. У нашій статті ми зібрали
Кабачки по-корейськи - рецепти
Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.