Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Аджика з солодкого перцю

Аджика з солодкого перцю

16-03-2015, 17:46
14 467
Аджика з солодкого перцю
Традиційна грузинська аджика являє собою гостру масу з перетертого червоного перцю з сіллю і травами. Більш щадний, европеинизированний варіант цього соусу - аджика з солодкого перцю, яку можна приправити гострим перцем за смаком або не робити цього зовсім. Звичайно, такий варіант аджики має дуже мало спільного з оригіналом, але любителі цікавих і не дуже гострих соусів напевно спробують втілити цей смачний рецепт в життя.

Аджика з солодкого червоного перцю


Ця, в міру гостра аджика ідеально підходить для подачі з м'ясом зразок яловичини і баранини - легка, ароматний і дуже смачна.
Інгредієнти:

  • солодкий перець - 2 кг;

  • оцет - 1 ст.;

  • сіль морська - 2 ст. ложки;

  • олія - 125 мл;

  • перець червоний гострий - 100 г;

  • цукор - 2/3 ст;

  • часник - 150 р.


  • Приготування
    Солодкий перець очищаємо, видаливши плодоніжку з насінням, а потім нарізаємо довільними великими шматочками. Гострий перець також очищаємо від насіння, не забувши попередньо уберегти руки рукавичками. У чашу блендера кладемо обидва види перцю, а також зубчики часнику, збиваємо овочі до однорідності і кладемо в миску (якщо блендера немає - проробіть аналогічну операцію з допомогою м'ясорубки). Ставимо овочі на вогонь, приправляємо сіллю, цукром, оцтом, додаємо масло і варимо аджику близько 60 хвилин на слабкому вогні.
    Готову аджику з солодкого перцю можна заготовити на зиму, розподіливши по попередньо простерилизованним банкам і засукавши, а можна просто зберігати у звичайному харчовому контейнері - на довго такий соус у вас не затримається.

    Аджика з солодкого та гострого перцю


    Від попереднього рецепта цю аджику відрізняє сильна гострота, тому любителі погарячіше - мотайте на вус.
    Інгредієнти:

  • помідори - 500 г;

  • солодкий перець - 100 г;

  • зубчики часнику - 100 г;

  • свіжий хрін (тертий) - 1 ч. ложка;

  • гострий червоний перець - 100 р.


  • Приготування
    Приготування зводиться до мінімуму. Обидва види перцю очищаємо від насіння і плодоніжок, і пропускаємо через м'ясорубку разом з томатами і зубчиками часнику. Отриманий соус приправляємо морською сіллю за смаком і перекладаємо в банку.
    Гостру аджику навіть не доведеться консервувати, якщо ви захочете приберегти соус на зиму. За рахунок високого вмісту фітонцидів з часникових зубчиків і гострого перцю, аджике по цьому рецепту все буде дарма.

    Аджика з солодкого і гіркого перцю з яблуками


    Рецепт аджики, про який ми поговоримо далі, відрізняється ледь відчутною гостротою і вираженою насолодою, яку дають яблука. Такий соус оцінять жінки і з задоволенням з'їдять діти.
    Інгредієнти:

  • томати - 25 кг;

  • солодкий перець - 1 кг;

  • кислі яблука - 500 г;

  • цибуля біла - 500 г;

  • часникові зубчики - 150 г;

  • морква - 500 г;

  • гострий червоний перець - 100 г;

  • рослинне масло - 250 мл


  • Приготування
    Гострий і солодкий перець чистимо і крупно нарізаємо. З яблук виймаємо серцевину. Ріпчасту цибулю, томати і моркву також ріжемо довільно. Пропускаємо всі підготовлені плоди через м'ясорубку або збиваємо в блендері. Перекладаємо отриману масу в каструльку, змішуємо з олією і варимо на малому вогні близько півтора годин. Готову аджику приправляємо сіллю за смаком.
    Солодку аджику можна зберігати в герметичному контейнері або закрити на зиму в стерильних банках.

    Аджика з солодким перцем, помідорами і часником


    Інгредієнти:

  • томати - 3 кг;

  • Аджика з солодкого перцю

  • перець солодкий - 15 кг;

  • червоний гострий перець - 150 г;

  • часникові зубчики - 300 р.


  • Приготування
    Солодкий і гострий перець нарізаємо соломкою, попередньо видаливши серцевину. Кубиками ріжемо помідори і викладаємо підготовлені овочі в каструльку. Тушкуємо основу для соусу у власному соку протягом години, за 30 хвилин до готовності додаємо розтерті в пасту часник. Готову аджику збиваємо з допомогою блендера до однорідності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Закуска з солодкого перцю
    Закуска з солодкого перцю
    Солодкий перець - просто знахідка для різного виду закусок. Можна заготовити закуску з перцю на зиму, тоді в будь-який момент у вас під рукою буде
    Аджика на зиму
    Аджика на зиму
    Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
    Зелена аджика
    Зелена аджика
    Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з
    Заготовки з солодкого перцю
    Заготовки з солодкого перцю
    Солодкий перець широко використовують у приготуванні для салатів, супів, закусок, фарширування і т. д. І сьогодні ми підкажемо вам кілька варіантів
    Сацебелі - рецепт
    Сацебелі - рецепт
    Сацебелі - знаменитий грузинський соус з кисло-солодким смаком - відмінна приправа до багатьох страв. До його складу входить чимало інгредієнтів, які
    Лютеница
    Лютеница
    Ароматна болгарська лютеница, на основі томатів і перців, - це приголомшлива заміна кетчупу, і просто універсальний холодний соус. Подавати лютеницю