Аджика з солодкого перцю

Аджика з солодкого червоного перцю
Ця, в міру гостра аджика ідеально підходить для подачі з м'ясом зразок яловичини і баранини - легка, ароматний і дуже смачна.
Інгредієнти:
Приготування
Солодкий перець очищаємо, видаливши плодоніжку з насінням, а потім нарізаємо довільними великими шматочками. Гострий перець також очищаємо від насіння, не забувши попередньо уберегти руки рукавичками. У чашу блендера кладемо обидва види перцю, а також зубчики часнику, збиваємо овочі до однорідності і кладемо в миску (якщо блендера немає - проробіть аналогічну операцію з допомогою м'ясорубки). Ставимо овочі на вогонь, приправляємо сіллю, цукром, оцтом, додаємо масло і варимо аджику близько 60 хвилин на слабкому вогні.
Готову аджику з солодкого перцю можна заготовити на зиму, розподіливши по попередньо простерилизованним банкам і засукавши, а можна просто зберігати у звичайному харчовому контейнері - на довго такий соус у вас не затримається.
Аджика з солодкого та гострого перцю
Від попереднього рецепта цю аджику відрізняє сильна гострота, тому любителі погарячіше - мотайте на вус.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування зводиться до мінімуму. Обидва види перцю очищаємо від насіння і плодоніжок, і пропускаємо через м'ясорубку разом з томатами і зубчиками часнику. Отриманий соус приправляємо морською сіллю за смаком і перекладаємо в банку.
Гостру аджику навіть не доведеться консервувати, якщо ви захочете приберегти соус на зиму. За рахунок високого вмісту фітонцидів з часникових зубчиків і гострого перцю, аджике по цьому рецепту все буде дарма.
Аджика з солодкого і гіркого перцю з яблуками
Рецепт аджики, про який ми поговоримо далі, відрізняється ледь відчутною гостротою і вираженою насолодою, яку дають яблука. Такий соус оцінять жінки і з задоволенням з'їдять діти.
Інгредієнти:
Приготування
Гострий і солодкий перець чистимо і крупно нарізаємо. З яблук виймаємо серцевину. Ріпчасту цибулю, томати і моркву також ріжемо довільно. Пропускаємо всі підготовлені плоди через м'ясорубку або збиваємо в блендері. Перекладаємо отриману масу в каструльку, змішуємо з олією і варимо на малому вогні близько півтора годин. Готову аджику приправляємо сіллю за смаком.
Солодку аджику можна зберігати в герметичному контейнері або закрити на зиму в стерильних банках.
Аджика з солодким перцем, помідорами і часником
Інгредієнти:

Приготування
Солодкий і гострий перець нарізаємо соломкою, попередньо видаливши серцевину. Кубиками ріжемо помідори і викладаємо підготовлені овочі в каструльку. Тушкуємо основу для соусу у власному соку протягом години, за 30 хвилин до готовності додаємо розтерті в пасту часник. Готову аджику збиваємо з допомогою блендера до однорідності.
Рекомендуємо добрі рецепти

Закуска з солодкого перцю
Солодкий перець - просто знахідка для різного виду закусок. Можна заготовити закуску з перцю на зиму, тоді в будь-який момент у вас під рукою буде

Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її

Зелена аджика
Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з

Заготовки з солодкого перцю
Солодкий перець широко використовують у приготуванні для салатів, супів, закусок, фарширування і т. д. І сьогодні ми підкажемо вам кілька варіантів

Сацебелі - рецепт
Сацебелі - знаменитий грузинський соус з кисло-солодким смаком - відмінна приправа до багатьох страв. До його складу входить чимало інгредієнтів, які

Лютеница
Ароматна болгарська лютеница, на основі томатів і перців, - це приголомшлива заміна кетчупу, і просто універсальний холодний соус. Подавати лютеницю