Сацебелі - рецепт

Про те, як приготувати соус сацебелі говорять багато, але в оригінальному виконанні на батьківщині його роблять з фруктів і горіхів. Основні інгредієнти соусу: кислий сік незрілого винограду, ожини або граната, курячий бульйон, волоські горіхи, кінза, мелений червоний перець, часник, шафран і сіль. У окремих рецептах приготування сацебелі додають кропиву, барбарис, кизил, аличу, настояний на м'яті оцет.
Волоські горіхи розтирають з сіллю, часником, червоним меленим перцем і зеленню кінзи. В отриману суміш додають курячий бульйон, фруктовий сік і шафран.
Сацебелі з томатною пастою
У сучасній кухні більш популярний томатний соус сацебелі. В його основі лежить томатна паста. Густа якісна томат-паста - запорука успіху смачного соусу сацебелі. Склад його описаний нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Соус сацебелі в домашніх умовах готувати просто:
Ароматний томатний соус сацебелі готовий! У холодильнику він може зберігатися в щільно закритому посуді близько 7 днів. Другий рецепт соусу подається тільки в холодному вигляді, його гріти не рекомендується.
Сацебелі на зиму
Для любителів консервації можна запропонувати ще один варіант - сацебелі на зиму.
Інгредієнти:
Приготування

З цих продуктів вийде не менш смачний соус сацебелі. Рецепт простий, а приготування займе мало часу. Через м'ясорубку пропустити помідори з шкіркою, відкинути на сито, щоб зцідити зайву рідину. Інгредієнти, що залишилися, теж прокрутити через м'ясорубку і змішати з помідорами. Додати за смаком сіль і цукор. Поставити на вогонь, помішуючи довести до кипіння. Киплячий соус розлити в стерилізовані скляні пляшки. Додатково стерилізувати не потрібно. Горлечко пляшки накрити шматочком поліетиленового пакета і щільно закрутити.
Кожна господиня вдосконалить рецепти по своєму смаку. Як готувати сацебелі для своєї сім'ї, вирішувати вам.
Рекомендуємо добрі рецепти

Сациві по-грузинськи
Сациві - це, по суті, соус, який можна подавати до страв з птиці і м'яса. Але якщо ви бажаєте дотримуватися грузинські традиції приготування цієї

Соус сациві
Соус сациві - це традиційне блюдо грузинської кухні, яке готується з волоських горіхів з додаванням різних спецій. Його зазвичай подають до риби і

Соуси на зиму
Соуси відмінно доповнюють і розкривають по-новому смак страв. А чи знаєте ви, що можна не тільки приготувати і подати відразу до столу, але і зробити

Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її

Як приготувати чахохбілі?
Щоб поїсти чахохбілі не потрібно їхати в Грузію. Більше того, вам навіть не потрібно фазан (адже саме з цієї птиці традиційно готують це блюдо).

Каурма
Каурма - це незвичайне, і, можна сказати, мультинаціональне блюдо. У Казахстані каурма являє собою рагу з м'яса з локшиною лагман, а грузини готують