Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Каурма

4-01-2015, 18:10
823
Каурма
Багато це блюдо не тільки не пробували, але навіть ніколи не чули про нього. Що ж таке каурма? У грузинській кухні, під цим словом мається на увазі рагу з субпродуктів. В деяких інших східних кухнях каурма - баранина, смажена із спеціями. До приготування такої страви як каурма, рецептів існує безліч. Спробуємо приготувати найбільш цікаві та смачні з них.
Як приготувати каурму?

Каурма по-грузинськи


Дуже поживне, красиве блюдо з субпродуктів, з кислинкою зерен граната.
Інгредієнти:

  • печінка - 400 г;

  • серце - 300 г;

  • легке - 300 г;

  • цибуля (великий) - 2 шт.;

  • зерна граната - 05 ст.;

  • жир нутряний;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Всі субпродукти і жир нарізаємо невеликими шматочками, краще - кубиками. Заливаємо водою на три чверті субпродуктів, і варимо 20 хвилин.
    Додаємо кільця цибулі і більше вже не закриваємо кришкою. За смаком додаємо солі і перцю. Як тільки цибуля буде готовий, наше блюдо вважається приготованим. Прикрашаємо його зернами граната і насолоджуємося.

    Рецепт «Каурма лагман»


    Чим відрізняється ця страва від попереднього? По суті кажучи, це взагалі зовсім інша страва. Його готують з м'яса баранчика з овочами. У страву додається готова або саморобна локшина - лагман і яйце.
    Інгредієнти:

  • баранина - 200 г;

  • локшина - 100 г;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • олія дезодорована - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Приготування цієї страви чимось нагадує приготування пасти. Відварюємо локшину лагман до напівготовності, відкидаємо на сито, промиваємо кілька разів.
    Баранину ріжемо на невеликі шматочки і смажимо в олії з овочами. Додаємо за смаком спеції. Як тільки ми бачимо, що м'ясо стає рум'яним, викладаємо до нього локшину, робимо вогонь побільше і інтенсивно обсмажуємо.
    У вас є бажання приготувати локшину лагман самостійно? Давайте ми навчимо вас, як це робиться.
    Інгредієнти:

  • борошно - 05 кг;

  • яйце - 2 шт.;

  • вода - приблизно 1 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Каурма
    Приготування
    Всі інгредієнти повинні бути холодними.
    Змішуємо воду, яйце і сіль. Підсипаємо борошно потроху і замішуємо дуже круте тісто. Через півгодинки, коли тісто трохи відпочине, розкачуємо його міліметра на три товщиною. Постійно підсипаємо борошна. Нехай борошно навіть лежить на розкатаному тісті невеликим шаром.
    Звертаємо тісто рулетиком і нарізаємо локшину. Пересипаємо локшину борошном, щоб не злиплася, і ставимо в морозилку на півгодини.
    Домашня локшина для супу власного приготування готова.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лагман в мультиварці
    Лагман в мультиварці
    Лагман - неймовірно смачне, ситне блюдо східної кухні. Зварити його можна на плиті, але ми хочемо розповісти про рецепти готування лагмана в
    Лагман по-узбецьки
    Лагман по-узбецьки
    Лагман - відоме і популярне блюдо узбецької кухні, яке досить часто з'являється на нашому столі. Його готують переважно з баранини, різних овочів і
    Як приготувати лагман з яловичини?
    Як приготувати лагман з яловичини?
    Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина. Подається
    Лагман з курки
    Лагман з курки
    Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
    Лагман з баранини
    Лагман з баранини
    Лагман - страва, популярне в країнах Середньої Азії: Узбекистані, Казахстані, Киргизії. Його головними інгредієнтами є м'ясо і локшина. І зараз ми
    Смажений лагман
    Смажений лагман
    Лагман - популярне блюдо в країнах Середньої Азії. Готується воно з локшини і м'яса, а інші інгредієнти залежать від рецепту. Ця страва може бути як