Лагман з баранини
Середньоазіатську блюдо лагман досить складно приготувати без особливої підготовки в домашніх умовах. Проблематичним є один з головних інгредієнтів страви - локшина, яку необхідні витягти вручну, в єдиний шнур. Цей процес займає достатню кількість часу і не відрізняється особливою простотою. Замінити цей інгредієнт можна покупної локшиною для лагмана, плоскою рисовою локшиною або лінгвіні. Як готувати лагман з баранини ми розповімо далі.
Інгредієнти:
баранина (м'якоть) - 500 г;
бульйон з баранини або яловичини - 15 л;
локшина - 150 г;
картопля - 2-3 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
капуста - 200 г;
помідори - 2 шт.;
кінза - пучок;
зіра - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Баранину ріжемо соломкою і обсмажуємо на сковороді до готовності, не забуваючи додати сіль і перець за смаком. На іншій сковороді пасеруємо нарізану півкільцями цибулю з морквою до напівготовності, після чого до пассеровке додаємо томати і обсмажуємо їх до розм'якшення.
Перекладаємо пасеровку до м'яса, все ретельно перемішуємо і заливаємо бульйоном. Закладаємо в каструлю нарізаний стебло селери, за ним - очищений і нарізаний кубиками картоплю, а через 20 хвилин - нашатковану капусту.
Приправляємо бульйон сіллю і перцем, кидаємо розтерту в ступі зіру. Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 30-35 хвилин. Окремо відварюємо локшину і закладаємо її в уже готовий лагман. Щедро посипаємо блюдо подрібненої кінзою.
Інгредієнти:
баранина - 1 кг;
бульйон з баранини або яловичини - 3 л;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
стебло селери - 2 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
помідори - 2-3 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
локшина - 300 г;
рослинна олія;
сіль, перець - за смаком;
тертий корінь імбиру - 1 ч. ложка;
свіжа кінза.
Приготування
Приготувати лагман з баранини в мультиварці елементарно просто, але спочатку необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти.
Баранину ріжемо кубиками, ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями. Також довільно подрібнюємо стебло селери, помідори і болгарський перець.
У чашу мультиварки розігріваємо масло використовуючи режим "Смаження". Як тільки чаша розігріється, кладемо в неї м'ясо і обсмажуємо його протягом 10 хвилин. До смаженій м'ясу кладемо всі залишилися інгредієнти і заливаємо їх бульйоном. Виставляємо на пристрої режим "Суп" і готуємо лагман у відповідності з часом, автоматично встановленими самою мультиварка.
Тим часом відварюємо локшину. Кладемо готову локшину в чашу до решти інгредієнтів і даємо постояти ще 10-15 хвилин. Подаємо лагман з великою кількістю подрібненої кінзи.
Інгредієнти:
баранина - 750 г;
яловичий бульйон - 1 л;
болгарський перець - 1 шт.;
гострий перець - 1 шт.;
помідори - 2-3 шт.;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1-2 шт.;
часник - 4 зубчики;
оцет - 1/8 ст.;
рисова локшина;
сіль, перець;
рослинна олія;
свіжа кінза.
Приготування
Болгарський перець і помідори нарізаємо кубиками. З гострого перцю видаляємо насіння, а решту стінки дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо півкільцями, а часник максимально подрібнюємо вручну або пропускаємо через прес.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану соломкою м'якоть баранини до золотистого кольору. Як тільки м'ясо підрум'яниться, до нього закладаємо всі попередньо підготовлені овочі, трохи гострого перцю, а також сіль з чорним перцем за смаком. Обсмажуємо м'ясо і овочі 5-7 хвилин і заливаємо їх сумішшю бульйону і оцту. Накриваємо страва з лагманом кришкою і залишаємо на малому вогні. Готування лагмана з баранини займе 30-35 хвилин, після чого блюдо можна буде подавати з відварною рисовою локшиною і великою кількістю кінзи.
Рецепт лагмана з баранини
Інгредієнти:
Приготування
Баранину ріжемо соломкою і обсмажуємо на сковороді до готовності, не забуваючи додати сіль і перець за смаком. На іншій сковороді пасеруємо нарізану півкільцями цибулю з морквою до напівготовності, після чого до пассеровке додаємо томати і обсмажуємо їх до розм'якшення.
Перекладаємо пасеровку до м'яса, все ретельно перемішуємо і заливаємо бульйоном. Закладаємо в каструлю нарізаний стебло селери, за ним - очищений і нарізаний кубиками картоплю, а через 20 хвилин - нашатковану капусту.
Приправляємо бульйон сіллю і перцем, кидаємо розтерту в ступі зіру. Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 30-35 хвилин. Окремо відварюємо локшину і закладаємо її в уже готовий лагман. Щедро посипаємо блюдо подрібненої кінзою.
Лагман з баранини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Приготувати лагман з баранини в мультиварці елементарно просто, але спочатку необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти.
Баранину ріжемо кубиками, ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями. Також довільно подрібнюємо стебло селери, помідори і болгарський перець.
У чашу мультиварки розігріваємо масло використовуючи режим "Смаження". Як тільки чаша розігріється, кладемо в неї м'ясо і обсмажуємо його протягом 10 хвилин. До смаженій м'ясу кладемо всі залишилися інгредієнти і заливаємо їх бульйоном. Виставляємо на пристрої режим "Суп" і готуємо лагман у відповідності з часом, автоматично встановленими самою мультиварка.
Тим часом відварюємо локшину. Кладемо готову локшину в чашу до решти інгредієнтів і даємо постояти ще 10-15 хвилин. Подаємо лагман з великою кількістю подрібненої кінзи.
Рецепт приготування простого лагмана з баранини
Інгредієнти:
Приготування
Болгарський перець і помідори нарізаємо кубиками. З гострого перцю видаляємо насіння, а решту стінки дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо півкільцями, а часник максимально подрібнюємо вручну або пропускаємо через прес.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану соломкою м'якоть баранини до золотистого кольору. Як тільки м'ясо підрум'яниться, до нього закладаємо всі попередньо підготовлені овочі, трохи гострого перцю, а також сіль з чорним перцем за смаком. Обсмажуємо м'ясо і овочі 5-7 хвилин і заливаємо їх сумішшю бульйону і оцту. Накриваємо страва з лагманом кришкою і залишаємо на малому вогні. Готування лагмана з баранини займе 30-35 хвилин, після чого блюдо можна буде подавати з відварною рисовою локшиною і великою кількістю кінзи.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лагман в мультиварці
Лагман - неймовірно смачне, ситне блюдо східної кухні. Зварити його можна на плиті, але ми хочемо розповісти про рецепти готування лагмана в
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
Лагман по-узбецьки
Лагман - відоме і популярне блюдо узбецької кухні, яке досить часто з'являється на нашому столі. Його готують переважно з баранини, різних овочів і
Як приготувати лагман з яловичини?
Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина. Подається
Лагман з курки
Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
Каурма
Каурма - це незвичайне, і, можна сказати, мультинаціональне блюдо. У Казахстані каурма являє собою рагу з м'яса з локшиною лагман, а грузини готують