Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лагман з баранини

Лагман з баранини

4-01-2015, 22:40
768
Лагман з баранини
Середньоазіатську блюдо лагман досить складно приготувати без особливої підготовки в домашніх умовах. Проблематичним є один з головних інгредієнтів страви - локшина, яку необхідні витягти вручну, в єдиний шнур. Цей процес займає достатню кількість часу і не відрізняється особливою простотою. Замінити цей інгредієнт можна покупної локшиною для лагмана, плоскою рисовою локшиною або лінгвіні. Як готувати лагман з баранини ми розповімо далі.

Рецепт лагмана з баранини


Інгредієнти:

  • баранина (м'якоть) - 500 г;

  • бульйон з баранини або яловичини - 15 л;

  • локшина - 150 г;

  • картопля - 2-3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • капуста - 200 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • кінза - пучок;

  • зіра - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Баранину ріжемо соломкою і обсмажуємо на сковороді до готовності, не забуваючи додати сіль і перець за смаком. На іншій сковороді пасеруємо нарізану півкільцями цибулю з морквою до напівготовності, після чого до пассеровке додаємо томати і обсмажуємо їх до розм'якшення.
    Перекладаємо пасеровку до м'яса, все ретельно перемішуємо і заливаємо бульйоном. Закладаємо в каструлю нарізаний стебло селери, за ним - очищений і нарізаний кубиками картоплю, а через 20 хвилин - нашатковану капусту.
    Приправляємо бульйон сіллю і перцем, кидаємо розтерту в ступі зіру. Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 30-35 хвилин. Окремо відварюємо локшину і закладаємо її в уже готовий лагман. Щедро посипаємо блюдо подрібненої кінзою.

    Лагман з баранини в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баранина - 1 кг;

  • бульйон з баранини або яловичини - 3 л;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • стебло селери - 2 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • помідори - 2-3 шт.;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • локшина - 300 г;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком;

  • тертий корінь імбиру - 1 ч. ложка;

  • свіжа кінза.


  • Приготування
    Приготувати лагман з баранини в мультиварці елементарно просто, але спочатку необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти.
    Баранину ріжемо кубиками, ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями. Також довільно подрібнюємо стебло селери, помідори і болгарський перець.
    У чашу мультиварки розігріваємо масло використовуючи режим "Смаження". Як тільки чаша розігріється, кладемо в неї м'ясо і обсмажуємо його протягом 10 хвилин. До смаженій м'ясу кладемо всі залишилися інгредієнти і заливаємо їх бульйоном. Виставляємо на пристрої режим "Суп" і готуємо лагман у відповідності з часом, автоматично встановленими самою мультиварка.
    Тим часом відварюємо локшину. Кладемо готову локшину в чашу до решти інгредієнтів і даємо постояти ще 10-15 хвилин. Подаємо лагман з великою кількістю подрібненої кінзи.

    Рецепт приготування простого лагмана з баранини


    Інгредієнти:

  • баранина - 750 г;

  • яловичий бульйон - 1 л;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • помідори - 2-3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1-2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • оцет - 1/8 ст.;

  • рисова локшина;

  • сіль, перець;

  • рослинна олія;

  • свіжа кінза.


  • Приготування
    Болгарський перець і помідори нарізаємо кубиками. З гострого перцю видаляємо насіння, а решту стінки дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо півкільцями, а часник максимально подрібнюємо вручну або пропускаємо через прес.
    Лагман з баранини

    На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану соломкою м'якоть баранини до золотистого кольору. Як тільки м'ясо підрум'яниться, до нього закладаємо всі попередньо підготовлені овочі, трохи гострого перцю, а також сіль з чорним перцем за смаком. Обсмажуємо м'ясо і овочі 5-7 хвилин і заливаємо їх сумішшю бульйону і оцту. Накриваємо страва з лагманом кришкою і залишаємо на малому вогні. Готування лагмана з баранини займе 30-35 хвилин, після чого блюдо можна буде подавати з відварною рисовою локшиною і великою кількістю кінзи.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лагман в мультиварці
    Лагман в мультиварці
    Лагман - неймовірно смачне, ситне блюдо східної кухні. Зварити його можна на плиті, але ми хочемо розповісти про рецепти готування лагмана в
    Баранина в мультиварці
    Баранина в мультиварці
    Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
    Лагман по-узбецьки
    Лагман по-узбецьки
    Лагман - відоме і популярне блюдо узбецької кухні, яке досить часто з'являється на нашому столі. Його готують переважно з баранини, різних овочів і
    Як приготувати лагман з яловичини?
    Як приготувати лагман з яловичини?
    Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина. Подається
    Лагман з курки
    Лагман з курки
    Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
    Каурма
    Каурма
    Каурма - це незвичайне, і, можна сказати, мультинаціональне блюдо. У Казахстані каурма являє собою рагу з м'яса з локшиною лагман, а грузини готують