Середньоазіатську блюдо лагман досить складно приготувати без особливої підготовки в домашніх умовах. Проблематичним є один з головних інгредієнтів страви - локшина, яку необхідні витягти вручну, в єдиний шнур. Цей процес займає достатню кількість часу і не відрізняється особливою простотою. Замінити цей інгредієнт можна покупної локшиною для лагмана, плоскою рисовою локшиною або лінгвіні. Як готувати лагман з баранини ми розповімо далі.
Рецепт лагмана з баранини
Інгредієнти: баранина (м'якоть) - 500 г; бульйон з баранини або яловичини - 15 л; локшина - 150 г; картопля - 2-3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера - 1 стебло; капуста - 200 г; помідори - 2 шт.; кінза - пучок; зіра - 1/2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Баранину ріжемо соломкою і обсмажуємо на сковороді до готовності, не забуваючи додати сіль і перець за смаком. На іншій сковороді пасеруємо нарізану півкільцями цибулю з морквою до напівготовності, після чого до пассеровке додаємо томати і обсмажуємо їх до розм'якшення.
Перекладаємо пасеровку до м'яса, все ретельно перемішуємо і заливаємо бульйоном. Закладаємо в каструлю нарізаний стебло селери, за ним - очищений і нарізаний кубиками картоплю, а через 20 хвилин - нашатковану капусту.
Приправляємо бульйон сіллю і перцем, кидаємо розтерту в ступі зіру. Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 30-35 хвилин. Окремо відварюємо локшину і закладаємо її в уже готовий лагман. Щедро посипаємо блюдо подрібненої кінзою.
Лагман з баранини в мультиварці
Інгредієнти: баранина - 1 кг; бульйон з баранини або яловичини - 3 л; ріпчаста цибуля - 2 шт.; стебло селери - 2 шт.; болгарський перець - 2 шт.; помідори - 2-3 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; локшина - 300 г; рослинна олія; сіль, перець - за смаком; тертий корінь імбиру - 1 ч. ложка; свіжа кінза. Приготування Приготувати лагман з баранини в мультиварці елементарно просто, але спочатку необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти.
Баранину ріжемо кубиками, ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями. Також довільно подрібнюємо стебло селери, помідори і болгарський перець.
У чашу мультиварки розігріваємо масло використовуючи режим "Смаження". Як тільки чаша розігріється, кладемо в неї м'ясо і обсмажуємо його протягом 10 хвилин. До смаженій м'ясу кладемо всі залишилися інгредієнти і заливаємо їх бульйоном. Виставляємо на пристрої режим "Суп" і готуємо лагман у відповідності з часом, автоматично встановленими самою мультиварка.
Тим часом відварюємо локшину. Кладемо готову локшину в чашу до решти інгредієнтів і даємо постояти ще 10-15 хвилин. Подаємо лагман з великою кількістю подрібненої кінзи.
Рецепт приготування простого лагмана з баранини
Інгредієнти: баранина - 750 г; яловичий бульйон - 1 л; болгарський перець - 1 шт.; гострий перець - 1 шт.; помідори - 2-3 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1-2 шт.; часник - 4 зубчики; оцет - 1/8 ст.; рисова локшина; сіль, перець; рослинна олія; свіжа кінза. Приготування Болгарський перець і помідори нарізаємо кубиками. З гострого перцю видаляємо насіння, а решту стінки дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо півкільцями, а часник максимально подрібнюємо вручну або пропускаємо через прес.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану соломкою м'якоть баранини до золотистого кольору. Як тільки м'ясо підрум'яниться, до нього закладаємо всі попередньо підготовлені овочі, трохи гострого перцю, а також сіль з чорним перцем за смаком. Обсмажуємо м'ясо і овочі 5-7 хвилин і заливаємо їх сумішшю бульйону і оцту. Накриваємо страва з лагманом кришкою і залишаємо на малому вогні. Готування лагмана з баранини займе 30-35 хвилин, після чого блюдо можна буде подавати з відварною рисовою локшиною і великою кількістю кінзи.