Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лагман в мультиварці

Лагман в мультиварці

19-01-2015, 12:38
869
Лагман в мультиварці
Лагман - це популярний середньоазіатську блюдо, яке складається з 2 частин: ваджи - частини з м'яса і овочів, і локшини, причому останнє - це головна родзинка лагмана: тонка, біла локшина тягнеться однією єдиною ниткою, і для того, щоб навчитися її готувати, необхідно докласти багато часу. Купити лагманную локшину можна в спеціалізованих магазинах східної кухні, а можна замінити її яєчним або домашнім варіантом.
Ми з вами навчимося того, як приготувати лагман в мультиварці, але якщо у вас немає такої кухонної помічниці, то всі етапи приготування можна буде запросто зробити і на плиті.

Лагман - рецепт в мультиварці


Лагман - дивно універсальне блюдо, адже в залежності від кількості бульйону в страві, воно може подаватися як супу, так і в якості локшини з м'ясною підливою. Нижченаведений рецепт відмінно впишеться в меню в якості першої страви.
Інгредієнти:

  • баранина - 300 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • редька - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • кінза - 1 пучок;

  • томатна паста - 1 1/2 ст. ложки;

  • локшина - 200 г;

  • сіль, перець, зіра - по щіпці.


  • Приготування
    Баранину миємо, нарізаємо кубиками по 3-4 см, і обсмажуємо в чашу мультиварки в режимі «Смаження» або «Випічка» 30 хвилин, додавши трохи олії.
    Поки м'ясо смажиться, не втрачаємо часу дарма і переходимо до нарізки овочів: кожен з овочевих інгредієнтів нарізаємо невеликою соломкою, а після додаємо до баранині, ретельно приправляємо майбутній лагман спеціями, тиском часником, і заливаємо його водою, а якщо знайдеться, бульйоном, з томатною пастою. Включаємо режим «Гасіння» і вирушаємо займатися своїми справами на 15-2 години.
    Коли цвях програми - лагман, вже на підході, відварюємо спагетті або локшину і подаємо всі разом в глибокій тарілці рясно полив соусом і присипавши рубаною кінзою.

    Лагман з яловичини в мультиварці


    Зрозуміло, що приступаючи до приготування східного блюда мусульманських країн, можна забути про свинину, але чому б не урізноманітнити блюдо, замінивши традиційну баранину куркою або індичкою?
    Інгредієнти:

  • яловичина - 300 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • капуста (невелика) - 1/4 качана;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • болгарськи перець - 1 шт.;

  • баклажан - 1 шт.;

  • петрушка і кріп - по 1/2 пучка;

  • часник - 3 зубчики;

  • локшина - 200 г;

  • сіль, суміш перців - по щіпці.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо в мультиварці на «Випічці з чайною ложкою рослинного масла. Поки м'ясо жариться приступимо до овочів: цибулю нарізаємо півкільцями, капусту шаткуємо як зазвичай, а перець і баклажан ріжемо на кубики аналогічні розміром м'ясних. Томати дрібно рубаємо разом із зеленню кропу, а далі традиційно закладаємо овочі до м'яса, наливаємо 4 склянки води, заправляємо сумішшю перців, часником і сіллю і продовжуємо «Смажити» ще 10-15 хвилин, а коли вода закипить можна і локшину закинути, тільки не забудьте поміняти режим на «Суп».
    В кінці готування засипаємо рубану петрушку і даємо постояти лагману ще 10 хвилин. Завдяки такому експрес-рецептом, готування лагмана в мультиварці займе не більше 40 хвилин, замість традиційних 2-25 годин, а на смак страви така різниця в часі не позначиться.

    Лагман з куркою в мультиварці


    Як готувати традиційний лагман в мультиварці ми розібралися, але право на життя має і його не менш смачна, європеїзована версія. Спробуйте - вам сподобається.
    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 400 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • кабачок - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • суміш перців, сіль - по щіпці;

  • томатний сік - 1 л;

  • локшина - 200 г;
  • Лагман в мультиварці

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Процес приготування мало відрізняється від попередніх: закладаємо курячі стегенця (нарізані, без шкіри і кісток) в чашу мультиварки і смажимо близько 15 хвилин на рослинній олії. Тим часом нарізаємо невеликими (за 15-2 см) всі овочі кубиками і відправляємо їх до курячого м'яса, смажимо ще 10 хвилин, приправляємо спеціями і часником і заливаємо літром томатного соку, змішаного зі склянкою води. Ставимо «Гасіння» і чекаємо 15 години. Готову страву подаємо з все тією ж відвареної локшиною. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лагман по-узбецьки
    Лагман по-узбецьки
    Лагман - відоме і популярне блюдо узбецької кухні, яке досить часто з'являється на нашому столі. Його готують переважно з баранини, різних овочів і
    Як приготувати лагман з яловичини?
    Як приготувати лагман з яловичини?
    Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина. Подається
    Лагман з свинини
    Лагман з свинини
    Лагман зі свининою - це спроба адаптувати традиційне середньоазіатську страва до сучасних смаків. Пропонуємо вашій увазі декілька універсальних
    Лагман з курки
    Лагман з курки
    Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
    Лагман з баранини
    Лагман з баранини
    Лагман - страва, популярне в країнах Середньої Азії: Узбекистані, Казахстані, Киргизії. Його головними інгредієнтами є м'ясо і локшина. І зараз ми
    Каурма
    Каурма
    Каурма - це незвичайне, і, можна сказати, мультинаціональне блюдо. У Казахстані каурма являє собою рагу з м'яса з локшиною лагман, а грузини готують