Лагман по-узбецьки
За межами Узбекистану лагман став популярним завдяки своїй простоті, доступності, насиченому смак і ситності. Особливих тонкощів у приготуванні цієї страви, на відміну від інших рецептів національної кухні, ні, від того він і став на постійній основі з'являтися на наших столах.
У цій статті ми дізнаємося, як приготувати лагман по-узбецьки і розглянемо як традиційні, так і новаторські рецепти цієї страви.
Єдина складність в готування лагмана - це локшина, її необхідно витягати, а ні в якому разі не різати, як думають багато хто.
Інгредієнти:
Для локшини:
борошно - 500 г;
яйця - 2 шт.;
сіль - 1 ч. ложка;
сода - 1/2 ч. ложки.
Для соусу:
баранина - 500 г;
капуста - 1/4 качана;
баклажан - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 3 шт.;
часник - 1 головка;
лавровий лист, сіль, перець - за смаком.
Приготування
На рослинному маслі, або топленому жирі, обсмажуємо нарізане кубиками м'ясо. Туди ж відправляємо нашатковану капусту, кубики баклажана і ріпчастої цибулі. Смажимо овочі до напівготовності, потім заливаємо водою і тушкуємо, не забувши попередньо приправити.
Поки підлива для лагмана гаситься, необхідно замісити тісто для локшини і почати його витягати. Борошно і яйця замішуємо в туге тісто, яке необхідно змастити розчином солі і соди в половині склянки води. Після цього, тісто ділиться на кульки розміром з волоський горіх, кожен кульку розкачується в тонку ковбаску, яку необхідно витягувати приблизно до метра, після чого скласти метр тесту навпіл і знову розтягнути. Готову локшину необхідно зварити і обдати холодною водою.
Тепер можна оформити страву: на дно глибокої тарілки викладаємо локшину і заливаємо її густим соусом з м'ясом і овочами. Прикрашаємо лагман посипаємо зеленню і часником.
Інгредієнти:
локшина для лагмана - 400 г;
куряче м'ясо - 800 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
аджика - 1 ч. ложка;
зелений горошок - 200 г;
томати - 3 шт.;
сіль, перець - за смаком;
зелень - для прикраси.
Приготування
Перед тим, як готувати узбецький лагман з куркою, необхідно помити і почистити саму курку і відправити її обсмажуватися до золотистої скоринки.
Поки курка смажиться, нарізаємо цибулю півкільцями, моркву кубиками, а очищені від шкірки томати, довільними шматочками. Додаємо цибулю і моркву до курячого м'яса і смажимо, помішуючи, ще 10 хвилин. Потім закладаємо в сковороду помідори, додаємо аджику, гарненько приправляємо і тушкуємо хвилин 10-15 до м'якості томатів. У готовий лагманний соус додаємо зелений горошок.
Відварюємо локшину і подаємо її разом з куркою і овочами під соусом. Прикрашаємо блюдо рубаною зеленню.
Приготування смаженого лагмана по-узбецьки займає мінімум часу, а тому відмінно підходить для першого знайомства з цією стравою.
Інгредієнти:
локшина для лагмана - 300 г;
баранина - 600 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
томатна паста - 100 г;
часник - 3 зубчики;
кріп, петрушка для прикраси;
яйця - 3 шт.;
молоко - 3 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На олії обсмажуємо цибулю, додаємо нарізану соломкою яловичину і припускаємо її до напівготовності. Відправляємо В сковороду 100 г томатної пасти, або 300 г стиглих томатів, додаємо роздавлений часник і знімаємо сковороду з вогню.
Окремо відварюємо локшину для лагмана, обдаємо її холодною водою і відправляємо до соусу.
Готуємо омлет з 3 яєць і молока, і нарізаємо його товстою соломкою. Додаємо омлет до соусу і локшині, ретельно перемішуємо блюдо і розкладаємо по тарілках. Посипаємо готовий лагамн зеленню і часником.
У цій статті ми дізнаємося, як приготувати лагман по-узбецьки і розглянемо як традиційні, так і новаторські рецепти цієї страви.
Рецепт справжнього узбецького лагмана
Єдина складність в готування лагмана - це локшина, її необхідно витягати, а ні в якому разі не різати, як думають багато хто.
Інгредієнти:
Для локшини:
Для соусу:
Приготування
На рослинному маслі, або топленому жирі, обсмажуємо нарізане кубиками м'ясо. Туди ж відправляємо нашатковану капусту, кубики баклажана і ріпчастої цибулі. Смажимо овочі до напівготовності, потім заливаємо водою і тушкуємо, не забувши попередньо приправити.
Поки підлива для лагмана гаситься, необхідно замісити тісто для локшини і почати його витягати. Борошно і яйця замішуємо в туге тісто, яке необхідно змастити розчином солі і соди в половині склянки води. Після цього, тісто ділиться на кульки розміром з волоський горіх, кожен кульку розкачується в тонку ковбаску, яку необхідно витягувати приблизно до метра, після чого скласти метр тесту навпіл і знову розтягнути. Готову локшину необхідно зварити і обдати холодною водою.
Тепер можна оформити страву: на дно глибокої тарілки викладаємо локшину і заливаємо її густим соусом з м'ясом і овочами. Прикрашаємо лагман посипаємо зеленню і часником.
Як варити лагман з курки по-узбецьки?
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати узбецький лагман з куркою, необхідно помити і почистити саму курку і відправити її обсмажуватися до золотистої скоринки.
Поки курка смажиться, нарізаємо цибулю півкільцями, моркву кубиками, а очищені від шкірки томати, довільними шматочками. Додаємо цибулю і моркву до курячого м'яса і смажимо, помішуючи, ще 10 хвилин. Потім закладаємо в сковороду помідори, додаємо аджику, гарненько приправляємо і тушкуємо хвилин 10-15 до м'якості томатів. У готовий лагманний соус додаємо зелений горошок.
Відварюємо локшину і подаємо її разом з куркою і овочами під соусом. Прикрашаємо блюдо рубаною зеленню.
Смажений лагман по-узбецьки (ковурма лагман)
Приготування смаженого лагмана по-узбецьки займає мінімум часу, а тому відмінно підходить для першого знайомства з цією стравою.
Інгредієнти:
Приготування
На олії обсмажуємо цибулю, додаємо нарізану соломкою яловичину і припускаємо її до напівготовності. Відправляємо В сковороду 100 г томатної пасти, або 300 г стиглих томатів, додаємо роздавлений часник і знімаємо сковороду з вогню.
Окремо відварюємо локшину для лагмана, обдаємо її холодною водою і відправляємо до соусу.
Готуємо омлет з 3 яєць і молока, і нарізаємо його товстою соломкою. Додаємо омлет до соусу і локшині, ретельно перемішуємо блюдо і розкладаємо по тарілках. Посипаємо готовий лагамн зеленню і часником.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лагман в мультиварці
Лагман - неймовірно смачне, ситне блюдо східної кухні. Зварити його можна на плиті, але ми хочемо розповісти про рецепти готування лагмана в
Як приготувати лагман з яловичини?
Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина. Подається
Лагман з свинини
Лагман зі свининою - це спроба адаптувати традиційне середньоазіатську страва до сучасних смаків. Пропонуємо вашій увазі декілька універсальних
Локшина для лагмана
Лагман - традиційне блюдо узбецької кухні, яке популярне у всьому світі. Одним з головних його складових є локшина. І сьогодні ми з вами розберемося,
Лагман з курки
Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
Лагман з баранини
Лагман - страва, популярне в країнах Середньої Азії: Узбекистані, Казахстані, Киргизії. Його головними інгредієнтами є м'ясо і локшина. І зараз ми