Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лагман по-узбецьки

Лагман по-узбецьки

5-01-2015, 09:57
941
Лагман по-узбецьки
За межами Узбекистану лагман став популярним завдяки своїй простоті, доступності, насиченому смак і ситності. Особливих тонкощів у приготуванні цієї страви, на відміну від інших рецептів національної кухні, ні, від того він і став на постійній основі з'являтися на наших столах.
У цій статті ми дізнаємося, як приготувати лагман по-узбецьки і розглянемо як традиційні, так і новаторські рецепти цієї страви.

Рецепт справжнього узбецького лагмана


Єдина складність в готування лагмана - це локшина, її необхідно витягати, а ні в якому разі не різати, як думають багато хто.
Інгредієнти:
Для локшини:

  • борошно - 500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • сода - 1/2 ч. ложки.


  • Для соусу:

  • баранина - 500 г;

  • капуста - 1/4 качана;

  • баклажан - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • лавровий лист, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    На рослинному маслі, або топленому жирі, обсмажуємо нарізане кубиками м'ясо. Туди ж відправляємо нашатковану капусту, кубики баклажана і ріпчастої цибулі. Смажимо овочі до напівготовності, потім заливаємо водою і тушкуємо, не забувши попередньо приправити.
    Поки підлива для лагмана гаситься, необхідно замісити тісто для локшини і почати його витягати. Борошно і яйця замішуємо в туге тісто, яке необхідно змастити розчином солі і соди в половині склянки води. Після цього, тісто ділиться на кульки розміром з волоський горіх, кожен кульку розкачується в тонку ковбаску, яку необхідно витягувати приблизно до метра, після чого скласти метр тесту навпіл і знову розтягнути. Готову локшину необхідно зварити і обдати холодною водою.
    Тепер можна оформити страву: на дно глибокої тарілки викладаємо локшину і заливаємо її густим соусом з м'ясом і овочами. Прикрашаємо лагман посипаємо зеленню і часником.

    Як варити лагман з курки по-узбецьки?


    Інгредієнти:

  • локшина для лагмана - 400 г;

  • куряче м'ясо - 800 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • аджика - 1 ч. ложка;

  • зелений горошок - 200 г;

  • томати - 3 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати узбецький лагман з куркою, необхідно помити і почистити саму курку і відправити її обсмажуватися до золотистої скоринки.
    Поки курка смажиться, нарізаємо цибулю півкільцями, моркву кубиками, а очищені від шкірки томати, довільними шматочками. Додаємо цибулю і моркву до курячого м'яса і смажимо, помішуючи, ще 10 хвилин. Потім закладаємо в сковороду помідори, додаємо аджику, гарненько приправляємо і тушкуємо хвилин 10-15 до м'якості томатів. У готовий лагманний соус додаємо зелений горошок.
    Відварюємо локшину і подаємо її разом з куркою і овочами під соусом. Прикрашаємо блюдо рубаною зеленню.

    Смажений лагман по-узбецьки (ковурма лагман)


    Приготування смаженого лагмана по-узбецьки займає мінімум часу, а тому відмінно підходить для першого знайомства з цією стравою.
    Інгредієнти:

  • локшина для лагмана - 300 г;

  • баранина - 600 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • томатна паста - 100 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • кріп, петрушка для прикраси;

  • яйця - 3 шт.;

  • молоко - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Лагман по-узбецьки

    Приготування
    На олії обсмажуємо цибулю, додаємо нарізану соломкою яловичину і припускаємо її до напівготовності. Відправляємо В сковороду 100 г томатної пасти, або 300 г стиглих томатів, додаємо роздавлений часник і знімаємо сковороду з вогню.
    Окремо відварюємо локшину для лагмана, обдаємо її холодною водою і відправляємо до соусу.
    Готуємо омлет з 3 яєць і молока, і нарізаємо його товстою соломкою. Додаємо омлет до соусу і локшині, ретельно перемішуємо блюдо і розкладаємо по тарілках. Посипаємо готовий лагамн зеленню і часником.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лагман в мультиварці
    Лагман в мультиварці
    Лагман - неймовірно смачне, ситне блюдо східної кухні. Зварити його можна на плиті, але ми хочемо розповісти про рецепти готування лагмана в
    Як приготувати лагман з яловичини?
    Як приготувати лагман з яловичини?
    Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина. Подається
    Лагман з свинини
    Лагман з свинини
    Лагман зі свининою - це спроба адаптувати традиційне середньоазіатську страва до сучасних смаків. Пропонуємо вашій увазі декілька універсальних
    Локшина для лагмана
    Локшина для лагмана
    Лагман - традиційне блюдо узбецької кухні, яке популярне у всьому світі. Одним з головних його складових є локшина. І сьогодні ми з вами розберемося,
    Лагман з курки
    Лагман з курки
    Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
    Лагман з баранини
    Лагман з баранини
    Лагман - страва, популярне в країнах Середньої Азії: Узбекистані, Казахстані, Киргизії. Його головними інгредієнтами є м'ясо і локшина. І зараз ми