Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Локшина для лагмана

Локшина для лагмана

4-01-2015, 22:47
924
Локшина для лагмана
Локшина для лагмана - необхідний і дуже важливий інгредієнт цієї страви. Від неї залежить не тільки смак приготованого супу, але і зовнішній вигляд всього страви. Звичайно, якщо ви дуже поспішаєте, то можна використовувати і звичайні спагетті, але пам'ятайте, що справжній лагман подається тільки з домашньою локшиною. Пропонуємо вам рецепт для локшини лагмана .

Рецепт домашньої локшини для лагмана


Інгредієнти:
Для тіста:

  • вода кип'ячена - 15 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 1000 м;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Для розчину:

  • вода - 05 склянки;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Для розтягування локшини:

  • масло рослинне - 150 мл.


  • Приготування
    Приготування домашньої локшини для лагмана умовно поділяється на 4 періоди: замішування тіста; обробка його содовим розчином; витягування локшини; відварювання.
    Давайте розбиратися, як приготувати локшину для лагмана. Отже, беремо для початку миску розбиваємо в неї курячі яйця і додаємо до них ложку солі. Все гарненько перемішуємо виделкою і вливаємо потрібну кількість теплої кип'яченої води. Знову все ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. У миску просіваємо кілька разів борошно, формуємо гірку, зверху робимо поглиблення і вливаємо яєчну суміш. Замішуємо тісто для локшини на лагман спочатку ложечкою, а потім руками. Після цього викладаємо весь вміст на кухонний стіл, і формуємо круте тісто вже тут, періодично підсипаючи борошно. Загортаємо його в пакет і залишаємо в такому вигляді відпочивати при кімнатній температурі приблизно на годину. А ми цим часом поки приготуємо з вами розчин харчової соди і солі.
    Отже, в глибоку чашку вливаємо півсклянки води і додаємо чайну ложечку з гіркою солі і щіпку звичайної харчової соди. Перемішуємо все гарненько до їх повного розчинення і починаємо обережно втирати в тісто содо-сольовий розчин. Процедура втирання полягає в наступному: змочуємо руки розчином, беремо тісто, обтираем його, знову мочім руки, витягуємо з тіста ковбаску, розминаємо її, перекручуємо в джгут, і повторюємо описану процедуру ще 3 рази. В кінці ви самі відчуєте, що тісто стане еластичним!
    Далі, викладаємо його рівномірно на обробну дошку і розрізаємо на невеликі однакові шматочки. Ну, а тепер давайте почнемо витягувати з нашого тесту справжню домашню локшину для лагмана. Для цього готуємо велике блюдо, гарненько промазуємо його маслом, формуємо з нарізаних шматочків тіста тоненькі колбасочки і викладаємо їх спіраллю, починаючи з центру страви, рясно змащуючи тісто рослинним маслом. Далі накриваємо ковбаски з тіста великим тазиком і залишаємо їх знову відпочити хвилин на 20-30.
    Після закінчення часу беремо одну заготовочку і починаємо, злегка витягаючи її, пропускати крізь пальці і трохи підкручуємо тісто, спочатку в одну сторону, а потім аналогічним чином
    Локшина для лагмана
    в іншу. Проробляємо цю процедуру кілька разів до отримання необхідного вам діаметра локшини.
    Після цього акуратно збираємо її руками як пряжу, стукаємо локшиною по дерев'яній дошці і одночасно, але дуже обережно ще раз розтягуємо її. Ну, ось і все, в результаті ми отримуємо цілком готовий продукт.
    Тепер ставимо воду на вогонь і трохи її підсолюємо. Як тільки вона закипить, викладаємо нашу витягнуту локшину буквально по одній штучці, щоб уникнути прилипання один до одного! Варимо її рівно 5 хвилин, не більше! Як тільки вона спливе на поверхню, відразу ж виловлюємо її шумівкою, відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і закидаємо готову партію локшини в каструлю, полив її невеликою кількістю рослинного масла.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашня локшина для супу - рецепт
    Домашня локшина для супу - рецепт
    Альтернатива покупної вермішелі - ситна домашня локшина, підійде для приготування перших страв, або як гарнір до основного. Приготувавши локшину за
    Лагман в мультиварці
    Лагман в мультиварці
    Лагман - неймовірно смачне, ситне блюдо східної кухні. Зварити його можна на плиті, але ми хочемо розповісти про рецепти готування лагмана в
    Лагман по-узбецьки
    Лагман по-узбецьки
    Лагман - відоме і популярне блюдо узбецької кухні, яке досить часто з'являється на нашому столі. Його готують переважно з баранини, різних овочів і
    Як приготувати лагман з яловичини?
    Як приготувати лагман з яловичини?
    Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина. Подається
    Лагман з баранини
    Лагман з баранини
    Лагман - страва, популярне в країнах Середньої Азії: Узбекистані, Казахстані, Киргизії. Його головними інгредієнтами є м'ясо і локшина. І зараз ми
    Смажений лагман
    Смажений лагман
    Лагман - популярне блюдо в країнах Середньої Азії. Готується воно з локшини і м'яса, а інші інгредієнти залежать від рецепту. Ця страва може бути як