Локшина для лагмана
Локшина для лагмана - необхідний і дуже важливий інгредієнт цієї страви. Від неї залежить не тільки смак приготованого супу, але і зовнішній вигляд всього страви. Звичайно, якщо ви дуже поспішаєте, то можна використовувати і звичайні спагетті, але пам'ятайте, що справжній лагман подається тільки з домашньою локшиною. Пропонуємо вам рецепт для локшини лагмана .
Інгредієнти:
Для тіста:
вода кип'ячена - 15 ст.;
яйце - 2 шт.;
борошно - 1000 м;
сіль - 1 ч. ложка.
Для розчину:
вода - 05 склянки;
сода - 05 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка.
Для розтягування локшини:
масло рослинне - 150 мл.
Приготування
Приготування домашньої локшини для лагмана умовно поділяється на 4 періоди: замішування тіста; обробка його содовим розчином; витягування локшини; відварювання.
Давайте розбиратися, як приготувати локшину для лагмана. Отже, беремо для початку миску розбиваємо в неї курячі яйця і додаємо до них ложку солі. Все гарненько перемішуємо виделкою і вливаємо потрібну кількість теплої кип'яченої води. Знову все ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. У миску просіваємо кілька разів борошно, формуємо гірку, зверху робимо поглиблення і вливаємо яєчну суміш. Замішуємо тісто для локшини на лагман спочатку ложечкою, а потім руками. Після цього викладаємо весь вміст на кухонний стіл, і формуємо круте тісто вже тут, періодично підсипаючи борошно. Загортаємо його в пакет і залишаємо в такому вигляді відпочивати при кімнатній температурі приблизно на годину. А ми цим часом поки приготуємо з вами розчин харчової соди і солі.
Отже, в глибоку чашку вливаємо півсклянки води і додаємо чайну ложечку з гіркою солі і щіпку звичайної харчової соди. Перемішуємо все гарненько до їх повного розчинення і починаємо обережно втирати в тісто содо-сольовий розчин. Процедура втирання полягає в наступному: змочуємо руки розчином, беремо тісто, обтираем його, знову мочім руки, витягуємо з тіста ковбаску, розминаємо її, перекручуємо в джгут, і повторюємо описану процедуру ще 3 рази. В кінці ви самі відчуєте, що тісто стане еластичним!
Далі, викладаємо його рівномірно на обробну дошку і розрізаємо на невеликі однакові шматочки. Ну, а тепер давайте почнемо витягувати з нашого тесту справжню домашню локшину для лагмана. Для цього готуємо велике блюдо, гарненько промазуємо його маслом, формуємо з нарізаних шматочків тіста тоненькі колбасочки і викладаємо їх спіраллю, починаючи з центру страви, рясно змащуючи тісто рослинним маслом. Далі накриваємо ковбаски з тіста великим тазиком і залишаємо їх знову відпочити хвилин на 20-30.
Після закінчення часу беремо одну заготовочку і починаємо, злегка витягаючи її, пропускати крізь пальці і трохи підкручуємо тісто, спочатку в одну сторону, а потім аналогічним чином в іншу. Проробляємо цю процедуру кілька разів до отримання необхідного вам діаметра локшини.
Після цього акуратно збираємо її руками як пряжу, стукаємо локшиною по дерев'яній дошці і одночасно, але дуже обережно ще раз розтягуємо її. Ну, ось і все, в результаті ми отримуємо цілком готовий продукт.
Тепер ставимо воду на вогонь і трохи її підсолюємо. Як тільки вона закипить, викладаємо нашу витягнуту локшину буквально по одній штучці, щоб уникнути прилипання один до одного! Варимо її рівно 5 хвилин, не більше! Як тільки вона спливе на поверхню, відразу ж виловлюємо її шумівкою, відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і закидаємо готову партію локшини в каструлю, полив її невеликою кількістю рослинного масла.
Рецепт домашньої локшини для лагмана
Інгредієнти:
Для тіста:
Для розчину:
Для розтягування локшини:
Приготування
Приготування домашньої локшини для лагмана умовно поділяється на 4 періоди: замішування тіста; обробка його содовим розчином; витягування локшини; відварювання.
Давайте розбиратися, як приготувати локшину для лагмана. Отже, беремо для початку миску розбиваємо в неї курячі яйця і додаємо до них ложку солі. Все гарненько перемішуємо виделкою і вливаємо потрібну кількість теплої кип'яченої води. Знову все ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. У миску просіваємо кілька разів борошно, формуємо гірку, зверху робимо поглиблення і вливаємо яєчну суміш. Замішуємо тісто для локшини на лагман спочатку ложечкою, а потім руками. Після цього викладаємо весь вміст на кухонний стіл, і формуємо круте тісто вже тут, періодично підсипаючи борошно. Загортаємо його в пакет і залишаємо в такому вигляді відпочивати при кімнатній температурі приблизно на годину. А ми цим часом поки приготуємо з вами розчин харчової соди і солі.
Отже, в глибоку чашку вливаємо півсклянки води і додаємо чайну ложечку з гіркою солі і щіпку звичайної харчової соди. Перемішуємо все гарненько до їх повного розчинення і починаємо обережно втирати в тісто содо-сольовий розчин. Процедура втирання полягає в наступному: змочуємо руки розчином, беремо тісто, обтираем його, знову мочім руки, витягуємо з тіста ковбаску, розминаємо її, перекручуємо в джгут, і повторюємо описану процедуру ще 3 рази. В кінці ви самі відчуєте, що тісто стане еластичним!
Далі, викладаємо його рівномірно на обробну дошку і розрізаємо на невеликі однакові шматочки. Ну, а тепер давайте почнемо витягувати з нашого тесту справжню домашню локшину для лагмана. Для цього готуємо велике блюдо, гарненько промазуємо його маслом, формуємо з нарізаних шматочків тіста тоненькі колбасочки і викладаємо їх спіраллю, починаючи з центру страви, рясно змащуючи тісто рослинним маслом. Далі накриваємо ковбаски з тіста великим тазиком і залишаємо їх знову відпочити хвилин на 20-30.
Після закінчення часу беремо одну заготовочку і починаємо, злегка витягаючи її, пропускати крізь пальці і трохи підкручуємо тісто, спочатку в одну сторону, а потім аналогічним чином в іншу. Проробляємо цю процедуру кілька разів до отримання необхідного вам діаметра локшини.
Після цього акуратно збираємо її руками як пряжу, стукаємо локшиною по дерев'яній дошці і одночасно, але дуже обережно ще раз розтягуємо її. Ну, ось і все, в результаті ми отримуємо цілком готовий продукт.
Тепер ставимо воду на вогонь і трохи її підсолюємо. Як тільки вона закипить, викладаємо нашу витягнуту локшину буквально по одній штучці, щоб уникнути прилипання один до одного! Варимо її рівно 5 хвилин, не більше! Як тільки вона спливе на поверхню, відразу ж виловлюємо її шумівкою, відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і закидаємо готову партію локшини в каструлю, полив її невеликою кількістю рослинного масла.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашня локшина для супу - рецепт
Альтернатива покупної вермішелі - ситна домашня локшина, підійде для приготування перших страв, або як гарнір до основного. Приготувавши локшину за
Лагман в мультиварці
Лагман - неймовірно смачне, ситне блюдо східної кухні. Зварити його можна на плиті, але ми хочемо розповісти про рецепти готування лагмана в
Лагман по-узбецьки
Лагман - відоме і популярне блюдо узбецької кухні, яке досить часто з'являється на нашому столі. Його готують переважно з баранини, різних овочів і
Як приготувати лагман з яловичини?
Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина. Подається
Лагман з баранини
Лагман - страва, популярне в країнах Середньої Азії: Узбекистані, Казахстані, Киргизії. Його головними інгредієнтами є м'ясо і локшина. І зараз ми
Смажений лагман
Лагман - популярне блюдо в країнах Середньої Азії. Готується воно з локшини і м'яса, а інші інгредієнти залежать від рецепту. Ця страва може бути як