Як приготувати лагман з яловичини?
Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина . Подається лагман разом з тушкованим м'ясом, а їдять його тільки паличками. При цьому подавати його можна, як гаряче перше, так і ситне друге блюдо. Давайте не будемо втрачати часу дарма і дізнаємося з вами рецепти готування лагмана з яловичини.
Інгредієнти:
Для тіста:
яйце - 2 шт.;
вода - 05 склянки;
борошно - 1 кг;
сіль - 2 ч. ложки.
Для підливи:
м'ясо - 500 г;
картопля - 3 шт.;
редька - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
помідор - 3 шт.;
цибулина - 3 шт.;
рослинне масло - 300 мл;
капуста - 300 г;
болгарський перець - 2 шт.;
спеції.
Приготування
Отже, для готування лагмана з яловичини, спочатку давайте зробимо з вами локшину. Для цього замішуємо із зазначених інгредієнтів однорідне еластичне тісто, даємо йому трохи постояти, накривши зверху рушником. Приблизно через 15 хвилин розкачуємо тісто в пласт товщиною в кілька міліметрів. Після цього присипаємо його борошном і нарізаємо тонкими довгими смужками шириною близько 5 мм Відварюємо локшину в підсоленій воді, після чого акуратно виймаємо її, промиваємо холодною водою і залишаємо в друшляку, щоб стекла зайва вода.
Не втрачаючи часу дарма, поки займемося приготуванням підливи. Овочі чистимо, картоплю нарізаємо невеликими кубиками, цибулю шаткуємо кільцями, помідори, перчик, моркву і редьку нарубаем соломкою. Білокачанну капусту обробити і дрібно шаткуємо. М'ясо і сало промиваємо, нарізаємо скибочками.
Тепер наливаємо в сковорідку рослинне масло, розігріваємо і пасеруємо цибулю, після нього додаємо м'ясо і трохи обсмажуємо. Потім окремо підрум'янюємо на сковороді всі інші овочі по черзі - помідори, морква, часник і болгарський перчик. Після цього змішуємо всі овочі, додаємо м'ясо, перемішуємо, готуємо 5 хвилин, після чого акуратно вливаємо воду, кладемо спеції і сіль.
Останніми в блюдо додаємо капусту, редьку, тушкуємо все на повільному вогні до готовності. Обов'язково слідкуємо за тим, щоб бульйон не википал і якщо його залишиться дуже мало, то знову вливаємо трохи води. Коли соус буде майже готова, знову поливаємо локшину окропом, викладаємо її на блюдо і зверху заливаємо підливою. За бажанням прикрашаємо лагман свіжої подрібненої зеленню.
Інгредієнти:
картопля - 4 шт.;
яловичина - 650 г;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
болгарський перець - 1 шт.;
редька дайкон - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
довга локшина - 200 г;
черемша - 1 пучок;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
спеції.
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як готувати лагман з яловичини. Отже, овочі і м'ясо чистимо, обробляємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Мультиварку включаємо в мережу, виставляємо режим «Смаження» або «Випічка» і розігріваємо, не закриваючи кришку.
Потім наливаємо олію, викладаємо м'ясо і обсмажуємо, помішуючи дерев'яною ложкою. Далі додаємо моркву, цибулю, редьку, перчик, черемшу і помідор з інтервалом 2 -3 хвилинки. Після цього вливаємо трохи кип'яченої води, закриваємо кришку мультиварки і виставляємо програму «Гасіння».
В самому кінці видавлюємо через прес часник і перемішуємо блюдо. Поки готується підлива, ви можете зробити домашню локшину за описаним вище рецептом. Потім окремо відварюємо її в підсоленій воді, відкидаємо на друшляк, обдаємо окропом, а потім промиваємо холодною водою. Тепер викладаємо локшину на тарілку, а зверху рясно поливаємо м'ясною підливою і посипаємо зеленню.
Лагман з яловичини по-узбецьки
Інгредієнти:
Для тіста:
Для підливи:
Приготування
Отже, для готування лагмана з яловичини, спочатку давайте зробимо з вами локшину. Для цього замішуємо із зазначених інгредієнтів однорідне еластичне тісто, даємо йому трохи постояти, накривши зверху рушником. Приблизно через 15 хвилин розкачуємо тісто в пласт товщиною в кілька міліметрів. Після цього присипаємо його борошном і нарізаємо тонкими довгими смужками шириною близько 5 мм Відварюємо локшину в підсоленій воді, після чого акуратно виймаємо її, промиваємо холодною водою і залишаємо в друшляку, щоб стекла зайва вода.
Не втрачаючи часу дарма, поки займемося приготуванням підливи. Овочі чистимо, картоплю нарізаємо невеликими кубиками, цибулю шаткуємо кільцями, помідори, перчик, моркву і редьку нарубаем соломкою. Білокачанну капусту обробити і дрібно шаткуємо. М'ясо і сало промиваємо, нарізаємо скибочками.
Тепер наливаємо в сковорідку рослинне масло, розігріваємо і пасеруємо цибулю, після нього додаємо м'ясо і трохи обсмажуємо. Потім окремо підрум'янюємо на сковороді всі інші овочі по черзі - помідори, морква, часник і болгарський перчик. Після цього змішуємо всі овочі, додаємо м'ясо, перемішуємо, готуємо 5 хвилин, після чого акуратно вливаємо воду, кладемо спеції і сіль.
Останніми в блюдо додаємо капусту, редьку, тушкуємо все на повільному вогні до готовності. Обов'язково слідкуємо за тим, щоб бульйон не википал і якщо його залишиться дуже мало, то знову вливаємо трохи води. Коли соус буде майже готова, знову поливаємо локшину окропом, викладаємо її на блюдо і зверху заливаємо підливою. За бажанням прикрашаємо лагман свіжої подрібненої зеленню.
Лагман з яловичини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як готувати лагман з яловичини. Отже, овочі і м'ясо чистимо, обробляємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Мультиварку включаємо в мережу, виставляємо режим «Смаження» або «Випічка» і розігріваємо, не закриваючи кришку.
Потім наливаємо олію, викладаємо м'ясо і обсмажуємо, помішуючи дерев'яною ложкою. Далі додаємо моркву, цибулю, редьку, перчик, черемшу і помідор з інтервалом 2 -3 хвилинки. Після цього вливаємо трохи кип'яченої води, закриваємо кришку мультиварки і виставляємо програму «Гасіння».
В самому кінці видавлюємо через прес часник і перемішуємо блюдо. Поки готується підлива, ви можете зробити домашню локшину за описаним вище рецептом. Потім окремо відварюємо її в підсоленій воді, відкидаємо на друшляк, обдаємо окропом, а потім промиваємо холодною водою. Тепер викладаємо локшину на тарілку, а зверху рясно поливаємо м'ясною підливою і посипаємо зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лагман в мультиварці
Лагман - неймовірно смачне, ситне блюдо східної кухні. Зварити його можна на плиті, але ми хочемо розповісти про рецепти готування лагмана в
Лагман по-узбецьки
Лагман - відоме і популярне блюдо узбецької кухні, яке досить часто з'являється на нашому столі. Його готують переважно з баранини, різних овочів і
Лагман з курки
Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
Лагман з баранини
Лагман - страва, популярне в країнах Середньої Азії: Узбекистані, Казахстані, Киргизії. Його головними інгредієнтами є м'ясо і локшина. І зараз ми
Смажений лагман
Лагман - популярне блюдо в країнах Середньої Азії. Готується воно з локшини і м'яса, а інші інгредієнти залежать від рецепту. Ця страва може бути як
Каурма
Каурма - це незвичайне, і, можна сказати, мультинаціональне блюдо. У Казахстані каурма являє собою рагу з м'яса з локшиною лагман, а грузини готують