Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина . Подається лагман разом з тушкованим м'ясом, а їдять його тільки паличками. При цьому подавати його можна, як гаряче перше, так і ситне друге блюдо. Давайте не будемо втрачати часу дарма і дізнаємося з вами рецепти готування лагмана з яловичини.
Лагман з яловичини по-узбецьки
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 2 шт.; вода - 05 склянки; борошно - 1 кг; сіль - 2 ч. ложки. Для підливи:
м'ясо - 500 г; картопля - 3 шт.; редька - 1 шт.; часник - 3 зубчики; помідор - 3 шт.; цибулина - 3 шт.; рослинне масло - 300 мл; капуста - 300 г; болгарський перець - 2 шт.; спеції. Приготування Отже, для готування лагмана з яловичини, спочатку давайте зробимо з вами локшину. Для цього замішуємо із зазначених інгредієнтів однорідне еластичне тісто, даємо йому трохи постояти, накривши зверху рушником. Приблизно через 15 хвилин розкачуємо тісто в пласт товщиною в кілька міліметрів. Після цього присипаємо його борошном і нарізаємо тонкими довгими смужками шириною близько 5 мм Відварюємо локшину в підсоленій воді, після чого акуратно виймаємо її, промиваємо холодною водою і залишаємо в друшляку, щоб стекла зайва вода.
Не втрачаючи часу дарма, поки займемося приготуванням підливи. Овочі чистимо, картоплю нарізаємо невеликими кубиками, цибулю шаткуємо кільцями, помідори, перчик, моркву і редьку нарубаем соломкою. Білокачанну капусту обробити і дрібно шаткуємо. М'ясо і сало промиваємо, нарізаємо скибочками.
Тепер наливаємо в сковорідку рослинне масло, розігріваємо і пасеруємо цибулю, після нього додаємо м'ясо і трохи обсмажуємо. Потім окремо підрум'янюємо на сковороді всі інші овочі по черзі - помідори, морква, часник і болгарський перчик. Після цього змішуємо всі овочі, додаємо м'ясо, перемішуємо, готуємо 5 хвилин, після чого акуратно вливаємо воду, кладемо спеції і сіль.
Останніми в блюдо додаємо капусту, редьку, тушкуємо все на повільному вогні до готовності. Обов'язково слідкуємо за тим, щоб бульйон не википал і якщо його залишиться дуже мало, то знову вливаємо трохи води. Коли соус буде майже готова, знову поливаємо локшину окропом, викладаємо її на блюдо і зверху заливаємо підливою. За бажанням прикрашаємо лагман свіжої подрібненої зеленню.
Лагман з яловичини в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; яловичина - 650 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; болгарський перець - 1 шт.; редька дайкон - 1 шт.; часник - 3 зубчики; довга локшина - 200 г; черемша - 1 пучок; рослинне масло - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Розглянемо ще один варіант, як готувати лагман з яловичини. Отже, овочі і м'ясо чистимо, обробляємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Мультиварку включаємо в мережу, виставляємо режим «Смаження» або «Випічка» і розігріваємо, не закриваючи кришку.
Потім наливаємо олію, викладаємо м'ясо і обсмажуємо, помішуючи дерев'яною ложкою. Далі додаємо моркву, цибулю, редьку, перчик, черемшу і помідор з інтервалом 2 -3 хвилинки. Після цього вливаємо
трохи кип'яченої води, закриваємо кришку мультиварки і виставляємо програму «Гасіння».
В самому кінці видавлюємо через прес часник і перемішуємо блюдо. Поки готується підлива, ви можете зробити домашню локшину за описаним вище рецептом. Потім окремо відварюємо її в підсоленій воді, відкидаємо на друшляк, обдаємо окропом, а потім промиваємо холодною водою. Тепер викладаємо локшину на тарілку, а зверху рясно поливаємо м'ясною підливою і посипаємо зеленню.