Лагман - це популярний середньоазіатську блюдо, яке складається з 2 частин: ваджи - частини з м'яса і овочів, і локшини, причому останнє - це головна родзинка лагмана: тонка, біла локшина тягнеться однією єдиною ниткою, і для того, щоб навчитися її готувати, необхідно докласти багато часу. Купити лагманную локшину можна в спеціалізованих магазинах східної кухні, а можна замінити її яєчним або домашнім варіантом.
Ми з вами навчимося того, як приготувати лагман в мультиварці, але якщо у вас немає такої кухонної помічниці, то всі етапи приготування можна буде запросто зробити і на плиті.
Лагман - рецепт в мультиварці
Лагман - дивно універсальне блюдо, адже в залежності від кількості бульйону в страві, воно може подаватися як супу, так і в якості локшини з м'ясною підливою. Нижченаведений рецепт відмінно впишеться в меню в якості першої страви.
Інгредієнти: баранина - 300 г; картопля - 2 шт.; редька - 1 шт.; морква - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 2 зубчики; кінза - 1 пучок; томатна паста - 1 1/2 ст. ложки; локшина - 200 г; сіль, перець, зіра - по щіпці. Приготування Баранину миємо, нарізаємо кубиками по 3-4 см, і обсмажуємо в чашу мультиварки в режимі «Смаження» або «Випічка» 30 хвилин, додавши трохи олії.
Поки м'ясо смажиться, не втрачаємо часу дарма і переходимо до нарізки овочів: кожен з овочевих інгредієнтів нарізаємо невеликою соломкою, а після додаємо до баранині, ретельно приправляємо майбутній лагман спеціями, тиском часником, і заливаємо його водою, а якщо знайдеться, бульйоном, з томатною пастою. Включаємо режим «Гасіння» і вирушаємо займатися своїми справами на 15-2 години.
Коли цвях програми - лагман, вже на підході, відварюємо спагетті або локшину і подаємо всі разом в глибокій тарілці рясно полив соусом і присипавши рубаною кінзою.
Лагман з яловичини в мультиварці
Зрозуміло, що приступаючи до приготування східного блюда мусульманських країн, можна забути про свинину, але чому б не урізноманітнити блюдо, замінивши традиційну баранину куркою або індичкою?
Інгредієнти: яловичина - 300 г; помідори - 2 шт.; капуста (невелика) - 1/4 качана; цибуля ріпчаста - 1 шт.; болгарськи перець - 1 шт.; баклажан - 1 шт.; петрушка і кріп - по 1/2 пучка; часник - 3 зубчики; локшина - 200 г; сіль, суміш перців - по щіпці. Приготування М'ясо нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо в мультиварці на «Випічці з чайною ложкою рослинного масла. Поки м'ясо жариться приступимо до овочів: цибулю нарізаємо півкільцями, капусту шаткуємо як зазвичай, а перець і баклажан ріжемо на кубики аналогічні розміром м'ясних. Томати дрібно рубаємо разом із зеленню кропу, а далі традиційно закладаємо овочі до м'яса, наливаємо 4 склянки води, заправляємо сумішшю перців, часником і сіллю і продовжуємо «Смажити» ще 10-15 хвилин, а коли вода закипить можна і локшину закинути, тільки не забудьте поміняти режим на «Суп».
В кінці готування засипаємо рубану петрушку і даємо постояти лагману ще 10 хвилин. Завдяки такому експрес-рецептом, готування лагмана в мультиварці займе не більше 40 хвилин, замість традиційних 2-25 годин, а на смак страви така різниця в часі не позначиться.
Лагман з куркою в мультиварці
Як готувати традиційний лагман в мультиварці ми розібралися, але право на життя має і його не менш смачна, європеїзована версія. Спробуйте - вам сподобається.
Інгредієнти: курячі стегенця - 400 г; картопля - 2 шт.; кабачок - 1 шт.; помідор - 1 шт.; суміш перців, сіль - по щіпці; томатний сік - 1 л; локшина - 200 г; часник - 3 зубчики. Приготування Процес приготування мало відрізняється від попередніх: закладаємо курячі стегенця (нарізані, без шкіри і кісток) в чашу мультиварки і смажимо близько 15 хвилин на рослинній олії. Тим часом нарізаємо невеликими (за 15-2 см) всі овочі кубиками і відправляємо їх до курячого м'яса, смажимо ще 10 хвилин, приправляємо спеціями і часником і заливаємо літром томатного соку, змішаного зі склянкою води. Ставимо «Гасіння» і чекаємо 15 години. Готову страву подаємо з все тією ж відвареної локшиною. Приємного апетиту!