Як приготувати чахохбілі?
Чахохбілі - одне з найпопулярніших страв грузинської кухні. Це м'ясне рагу традиційно готують з фазана - національної птиці Грузії. Звідси і назва - по-грузинськи «хохоби» означає фазан. Але сьогодні дістати фазана не так вже й просто, тому чахохбілі найчастіше готується з курки, його близької родички. Втім, ніхто не заважає готувати подібне рагу і з інших видів м'яса: баранини, яловичини і свинини. Тільки воно має бути обов'язково молодим і досить жирним. Головне, дотримати основний принцип приготування чахохбілі: «сухе» обсмажування м'яса на початку, а після - гасіння в овочах, без додавання води. І, звичайно ж, спеції. Якщо вони «правильні», у вас все вийде!
Інгредієнти:
вирізка свиняча - 600 г;
паста томатна - 250 г;
цибуля - 4 шт.;
кінза - 4 гілочки;
часник - 4 зубчики;
петрушка - 4 гілочки;
базилік - 2 гілочки;
зелень чабру - 3 гілочки;
хмелі-сунелі - 1 /2 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
М'ясо промиваємо, потім рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Викладаємо на розігріту каструлю з товстим дном і смажимо на повільному вогні 20 хвилин. Виділився сік зливаємо, додаємо нарізану півкільцями цибулю і тушкуємо 10 хвилин, помішуючи і підливаючи м'ясний сік. Коли волога випарується, прикручуємо вогонь і відправляємо до м'яса дрібно подрібнену цибулину і томатну пасту. Тушкуємо під закритою кришкою ще 15 хвилин. Після солимо, перчимо, додаємо спеції, дрібно нарубану зелень і часник. Перемішуємо і даємо готовому страві настоятися півгодини.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
борошно - 1 ст. ложка;
цибуля - 3 шт.;
часник - 4 зубчики;
помідори - 5 шт.;
перець червоний гострий - 1 см;
кінза, петрушка - 1 пучок;
сіль - за смаком.
Приготування
Підготовлену яловичину нарізаємо і обсмажуємо на сухій сковорідці, присипавши борошном. Додаємо нарізану кубиками цибулю і тушкуємо ще 10 хвилин. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і перетираємо в пюре. Додаємо до м'яса разом з пропущеним через прес часником і стручком гострого перцю. Тушкуємо під закритою кришкою 10 хвилин, присипаємо дрібно нарубаної зеленню, даємо закипіти і знімаємо з вогню.
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
цибуля - 4 шт.;
петрушка, кінза, базилік, тархун - 1 пучок;
часник - 3 зубчики;
помідори - 4 шт.;
соус сацебелі - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 1 ч. ложка;
насіння коріандру - 1 ч. ложка;
хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;
листя чебрецю - 1 ч. ложка;
шафран - 1 щіпка;
перець чорний мелений - 1 щіпка;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Як правильно приготувати чахохбілі? Курячу тушку обсмаливаем, промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і розрізаємо на шматки. Викладаємо м'ясо в гусятницю і смажимо під кришкою на повільному вогні 5 хвилин. Зливаємо сік, що виділився, і тушкуємо курочку ще хвилин 10. Після додаємо ложку вершкового масла, нарізану кубиками цибулю і трохи курячого соку. Коли цибуля стане м'яким, розтираємо в ступці часник з сіллю і спеціями, додаємо його до м'яса і вливаємо сік, що залишився. З помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками і теж відправляємо в гусятницю. Тушкуємо під закритою кришкою ще півгодини. За 5 хвилин до готовності додаємо соус сацебелі і зелень.
Інгредієнти:
На 1 горщик:
курка - 150 г;
масло вершкове - 30 г;
цибуля - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
лук зелений - 1 шт.;
перець болгарський - 1/2 шт.;
петрушка - 3 гілочки;
кінза - 2 гілочки;
часник - 2 зубчики;
хмелі-сунелі - 1/4 ч. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
На дно горщика кладемо вершкове масло, потім, курку, нарізані кубиками цибулю, болгарський перець і ошпарені, без шкірки, помідори, подрібнений часник, хмелі-сунелі. Солимо, перчимо, накриваємо кришкою і відправляємо нудитися півтори години в духовці. За 5 хвилин до готовності додаємо рубану зелень. Подаємо зі сметаною.
Як готується чахохбілі з свинини?
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, потім рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Викладаємо на розігріту каструлю з товстим дном і смажимо на повільному вогні 20 хвилин. Виділився сік зливаємо, додаємо нарізану півкільцями цибулю і тушкуємо 10 хвилин, помішуючи і підливаючи м'ясний сік. Коли волога випарується, прикручуємо вогонь і відправляємо до м'яса дрібно подрібнену цибулину і томатну пасту. Тушкуємо під закритою кришкою ще 15 хвилин. Після солимо, перчимо, додаємо спеції, дрібно нарубану зелень і часник. Перемішуємо і даємо готовому страві настоятися півгодини.
Чахохбілі з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлену яловичину нарізаємо і обсмажуємо на сухій сковорідці, присипавши борошном. Додаємо нарізану кубиками цибулю і тушкуємо ще 10 хвилин. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і перетираємо в пюре. Додаємо до м'яса разом з пропущеним через прес часником і стручком гострого перцю. Тушкуємо під закритою кришкою 10 хвилин, присипаємо дрібно нарубаної зеленню, даємо закипіти і знімаємо з вогню.
Чахохбілі з курки по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Як правильно приготувати чахохбілі? Курячу тушку обсмаливаем, промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і розрізаємо на шматки. Викладаємо м'ясо в гусятницю і смажимо під кришкою на повільному вогні 5 хвилин. Зливаємо сік, що виділився, і тушкуємо курочку ще хвилин 10. Після додаємо ложку вершкового масла, нарізану кубиками цибулю і трохи курячого соку. Коли цибуля стане м'яким, розтираємо в ступці часник з сіллю і спеціями, додаємо його до м'яса і вливаємо сік, що залишився. З помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками і теж відправляємо в гусятницю. Тушкуємо під закритою кришкою ще півгодини. За 5 хвилин до готовності додаємо соус сацебелі і зелень.
Як зробити чахохбілі в горщику?
Інгредієнти:
На 1 горщик:
Приготування
На дно горщика кладемо вершкове масло, потім, курку, нарізані кубиками цибулю, болгарський перець і ошпарені, без шкірки, помідори, подрібнений часник, хмелі-сунелі. Солимо, перчимо, накриваємо кришкою і відправляємо нудитися півтори години в духовці. За 5 хвилин до готовності додаємо рубану зелень. Подаємо зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гуляш зі свинини - рецепт
Різноманіття рецептів такого, всім відомого, страви як гуляш, дозволяє нам використовувати різні види м'яса, щоб урізноманітнити смак готового
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Чахохбілі з курки в мультиварці
Чахохбілі можна готувати різними способами, в тому числі в мультиварці. Цей кухонний помічник дозволяє не тільки зробити ароматне і смачне блюдо
М'ясо по-грузинськи
Грузинська кухня може похвалитися великою кількістю рецептів м'ясних страв. Ми вибрали самі цікаві, прості і смачні, і пропонуємо вам ознайомитися з
Як готувати чахохбілі з курки?
Чахохбілі з курки - смачне блюдо грузинської кухні. Воно являє собою м'ясне рагу, тушковану в помідорах, з додаванням цибулі і пряних трав.
Хашлама з яловичини
Хашлама - традиційне блюдо кавказької кухні. Це м'ясо, тушковане з овочами. Найчастіше її готують з баранини. Але також можливе використання й інших