Хашлама з яловичини
Хашлама - традиційне блюдо кавказької кухні. Це - м'ясо, тушковане з овочами. Найчастіше її готують з баранини. Але також допустимо використання й інших видів м'яса. Зараз ми розповімо, як готувати хашламу з яловичини.
Інгредієнти:
яловичина - 3 кг;
цибуля - 2 кг;
перець болгарський - 1 кг;
помідори - 2 кг;
баклажани - 1 кг;
морква - 2 кг;
зелень, сіль, лавровий лист, спеції - за смаком.
Приготування
Помідори, цибулю, перець, моркву і баклажани нарізаємо великими кубиками. Яловичину миємо й ріжемо невеликими шматочками. Овочі ділимо на 3 частини, так як шари будуть повторюватися. На дно великого казана викладаємо цибулю, моркву, баклажани, перець і помідори. Зверху укладаємо шар м'яса, посипаємо його сіллю і перцем, додаємо лавровий лист. Потім знову повторюємо шари овочів та м'ясо. Верхнім шаром будуть овочі. Казан щільно накриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь.
Готуємо близько 3 годин - яловичина буде тушкуватися у соку, який виділять овочі. Кришку в процесі приготування відкривати не можна. Перед подачею до столу посипаємо хашламу подрібненою зеленню.
Інгредієнти:
жирна яловичина - 4 кг;
помідори - 3 кг;
картопля - 3 кг;
гострий перець - 1 шт.;
сіль, червоний перець - за смаком;
сухий базилік, петрушка, тархун - за смаком.
Приготування
М'ясо нарізаємо шматочками середньої величини, складаємо в каструлю і вливаємо стільки води, щоб м'ясо було покрито нею. Варимо м'ясо до готовності. Практично в кінці підсолюємо за смаком. Коли м'ясо буде готове, виймаємо його з бульйону, а в ньому відварюємо до напівготовності картоплю, нарізану брусочками.
Тепер починаємо збору хашлама: у казан викладаємо половину картоплі, потім половину м'яса, половину нарізаних кільцями помідорів, половину зелені і знову всі верстви повторюємо. В гострому перці робимо кілька надрізів і розміщуємо його в казан. Заливаємо все це бульйоном і на повільному вогні тушкуємо хашламу з яловичини з картоплею близько 40 хвилин, поки всі овочі не будуть готові.
Інгредієнти:
яловичина на кістці - 1 кг;
баклажани - 05 кг;
помідори - 05 кг;
цибуля - 400 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
кінза, петрушка, базилік - за смаком;
сіль, перець, хмелі-сунелі - за смаком.
Приготування
Яловичину нарізаємо шматочками, солимо і посипаємо спеціями. Баклажани нарізаємо кубиками, посипаємо сіллю, залишаємо на 30 хвилин, а потім змиваємо під холодною водою. Помідори обдаємо окропом і знімаємо шкірку.
У каструлю мультиварки наливаємо олію, кладемо м'ясо, нарізану цибулю, баклажани та гуртки помідорів. Все це посипаємо сіллю і знову повторюємо шари, поки не закінчаться продукти. Верхнім шаром повинні бути овочі. Вливаємо близько 100 мл води і в режимі «Гасіння» готуємо 3 години.
Інгредієнти:
яловичина - 15 кг;
картопля - 15 кг;
цибуля - 1 кг;
морква - 1 кг;
перець - 800 г;
помідори - 1 кг;
кінза - 100 г;
петрушка - 100 г;
лавровий лист - 4 шт.;
сіль, чорний мелений перець;
світле пиво - 1 літр.
Приготування
Яловичину нарізаємо великими шматками. Гарненько посипаємо сіллю (блюдо більше досолювати не будемо) і залишаємо на півгодини. Картоплю чистимо і ріжемо скибочками. Перець очистити від серцевини і розрізаємо вздовж на 8 частин. Морква ріжемо кружечками, цибулю - на 4 частини, помідори - півкільцями. Петрушку і кінзу дрібно рубаємо.
У каструлю з товстим дном інгредієнти викладаємо в такому порядку: м'ясо, цибуля, морква, картопля, солодкий перець, помідори і знову всі верстви повторюємо. Заливаємо наші продукти домашнім пивом і посипаємо зверху зеленню і кладемо лавровий лист. Доводимо нашу страву до кипіння, потім вогонь робимо мінімальним і під закритою кришкою (це обов'язкова умова приготування) тушкуємо хашламу з яловичини з пивом 25 години.
Приготування хашлама з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Помідори, цибулю, перець, моркву і баклажани нарізаємо великими кубиками. Яловичину миємо й ріжемо невеликими шматочками. Овочі ділимо на 3 частини, так як шари будуть повторюватися. На дно великого казана викладаємо цибулю, моркву, баклажани, перець і помідори. Зверху укладаємо шар м'яса, посипаємо його сіллю і перцем, додаємо лавровий лист. Потім знову повторюємо шари овочів та м'ясо. Верхнім шаром будуть овочі. Казан щільно накриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь.
Готуємо близько 3 годин - яловичина буде тушкуватися у соку, який виділять овочі. Кришку в процесі приготування відкривати не можна. Перед подачею до столу посипаємо хашламу подрібненою зеленню.
Рецепт хашлама з яловичини з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо шматочками середньої величини, складаємо в каструлю і вливаємо стільки води, щоб м'ясо було покрито нею. Варимо м'ясо до готовності. Практично в кінці підсолюємо за смаком. Коли м'ясо буде готове, виймаємо його з бульйону, а в ньому відварюємо до напівготовності картоплю, нарізану брусочками.
Тепер починаємо збору хашлама: у казан викладаємо половину картоплі, потім половину м'яса, половину нарізаних кільцями помідорів, половину зелені і знову всі верстви повторюємо. В гострому перці робимо кілька надрізів і розміщуємо його в казан. Заливаємо все це бульйоном і на повільному вогні тушкуємо хашламу з яловичини з картоплею близько 40 хвилин, поки всі овочі не будуть готові.
Хашлама з яловичини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину нарізаємо шматочками, солимо і посипаємо спеціями. Баклажани нарізаємо кубиками, посипаємо сіллю, залишаємо на 30 хвилин, а потім змиваємо під холодною водою. Помідори обдаємо окропом і знімаємо шкірку.
У каструлю мультиварки наливаємо олію, кладемо м'ясо, нарізану цибулю, баклажани та гуртки помідорів. Все це посипаємо сіллю і знову повторюємо шари, поки не закінчаться продукти. Верхнім шаром повинні бути овочі. Вливаємо близько 100 мл води і в режимі «Гасіння» готуємо 3 години.
Як приготувати хашламу з яловичини з пивом?
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину нарізаємо великими шматками. Гарненько посипаємо сіллю (блюдо більше досолювати не будемо) і залишаємо на півгодини. Картоплю чистимо і ріжемо скибочками. Перець очистити від серцевини і розрізаємо вздовж на 8 частин. Морква ріжемо кружечками, цибулю - на 4 частини, помідори - півкільцями. Петрушку і кінзу дрібно рубаємо.
У каструлю з товстим дном інгредієнти викладаємо в такому порядку: м'ясо, цибуля, морква, картопля, солодкий перець, помідори і знову всі верстви повторюємо. Заливаємо наші продукти домашнім пивом і посипаємо зверху зеленню і кладемо лавровий лист. Доводимо нашу страву до кипіння, потім вогонь робимо мінімальним і під закритою кришкою (це обов'язкова умова приготування) тушкуємо хашламу з яловичини з пивом 25 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яловичина, тушкована з картоплею
Тушковані страви набагато корисніше смажених, а за смаком вони ніяк їм не поступаються. Зараз ми вам розповімо, як смачно приготувати яловичину,
Яловичина, тушкована з овочами
Яловичина, тушкована з овочами - це смачне, і навіть можна сказати дієтичне блюдо, приготування якого не вимагає особливих зусиль і часу. Читайте
Яловичина з картоплею в мультиварці
Поєднання картоплі і м'яса ідеально підходить для будь-якої трапези, так що якщо часу на приготування вечері або обіду не залишилося, візьміть на
М'ясо з овочами в мультиварці
Сучасна кухонна техніка значно спрощує процес приготування їжі, особливо для зайнятих людей. І сьогодні ми розповімо, як просто і легко зробити м'ясо
Хашлама: рецепт
Вірменська страва хашлама припаде до душі тим господиням, яких потрібно нагодувати любителів м'яса, та ще й хочеться постійно дивувати рідних.
Хашлама з баранини
Хашлама - популярне блюдо кавказьких народів. Воно являє собою м'ясо, тушковану у власному соку з овочами. І сьогодні ми розповімо, як смачно