Хашлама: рецепт

Існує безліч варіативних особливостей приготування цієї страви, напевно, в кожній кавказької сім'ї є свій особливий рецепт приготування хашлама. Можна все ж виділити і загальний принцип приготування - це м'ясо з овочами, укладене шарами у сотейник або казан і зварене (або тушковане) у власному соку.
Як готувати хашламу?
Інгредієнти:
Приготування:
Як приготувати хашламу з баранини або телятини? Викладаємо половину нарізаного кільцями цибулі в товстостінну посуд (казан або сотейник). Зверху викладаємо м'ясо, нарізане досить великими шматками. Очищений солодкий перець нарізаємо крупно і викладаємо на м'ясо зверху. Бланшируем помідори очищаємо від шкірки (можна цього не робити). Нарізаємо помідори великими шматочками і викладаємо на перець. Останнім шаром викладаємо залишився нарізану цибулю і моркву, нарізану дрібними брусочками. Заливаємо сумішшю столового вина і води. Можна використовувати пиво (без консервантів) або просто воду. Прикриваємо кришкою і ставимо на малий вогонь. М'ясо і овочі скоро пустять сік, в якому все буде варитися. Тушкуємо до повної готовності м'яса, не перемішуючи! Готову хашламу акуратно розкладаємо в порційні тарілки або супові чашки, додаємо подрібнену зелень і часник, приправляємо перцем чорним і червоним, і можна подавати до столу. Подамо до хашламе лаваш або коржі.
Хашлама з птиці
Смачно виходить і хашлама з курки або індички. Страви з індички, до речі сказати, досить популярні на Кавказі. Хашлама з м'яса птиці виходить легкою і ніжною - така їжа дуже добре засвоюється організмом, її можна рекомендувати для дієтичного харчування.
Інгредієнти:
Приготування:
Всі підготовлені заздалегідь інгредієнти викладаємо шарами в глибокий сотейник (можна казан) або товстостінну каструлю. Першим шаром - ріпчасту цибулю, нарізану кільцями. Зверху - моркву, нарізану

Рекомендуємо добрі рецепти

Суп-гуляш по-угорськи
Гуляш - відоме всім нам страву, але мало хто знає, що це блюдо належить до угорської кухні і, більш того, сама його автентична форма - суп-гуляш.

Овочеве соте
Овочеве соте трохи нагадує більш звичне рагу, однак це оригінальний і цікавий рецепт. І навіть не один, а кілька - в залежності від того, якого овоча

Смачний густий суп - молдавська чорба з квасолею
Чорба - це густий гарячий суп, який популярний у сербів, болгар, румунів, турків, молдаван. Варіацій його приготування досить багато, в залежності

Хашлама з яловичини
Хашлама - традиційне блюдо кавказької кухні. Це м'ясо, тушковане з овочами. Найчастіше її готують з баранини. Але також можливе використання й інших

Хашлама з баранини
Хашлама - популярне блюдо кавказьких народів. Воно являє собою м'ясо, тушковану у власному соку з овочами. І сьогодні ми розповімо, як смачно

Бозбаш з баранини
Азербайджанський густий суп бозбаш має декілька варіацій, але поєднання баранини і бобових (найчастіше це нут) залишається відмінною рисою цього