Хашлама з баранини
Хашлама - кавказьке блюдо, яке представляє собою м'ясо, часто баранину або яловичину, тушковане з овочами у власному соку. За рахунок повільного приготування, баранина виходить ніжною і буквально розпадається на волокна.
Плюсом хашлама є не тільки простота в приготуванні, так як м'ясо гаситься з овочами, але ми отримуємо страва - 2 в 1 м'ясо і гарнір, приготовані в одному посуді.
Про те, як приготувати хашламу з баранини, ми розповімо далі.
Інгредієнти:
баранина - 500 г;
помідори - 4-5 шт.;
болгарський перець - 2-3 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
петрушка, кріп, червоний базилік - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
М'ясо молодого баранчика нарізаємо великими шматками. Щоб шматочки вийшли особливо ніжними, вибирайте м'ясо з невеликим прошарком жиру, а для наваристого бульйону беріть на шматочки кістки. Баранину кладемо в жаровню, додаємо води, щоб покрити, солимо, перчимо за смаком і ставимо варитися на середній вогонь.
Як тільки м'ясо дійде до готовності, а вода перетвориться в ароматний бульйон - в жаровню можна додавати овочі: нарізану кільцями перець, томати і ріпчасту цибулю. М'ясо і овочі ставимо на мінімальний вогонь і тушкуємо до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Перед подачею, хашламу з баранини слід рясно посипати подрібненою зеленню.
Так як хашлама - страва вимагає тривалої готування, приготувати його краще всього за допомогою мультиварки. Щадні режими пристроїв дадуть м'яса тривало потомитися у власному соку, і на виході ви отримаєте справжнє ароматне кавказьке страву.
Інгредієнти:
баранина на кістки - 700 г;
помідори - 3-4 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
зелень (кінза, петрушка, базилік) - 1 пучок;
гострий перець - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
М'ясо миємо, обсушуємо і нарізаємо великими шматками. Цибулю і помідори ріжемо товстими кільцями, більш тонкими шматочками нарізаємо гострий перець.
У чашу мультиварки першим шаром закладаємо половину м'яса, на нього - кільця помідорів, половину цибулі, залишився м'ясо і знову цибулю. Між м'ясними й овочевими шарами розкладаємо кружечки гострого перцю, а також посипаємо все сіллю і меленим чорним перцем. Зверху накриваємо блюдо цілим пучком зелені, перев'язаним ниткою. Включаємо пристрій в режим "Гасіння" і через 2 години можна сміливо насолоджуватися готовою стравою.
Додавання алкоголю в страви - процес досить складний, який вимагає багато кулінарного досвіду, що дозволяє не переборщити з заповітним інгредієнтом. Ми представляємо вашій увазі абсолютно безпечний в цьому плані рецепт хашлама з пивом.
Інгредієнти:
баранина - 500 г;
картопля - 3-4 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 3-4 зубчики;
пиво - 150 мл;
рослинна олія;
зелень, гострий перець - для подачі;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Баранину нарізаємо великими шматками і обсмажуємо на сильному вогні до рум'яної скоринки, в казані з олією. Як тільки м'ясо придбає золотистий колір, покриваємо його шаром нарізаного великими кільцями цибулі, томатів, моркви, картоплі і перцю. Десь між овочевими шарами закладіть нарізаний часник, а також додайте сіль з перцем за смаком.
Повертаємо казанок, з усім його вмістом, на вогонь і заливаємо пиво. Тушкуємо м'ясо під кришкою 3-4 години на малому вогні. Готову страву подаємо в піалах, на ділі це все швидше нагадуватиме суп хашлама з баранини, але бульйон виливати в тарілки не обов'язково, його зазвичай подають в окремих піалах. Залишається лише посипати хашламу зеленню і перцем і можна подавати до столу.
Плюсом хашлама є не тільки простота в приготуванні, так як м'ясо гаситься з овочами, але ми отримуємо страва - 2 в 1 м'ясо і гарнір, приготовані в одному посуді.
Про те, як приготувати хашламу з баранини, ми розповімо далі.
Рецепт хашлама з баранини по-вірменськи
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо молодого баранчика нарізаємо великими шматками. Щоб шматочки вийшли особливо ніжними, вибирайте м'ясо з невеликим прошарком жиру, а для наваристого бульйону беріть на шматочки кістки. Баранину кладемо в жаровню, додаємо води, щоб покрити, солимо, перчимо за смаком і ставимо варитися на середній вогонь.
Як тільки м'ясо дійде до готовності, а вода перетвориться в ароматний бульйон - в жаровню можна додавати овочі: нарізану кільцями перець, томати і ріпчасту цибулю. М'ясо і овочі ставимо на мінімальний вогонь і тушкуємо до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Перед подачею, хашламу з баранини слід рясно посипати подрібненою зеленню.
Як варити хашламу з баранини в мультиварці?
Так як хашлама - страва вимагає тривалої готування, приготувати його краще всього за допомогою мультиварки. Щадні режими пристроїв дадуть м'яса тривало потомитися у власному соку, і на виході ви отримаєте справжнє ароматне кавказьке страву.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо миємо, обсушуємо і нарізаємо великими шматками. Цибулю і помідори ріжемо товстими кільцями, більш тонкими шматочками нарізаємо гострий перець.
У чашу мультиварки першим шаром закладаємо половину м'яса, на нього - кільця помідорів, половину цибулі, залишився м'ясо і знову цибулю. Між м'ясними й овочевими шарами розкладаємо кружечки гострого перцю, а також посипаємо все сіллю і меленим чорним перцем. Зверху накриваємо блюдо цілим пучком зелені, перев'язаним ниткою. Включаємо пристрій в режим "Гасіння" і через 2 години можна сміливо насолоджуватися готовою стравою.
Хашлама з баранини з пивом і картоплею
Додавання алкоголю в страви - процес досить складний, який вимагає багато кулінарного досвіду, що дозволяє не переборщити з заповітним інгредієнтом. Ми представляємо вашій увазі абсолютно безпечний в цьому плані рецепт хашлама з пивом.
Інгредієнти:
Приготування
Баранину нарізаємо великими шматками і обсмажуємо на сильному вогні до рум'яної скоринки, в казані з олією. Як тільки м'ясо придбає золотистий колір, покриваємо його шаром нарізаного великими кільцями цибулі, томатів, моркви, картоплі і перцю. Десь між овочевими шарами закладіть нарізаний часник, а також додайте сіль з перцем за смаком.
Повертаємо казанок, з усім його вмістом, на вогонь і заливаємо пиво. Тушкуємо м'ясо під кришкою 3-4 години на малому вогні. Готову страву подаємо в піалах, на ділі це все швидше нагадуватиме суп хашлама з баранини, але бульйон виливати в тарілки не обов'язково, його зазвичай подають в окремих піалах. Залишається лише посипати хашламу зеленню і перцем і можна подавати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу з баранини
Ситне рагу з баранини - страва інтернаціональне, яке потрапивши до нас з Сходу вже давно встигла завоювати загальну любов. Приготувати класичне
Бешбармак з баранини
Бешбармак з баранини - традиційне казахське страву, у якого є різні варіанти приготування. Сьогодні ми вам розповімо про деякі з них. Але основа у
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
Лагман з баранини
Лагман - страва, популярне в країнах Середньої Азії: Узбекистані, Казахстані, Киргизії. Його головними інгредієнтами є м'ясо і локшина. І зараз ми
Хашлама: рецепт
Вірменська страва хашлама припаде до душі тим господиням, яких потрібно нагодувати любителів м'яса, та ще й хочеться постійно дивувати рідних.
Хашлама з яловичини
Хашлама - традиційне блюдо кавказької кухні. Це м'ясо, тушковане з овочами. Найчастіше її готують з баранини. Але також можливе використання й інших