Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яловичина, тушкована з картоплею

Яловичина, тушкована з картоплею

21-03-2015, 19:57
822
Яловичина, тушкована з картоплею
Тушковані страви набагато корисніше смажених, а за смаком вони ніяк їм не поступаються. Зараз ми вам розповімо, як смачно приготувати яловичину, тушковану з картоплею. Блюдо це в приготуванні досить просто, а ось на смак виходить просто чудовим.

Рецепт картоплі, тушкованої з яловичиною


Інгредієнти:

  • яловичина - 700 р;

  • картопля - 1 кг;

  • цибуля - 1 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • зелень, сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Нарізаємо м'ясо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії до рум'яності, потім викладаємо подрібнену цибулю і смажимо все разом 20 хвилин, періодично помішуючи. Викладаємо нарізану брусочками картоплю і вливаємо воду. Її повинно бути стільки, що картопля був покритий нею. За смаком додаємо спеції і сіль. Накриваємо сковороду кришкою і на повільному вогні тушкуємо хвилин 50.
    Якщо вода випарувалася, підливаємо. Коли вже і яловичина, і картопля будуть готові, додаємо помідори, попередньо очищені від шкірки і нарізані кубиками. Добре все перемішуємо і даємо потомитися ще хвилин 5. Перед подачею на стіл посипаємо яловичину з картоплею подрібненою зеленню.

    Яловичина, тушкована з картоплею і овочами


    Інгредієнти:

  • яловичина - 1 кг;

  • цибуля - 300 г;

  • селера (корінь)- 500 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • помідори - 700 г;

  • петрушка - 50 г;

  • картопля - 1 кг;

  • морква - 300 г;

  • яловичий бульйон;

  • лавровий лист - 3-4 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю ріжемо півкільцями, моркву - кружальцями або соломкою, селера - кубиками. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до появи рум'яної скоринки. Після цього додаємо цибулю, моркву і селеру. Помішуючи, обсмажуємо все разом ще хвилин 10. Тепер додаємо подрібнений часник, перемішуємо і смажимо близько хвилини.
    Вливаємо близько 150 мл яловичого бульйону і тушкуємо м'ясо з овочами 30 хвилин, періодично помішуючи. Після цього викладаємо нарізану картоплю, вливаємо бульйон (картопля повинен бути покритий рідиною), кидаємо лавровий лист і тушкуємо все разом ще 40-50 хвилин. Помідори обдаємо окропом, очистити від шкірки, а м'якоть нарізаємо кубиками. Викладаємо їх до решти інгредієнтів, перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин. Додаємо за смаком сіль і перець, перемішуємо і посипаємо подрібненою петрушкою.

    Яловичина, тушкована з картоплею і грибами


    Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • картопля - 600 г;

  • морква - 150 г;

  • цибуля - 200 г;

  • гриби - 200 г;

  • помідори - 300 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинне масло - 70 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Ставимо казан на вогонь, вливаємо в нього рослинне масло і розігріваємо його. Відправляємо туди нарізану шматочками яловичину. Як тільки вона покриється рум'яною скоринкою, додаємо подрібнену цибулю. Обсмажуємо м'ясо з цибулею хвилин 7 додаємо сіль, перець за смаком. Потім викладаємо терту моркву. Все це знову перемішуємо і смажимо хвилин 5. Тепер додаємо гриби.
    Знову перемішуємо і викладаємо нарізані помідори. Після цього вливаємо близько 250 мл води і викладаємо нарізану брусочками картоплю. Казанок накриваємо кришкою, після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності. У самому кінці додаємо подрібнений часник. Знову все перемішуємо і вимикаємо вогонь. Неймовірно смачне і ароматне блюдо готове, можна подавати до столу.

    Яловичина, тушкована з картоплею в духовці


    Інгредієнти:

  • яловичина - 600 г;

  • картопля - 1 кг;

  • цибуля (середня) - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • м'ясний бульйон - 600 мл;

  • корінь селери - 200 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • рослинне масло - 20 мл;

  • Яловичина, тушкована з картоплею

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо ріжемо на шматочки бажаної величини і обвалюємо їх у борошні. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо м'ясо і обсмажуємо до золотавої скоринки. Після цього розкладаємо м'ясо по горщикам, додаємо подрібнену цибулю і вливаємо бульйон. Відправляємо горщики в духовку, нагріту до 180 градусів хвилин на 50.
    Тим часом готуємо овочі: нарізаємо брусочками картоплю, кубиками - селера і моркву. Розкладаємо їх по горщикам. Солимо, перчимо. Все добре перемішуємо і тушкуємо в духовці ще хвилин 40-45.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясо з грибами в горщиках
    М'ясо з грибами в горщиках
    Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
    Яловичина в горщику з картоплею
    Яловичина в горщику з картоплею
    Хочете приготувати смачне і просте блюдо без клопоту, тоді зупиніть свій вибір на рецепті яловичини в горщику з картоплею. Таке цікаве страва підійде
    Яловичина, тушкована з овочами
    Яловичина, тушкована з овочами
    Яловичина, тушкована з овочами - це смачне, і навіть можна сказати дієтичне блюдо, приготування якого не вимагає особливих зусиль і часу. Читайте
    Яловичина з картоплею в мультиварці
    Яловичина з картоплею в мультиварці
    Поєднання картоплі і м'яса ідеально підходить для будь-якої трапези, так що якщо часу на приготування вечері або обіду не залишилося, візьміть на
    Яловичина в скороварці
    Яловичина в скороварці
    В скороварці м'ясні страви виходять соковитими і дуже смачними. До того ж вони і готуються набагато швидше. Зараз ми вам підкажемо рецепти
    Хашлама з яловичини
    Хашлама з яловичини
    Хашлама - традиційне блюдо кавказької кухні. Це м'ясо, тушковане з овочами. Найчастіше її готують з баранини. Але також можливе використання й інших