Тушковані страви набагато корисніше смажених, а за смаком вони ніяк їм не поступаються. Зараз ми вам розповімо, як смачно приготувати яловичину, тушковану з картоплею. Блюдо це в приготуванні досить просто, а ось на смак виходить просто чудовим.
Рецепт картоплі, тушкованої з яловичиною
Інгредієнти: яловичина - 700 р; картопля - 1 кг; цибуля - 1 шт.; помідори - 2 шт.; зелень, сіль, спеції - за смаком. Приготування Нарізаємо м'ясо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії до рум'яності, потім викладаємо подрібнену цибулю і смажимо все разом 20 хвилин, періодично помішуючи. Викладаємо нарізану брусочками картоплю і вливаємо воду. Її повинно бути стільки, що картопля був покритий нею. За смаком додаємо спеції і сіль. Накриваємо сковороду кришкою і на повільному вогні тушкуємо хвилин 50.
Якщо вода випарувалася, підливаємо. Коли вже і яловичина, і картопля будуть готові, додаємо помідори, попередньо очищені від шкірки і нарізані кубиками. Добре все перемішуємо і даємо потомитися ще хвилин 5. Перед подачею на стіл посипаємо яловичину з картоплею подрібненою зеленню.
Яловичина, тушкована з картоплею і овочами
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; цибуля - 300 г; селера (корінь)- 500 г; часник - 3 зубчики; помідори - 700 г; петрушка - 50 г; картопля - 1 кг; морква - 300 г; яловичий бульйон; лавровий лист - 3-4 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Цибулю ріжемо півкільцями, моркву - кружальцями або соломкою, селера - кубиками. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до появи рум'яної скоринки. Після цього додаємо цибулю, моркву і селеру. Помішуючи, обсмажуємо все разом ще хвилин 10. Тепер додаємо подрібнений часник, перемішуємо і смажимо близько хвилини.
Вливаємо близько 150 мл яловичого бульйону і тушкуємо м'ясо з овочами 30 хвилин, періодично помішуючи. Після цього викладаємо нарізану картоплю, вливаємо бульйон (картопля повинен бути покритий рідиною), кидаємо лавровий лист і тушкуємо все разом ще 40-50 хвилин. Помідори обдаємо окропом, очистити від шкірки, а м'якоть нарізаємо кубиками. Викладаємо їх до решти інгредієнтів, перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин. Додаємо за смаком сіль і перець, перемішуємо і посипаємо подрібненою петрушкою.
Яловичина, тушкована з картоплею і грибами
Інгредієнти: яловичина - 500 г; картопля - 600 г; морква - 150 г; цибуля - 200 г; гриби - 200 г; помідори - 300 г; часник - 2 зубчики; рослинне масло - 70 мл; сіль, перець. Приготування Ставимо казан на вогонь, вливаємо в нього рослинне масло і розігріваємо його. Відправляємо туди нарізану шматочками яловичину. Як тільки вона покриється рум'яною скоринкою, додаємо подрібнену цибулю. Обсмажуємо м'ясо з цибулею хвилин 7 додаємо сіль, перець за смаком. Потім викладаємо терту моркву. Все це знову перемішуємо і смажимо хвилин 5. Тепер додаємо гриби.
Знову перемішуємо і викладаємо нарізані помідори. Після цього вливаємо близько 250 мл води і викладаємо нарізану брусочками картоплю. Казанок накриваємо кришкою, після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності. У самому кінці додаємо подрібнений часник. Знову все перемішуємо і вимикаємо вогонь. Неймовірно смачне і ароматне блюдо готове, можна подавати до столу.
Яловичина, тушкована з картоплею в духовці
Інгредієнти: яловичина - 600 г; картопля - 1 кг; цибуля (середня) - 2 шт.; морква - 2 шт.; м'ясний бульйон - 600 мл; корінь селери - 200 г; борошно - 3 ст. ложки; рослинне масло - 20 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування М'ясо ріжемо на шматочки бажаної величини і обвалюємо їх у борошні. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо м'ясо і обсмажуємо до золотавої скоринки. Після цього розкладаємо м'ясо по горщикам, додаємо подрібнену цибулю і вливаємо бульйон. Відправляємо горщики в духовку, нагріту до 180 градусів хвилин на 50.
Тим часом готуємо овочі: нарізаємо брусочками картоплю, кубиками - селера і моркву. Розкладаємо їх по горщикам. Солимо, перчимо. Все добре перемішуємо і тушкуємо в духовці ще хвилин 40-45.