Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яловичина, тушкована з овочами

Яловичина, тушкована з овочами

19-03-2015, 12:31
3 930
Яловичина, тушкована з овочами
Є безліч рецептів приготування м'яса - його можна просто відварити, можна посмажити, а можна і протушкувати. Саме про останньому варіанті і піде зараз мова. Ми вам розповімо, як приготувати яловичину, тушковану з овочами. Цей спосіб приготування як не можна краще підходить для даного виду м'яса, адже воно саме по собі досить жорсткувато, і щоб воно вийшло м'яким і смачним, готувати його потрібно досить довго. Причому, зробити це можна не тільки традиційним способом в казанку або сковороді, а також в мультиварці або духовці. До того ж калорійність яловичини, тушкованої з овочами, зовсім невелика, тому це блюдо можна назвати дієтичним, і воно відмінно підходить тим, хто піклується про своє здоров'я і фігуру.

Рецепт тушкованої яловичини з овочами


Інгредієнти:

  • яловичина - 800 г;

  • морква - 150 г;

  • цибуля - 200 г;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • запашний перець - 5 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Яловичину миємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками. Краще, якщо вони будуть не дуже дрібними. У глибоку сковороду викладаємо м'ясо і заливаємо його окропом (1 стакан), додаємо лавровий лист і запашний перець, доводимо до кипіння. На повільному вогні під кришкою тушкуємо близько 40 хвилин. Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву - брусочками.
    Коли вся рідина з м'яса випарувалася, вливаємо олію, викладаємо цибулю і моркву. Добре все перемішуємо, збільшуємо вогонь і обсмажуємо м'ясо з овочами хвилин 10 періодично помішуючи. Після цього додаємо ще близько 200 мл окропу, солимо, перчимо за смаком. І знову вогонь зменшуємо, а м'ясо тушкуємо під закритою кришкою близько 15 годин. Приготована за цим рецептом яловичина виходить м'якою і соковитою, соус має густувату консистенцію, а цибулю практично повністю в ньому розчиняється.

    Яловичина, тушкована з овочами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яловичина - 05 кг;

  • морква - 150 г;

  • цибуля - 250 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • суміш заморожених овочів - 800 г;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • сіль, перець, коріандр, паприка - за смаком.


  • Приготування
    У каструлю мультиварки наливаємо рослинне масло і викладаємо яловичину, нарізану шматочками. Вибираємо режим «Випічка» і час приготування 30 хвилин. Спочатку 10 хвилин обсмажуємо м'ясо, потім вливаємо склянку окропу, перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин. За смаком додаємо сіль і перець, подрібнені цибулю та моркву і все разом готуємо ще 5 хвилин. Тепер додаємо суміш заморожених овочів, все перемішуємо і готуємо до закінчення програми. Після цього викладаємо томатну пасту, всі спеції і часник, нарізаний пластинами. Виставляємо програму «Гасіння» і час приготування - 15 години. По закінченню цієї програми включаємо «Підігрів» на 30 хвилин. І тільки після цього ніжна яловичина з овочами в мультиварці буде готова.

    Яловичина, тушкована з овочами в духовці


    Інгредієнти:

  • яловичина - 600 г;

  • морква (середня) - 2 шт.;

  • цибуля (великий) - 1 шт.;

  • помідори - 400 р;

  • вода - 300 мл;

  • томатний соус - 220 г;

  • борошно - 100 г;

  • картопля (невелика) - 700 г;

  • гриби - 200 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Духовку нагріваємо до температури 180 градусів. Попередньо промиту і обсушену яловичину нарізаємо невеликими шматочками.
    Яловичина, тушкована з овочами
    Помідори, моркву і цибулю ріжемо довільно. У глибокій формі змішуємо підготовлені компоненти, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 2 годин. За цей час бажано 1-2 рази перемішати масу. По закінченню цього часу додаємо картоплю, який попередньо почистили і нарізали на 4 частини, а також гриби. Знову відправляємо в духовку приблизно на півтори години. Після цього яловичина з овочами готова до вживання! Готову страву можна посипати подрібненою зеленню.
    Любителям тушкованих страв пропонуємо ще парочку цікавих рецептів: куряча грудка і баклажани тушковані з овочами .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яловичина, тушкована з картоплею
    Яловичина, тушкована з картоплею
    Тушковані страви набагато корисніше смажених, а за смаком вони ніяк їм не поступаються. Зараз ми вам розповімо, як смачно приготувати яловичину,
    Тушкована яловичина з підливою
    Тушкована яловичина з підливою
    Тушкована яловичина з підливою - страва, що підходить до будь-якого гарніру: відварного рису, картоплі, гречки, макаронів. Давайте розглянемо з вами
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
    Яловичина, тушкована в мультиварці
    Яловичина, тушкована в мультиварці
    Шукайте оригінальні варіанти, як смачно приготувати м'ясо, щоб воно вийшло не тільки м'яким, але ще соковитим і ароматним? Пропонуємо вам кілька
    Яловичина з картоплею в мультиварці
    Яловичина з картоплею в мультиварці
    Поєднання картоплі і м'яса ідеально підходить для будь-якої трапези, так що якщо часу на приготування вечері або обіду не залишилося, візьміть на
    Яловичина в скороварці
    Яловичина в скороварці
    В скороварці м'ясні страви виходять соковитими і дуже смачними. До того ж вони і готуються набагато швидше. Зараз ми вам підкажемо рецепти