Перець, запечений в духовці
У сезон болгарського перцю потрібно обов'язково спробувати його в запеченому вигляді. Закуска з болгарського перцю , запеченого в духовці, виходить красивою, яскравою і дуже апетитною. Рецепти запеченого перцю розповімо вам нижче.
перець болгарський - 6 шт.;
часник - 3 зубчики;
олія оливкова - 05 склянки;
сік лимонний - з 1/2 лимона;
петрушка, кінза;
чорний перець, сіль.
Приготування
Болгарський перець миємо і гарненько висушуємо, складаємо на решітку (деко) і відправляємо запікатися в заздалегідь розігріту духовку до 260 градусів. Приблизно через 40 хвилин шкірка перцю стемніє, тоді можна витягнути його з духовки. Перець виходить непривабливого вигляду (так має бути). Складаємо в каструлю і накриваємо кришкою, залишаємо постояти 2 години. Після цього дістаємо перці і очищаємо їх від чорної обвуглити шкірки і насіння.
Очищені болгарські перці складаємо в миску. Для заправки приготуємо лимон, часник, зелень, сіль і перець (краще мелений). Після цього перці викладаємо на блюдо в якому будемо їх подавати до столу. Викладені перці солимо, перчимо, поливаємо лимонним соком, оливковою олією, посипаємо тонко нарізаним часником і порізаною зеленню. Накриваємо блюдо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин. За цей час наш перець просочиться заправкою. Подаємо до столу.
Інгредієнти:
болгарський перець - 5 шт.;
майонез - 100 г;
приправа.
Приготування
Перець розрізаємо на чотири рівні частини, якщо перець не великий розрізаємо на дві частини.
Хвостики і насіння викидаємо. Укладаємо його на тарілку і кожен шматочок намазуємо домашнім майонезом . Зверху посипаємо невеликою кількістю приправи. Ставимо в мікрохвильовку на п'ять хвилин. Після зупинки мікрохвильовки виймаємо тарілку з перцями і даємо настоятися п'ять хвилин.
Інгредієнти:
перець болгарський - 5 шт.;
бринза - 300 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
помідор - 1 шт.;
курячий жовток - 1 шт.;
зелень - кінза, базилік;
приправа;
сухарі панірувальні;
масло вершкове;
олія рослинна.
Приготування
Цибулю дрібно ріжемо. На розпеченій сковороді змішуємо в рівних частинах вершкове масло і соняшникову олії. Висипаємо цибулю і обсмажуємо його на сильному вогні помішуючи кілька хвилин, потім вогонь робимо менше і залишаємо цибулю нудиться 40 хвилин. Знімаємо сковороду з вогню і залишаємо щоб цибуля охолов. Він не повинен бути підсмажений. Бланшируем помідор, видаляємо з нього шкірку і насіння, нарізаємо кубиками. Дуже дрібно рубаємо зелень. Перець розрізаємо на дві половинки, видаляємо з нього нутрощі.
У мисці розминаємо бринзу. Додаємо до неї смажену цибулю, помідор, зелень, жовток, мелений перець. Пробуємо на сіль. Деко застеляємо папером для випічки. Половинки перців заповнюємо начинкою. Кладемо наші начинені перці на деко, посипаємо хлібної крихтою. Ставимо деко в розігріту духовку. Запікаємо наші перці 35 хвилин при температурі 160 градусів. Після закінчення приготування перець дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути і подаємо до столу.
Інгредієнти:
маслини - 10 шт.;
перець солодкий - 3 шт.;
помідор - 3 шт.;
часник - 2 зубчики;
петрушка, базилік;
оливкова олія;
сіль, перець мелений.
Приготування
Перець розрізаємо вздовж на дві рівні частини, виймаємо насіння і перегородки, не вирізаємо черешки. Викладаємо половинки перцю у форму для запікання, змащену олією. Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку, нарізаємо часточками. Крупно нарізаємо оливки на чотири частини кожну, часник ріжемо пластинками, рубаємо зелень. Викладаємо в перці помідор, часник, оливки і зелень, перчимо, солимо і поливаємо оливковою олією (1 ст. ложці кожен перець). Запікаємо в духовці 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Запечений перець у духовці
Інгредієнти:Приготування
Болгарський перець миємо і гарненько висушуємо, складаємо на решітку (деко) і відправляємо запікатися в заздалегідь розігріту духовку до 260 градусів. Приблизно через 40 хвилин шкірка перцю стемніє, тоді можна витягнути його з духовки. Перець виходить непривабливого вигляду (так має бути). Складаємо в каструлю і накриваємо кришкою, залишаємо постояти 2 години. Після цього дістаємо перці і очищаємо їх від чорної обвуглити шкірки і насіння.
Очищені болгарські перці складаємо в миску. Для заправки приготуємо лимон, часник, зелень, сіль і перець (краще мелений). Після цього перці викладаємо на блюдо в якому будемо їх подавати до столу. Викладені перці солимо, перчимо, поливаємо лимонним соком, оливковою олією, посипаємо тонко нарізаним часником і порізаною зеленню. Накриваємо блюдо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин. За цей час наш перець просочиться заправкою. Подаємо до столу.
Запечений болгарський перець в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Перець розрізаємо на чотири рівні частини, якщо перець не великий розрізаємо на дві частини.
Хвостики і насіння викидаємо. Укладаємо його на тарілку і кожен шматочок намазуємо домашнім майонезом . Зверху посипаємо невеликою кількістю приправи. Ставимо в мікрохвильовку на п'ять хвилин. Після зупинки мікрохвильовки виймаємо тарілку з перцями і даємо настоятися п'ять хвилин.
Перець, запечена з бринзою
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю дрібно ріжемо. На розпеченій сковороді змішуємо в рівних частинах вершкове масло і соняшникову олії. Висипаємо цибулю і обсмажуємо його на сильному вогні помішуючи кілька хвилин, потім вогонь робимо менше і залишаємо цибулю нудиться 40 хвилин. Знімаємо сковороду з вогню і залишаємо щоб цибуля охолов. Він не повинен бути підсмажений. Бланшируем помідор, видаляємо з нього шкірку і насіння, нарізаємо кубиками. Дуже дрібно рубаємо зелень. Перець розрізаємо на дві половинки, видаляємо з нього нутрощі.
У мисці розминаємо бринзу. Додаємо до неї смажену цибулю, помідор, зелень, жовток, мелений перець. Пробуємо на сіль. Деко застеляємо папером для випічки. Половинки перців заповнюємо начинкою. Кладемо наші начинені перці на деко, посипаємо хлібної крихтою. Ставимо деко в розігріту духовку. Запікаємо наші перці 35 хвилин при температурі 160 градусів. Після закінчення приготування перець дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути і подаємо до столу.
Запечений солодкий перець
Інгредієнти:
Приготування
Перець розрізаємо вздовж на дві рівні частини, виймаємо насіння і перегородки, не вирізаємо черешки. Викладаємо половинки перцю у форму для запікання, змащену олією. Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку, нарізаємо часточками. Крупно нарізаємо оливки на чотири частини кожну, часник ріжемо пластинками, рубаємо зелень. Викладаємо в перці помідор, часник, оливки і зелень, перчимо, солимо і поливаємо оливковою олією (1 ст. ложці кожен перець). Запікаємо в духовці 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фарширований перець у духовці
Перець, фарширований м'ясом, овочами, сиром - вишукане блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як приготувати
Перець, фарширований бринзою
Перець, фарширований бринзою - відмінне блюдо, яке неодмінно прикрасить ваш буденний і святковий стіл. І головне, приготувати його досить просто. Ми
Смажений перець з часником
Смажений перець з часником - відмінний варіант закуски для буденного або святкового столу. Також може бути чудовим гарніром до м'яса або риби.
Лютеница
Ароматна болгарська лютеница, на основі томатів і перців, - це приголомшлива заміна кетчупу, і просто універсальний холодний соус. Подавати лютеницю
Чушка бюрек
Чушка бюрек - це оригінальне болгарське блюдо, яке готується з солодкого перцю і бринзи. Його можна подавати в гарячому вигляді в якості другої