Лютеница
Лютеница - це чудово смачний соус болгарської кухні. Основним інгредієнтів цієї страви є солодкий перець, який надає соусу характерний яскраво-червоний колір. Крім перцю в ньому присутні томати, а ще може бути ріпчасту цибулю, моркву і спеції. Цей соус добре підійде до смаженого м'яса, картоплі або рису, а ще його можна намазати просто так на шматочок житнього хліба, посипати тертим сиром і насолоджуватися приголомшливим смаком і ароматом. Давайте розглянемо з вами класичний рецепт приготування лютеници.
Інгредієнти:
помідори - 1 кг;
гострий перець чилі - 2 шт.;
червоний болгарський перець - 1 кг;
часник - 3 зубчики;
рослинна олія - 50 мл;
сіль - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ст. ложка.
Приготування
Отже, для приготування лютениці по-болгарськи, першим ділом включаємо духовку нагріваємо до 200 градусів. Болгарський перець ретельно миємо, обсушуємо рушником, наколюємо в декількох місцях виделкою і ставимо запікатися на 25 хвилин у духовку. Потім акуратно виймаємо, остуджуємо і обережно очистити перці від шкірки і насіння. Далі подрібнюємо їх за допомогою блендера. З помідорів теж знімаємо шкірку: надрізаємо їх хрест - навхрест, кладемо в глибоку миску і заливаємо на хвилинку крутим окропом. Потім виймаємо шумівкою і занурюємо в холодну воду. У гострого перцю видаляємо все насіння і промиваємо. Томати разом з перцем чилі подрібнюємо в блендері, перелити в каструлю і ставимо увариваться на слабкий вогонь, періодично помішуючи. Хвилин через 25 додаємо до томатного пюре часник, подрібнений перець, сіль, цукор і рослинне масло. Готуємо до тих пір, поки маса не придбає консистенцію кетчупу. Якщо ви хочете заготовити лютеницю запас, то перекладаємо її в чисті банки і стерилізуємо протягом 20 хвилин.
Познайомилися з болгарською кухнею? Не забудьте скуштувати баниця і шопський салат - класичні страви Болгарії. Приємного вам апетиту!
Рецепт болгарської лютениці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування лютениці по-болгарськи, першим ділом включаємо духовку нагріваємо до 200 градусів. Болгарський перець ретельно миємо, обсушуємо рушником, наколюємо в декількох місцях виделкою і ставимо запікатися на 25 хвилин у духовку. Потім акуратно виймаємо, остуджуємо і обережно очистити перці від шкірки і насіння. Далі подрібнюємо їх за допомогою блендера. З помідорів теж знімаємо шкірку: надрізаємо їх хрест - навхрест, кладемо в глибоку миску і заливаємо на хвилинку крутим окропом. Потім виймаємо шумівкою і занурюємо в холодну воду. У гострого перцю видаляємо все насіння і промиваємо. Томати разом з перцем чилі подрібнюємо в блендері, перелити в каструлю і ставимо увариваться на слабкий вогонь, періодично помішуючи. Хвилин через 25 додаємо до томатного пюре часник, подрібнений перець, сіль, цукор і рослинне масло. Готуємо до тих пір, поки маса не придбає консистенцію кетчупу. Якщо ви хочете заготовити лютеницю запас, то перекладаємо її в чисті банки і стерилізуємо протягом 20 хвилин.
Познайомилися з болгарською кухнею? Не забудьте скуштувати баниця і шопський салат - класичні страви Болгарії. Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашній кетчуп - рецепт з яблуками
Ми звикли, що кетчуп роблять з томатів, але дивовижно смачний кетчуп можна зробити і з суміші помідор з яблуками. І сьогодні ми поділимося з вами
Соус з гострих перців
Пропонуємо вам приготувати дуже оригінальний і універсальний соус з гострих перців, який чудово підійде до будь-яких страв і більш повно і яскраво
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Перець на зиму
Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
Перець в томатному соку
Перець в томатному соку - дивовижна і смачна заготівля на зиму. Відмінно підійде до будь-якого гарніру, краще всього до картопляного пюре або вареної
Суп гаспачо - рецепт
Суп гаспачо - широко поширене блюдо іспанської кухні. Перетерті сирі овочі заправляють оливковою маслом, поливаються оцтом або соком лимона і