Домашній кетчуп - рецепт з яблуками
Смачний домашній кетчуп можна отримати не тільки з томатного пюре, але і з його суміші з кисло-солодкою яблучної м'якоттю. Спробуйте скористатися рецептами з нашої статті для приготування цього оригінального соусу.
Інгредієнти:
томати - 1 кг;
яблуко - 1 шт.;
солодкий перець - 2-3 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
гострий перець - за смаком;
цукор - 100 г;
оцет - 1 ст. ложка;
сіль - 1/2 ст. ложки;
лавровий лист - 1 шт.
Приготування
Шкірку томату надрізаємо хрест-навхрест, а самі плоди ошпарюємо. Знімаємо шкірку з бланшованих плодів і нарізаємо їх на 4 частини. Яблука очищаємо від шкірки і насіння і ріжемо аналогічним чином. Також чинимо і з ріпчастою цибулею і солодким перцем. Кладемо четвертинки овочів в глибоку емальовану каструлю, додаємо нарізаний гострий перець, сіль, цукор і лавровий лист. Тушкуємо наш кетчуп на мінімальному вогні близько 2 годин.
Готове овочеве пюре необхідно охолодити, а потім подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки. Для однорідності наш майбутній кетчуп можна протерти через сито. Повертаємо овочеве пюре на малий вогонь, додаємо оцет за смаком і варимо ще близько півгодини. Готовий томатний кетчуп з яблуками можна розлити по стерильним банкам і закатати на зиму, а можна подавати до столу прямо з плити.
Батьківщиною яблучного кетчупу, рівно, як і кетчупу взагалі, є Америка. Споконвіку американський рецепт цього соусу ми знайшли спеціально для вас, і ознайомитися з ним ви можете в рецепті нижче.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
червоний цибуля - 3 шт.;
яблука - 1 кг;
томати - 25 кг;
часник - 2 зубчики;
цукор - 400 г;
червоний винний оцет - за смаком;
гвоздика - 10 шт.;
кориця - 2 палички;
лавровий лист - 3 шт.;
ялівець - 12 ягід;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Ставимо на вогонь будь-яку товстостінну каструлю і наливаємо в неї оливкова олія. Пасеруємо на ньому нарізаний червоний лук близько 10 хвилин, іл до м'якості. Поки цибуля обсмажується, ми можемо бланшувати томати і яблука очистити від насіння і шкірки, обидва плоду, потім, слід порізати на великі шматки.
Відправляємо до цибулі помідори і яблуко, додаємо цукор, червоний винний оцет, всі спеції, лавровий лист і ялівець. Перемішуємо вміст каструлі, зменшуємо вогонь і тушкуємо інгредієнти півтора-два години. Готовий домашній кетчуп з яблуками повинен нагадувати однорідне блискуче пюре, яке слід приправити сіллю, перцем і оцтом за смаком.
Рецепт кетчупу з помідорів і яблук на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Шкірку томату надрізаємо хрест-навхрест, а самі плоди ошпарюємо. Знімаємо шкірку з бланшованих плодів і нарізаємо їх на 4 частини. Яблука очищаємо від шкірки і насіння і ріжемо аналогічним чином. Також чинимо і з ріпчастою цибулею і солодким перцем. Кладемо четвертинки овочів в глибоку емальовану каструлю, додаємо нарізаний гострий перець, сіль, цукор і лавровий лист. Тушкуємо наш кетчуп на мінімальному вогні близько 2 годин.
Готове овочеве пюре необхідно охолодити, а потім подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки. Для однорідності наш майбутній кетчуп можна протерти через сито. Повертаємо овочеве пюре на малий вогонь, додаємо оцет за смаком і варимо ще близько півгодини. Готовий томатний кетчуп з яблуками можна розлити по стерильним банкам і закатати на зиму, а можна подавати до столу прямо з плити.
Рецепт кетчупу з яблуками
Батьківщиною яблучного кетчупу, рівно, як і кетчупу взагалі, є Америка. Споконвіку американський рецепт цього соусу ми знайшли спеціально для вас, і ознайомитися з ним ви можете в рецепті нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо на вогонь будь-яку товстостінну каструлю і наливаємо в неї оливкова олія. Пасеруємо на ньому нарізаний червоний лук близько 10 хвилин, іл до м'якості. Поки цибуля обсмажується, ми можемо бланшувати томати і яблука очистити від насіння і шкірки, обидва плоду, потім, слід порізати на великі шматки.
Відправляємо до цибулі помідори і яблуко, додаємо цукор, червоний винний оцет, всі спеції, лавровий лист і ялівець. Перемішуємо вміст каструлі, зменшуємо вогонь і тушкуємо інгредієнти півтора-два години. Готовий домашній кетчуп з яблуками повинен нагадувати однорідне блискуче пюре, яке слід приправити сіллю, перцем і оцтом за смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кетчуп в домашніх умовах
У самого популярного на світі соусу - кетчупу - величезна кількість шанувальників. Єдине, що зупиняє любителів кетчупу від придбання його у магазинах
Кетчуп зі слив
Напевно, багато хто з нас не знають, що кетчуп можна зварити не тільки томатів, а й із слив. Ось про це ми і поговоримо в нашій статті. Ми зібрали
Домашній кетчуп з помідор
Кетчуп - універсальний соус для м'ясних, рибних і овочевих страв. У магазинах представлені найрізноманітніші види кетчупів. Але якщо ви хочете
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
Кетчуп в мультиварці
Улюблений нами кетчуп в домашніх умовах можна зробити не тільки на плиті, але і в універсальному кухонному девайсі - мультиварці. У нашій статті ми
Лютеница
Ароматна болгарська лютеница, на основі томатів і перців, - це приголомшлива заміна кетчупу, і просто універсальний холодний соус. Подавати лютеницю