Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашній кетчуп - рецепт з яблуками

Домашній кетчуп - рецепт з яблуками

26-03-2015, 08:59
3 962
Домашній кетчуп - рецепт з яблуками
Смачний домашній кетчуп можна отримати не тільки з томатного пюре, але і з його суміші з кисло-солодкою яблучної м'якоттю. Спробуйте скористатися рецептами з нашої статті для приготування цього оригінального соусу.

Рецепт кетчупу з помідорів і яблук на зиму


Інгредієнти:

  • томати - 1 кг;

  • яблуко - 1 шт.;

  • солодкий перець - 2-3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • гострий перець - за смаком;

  • цукор - 100 г;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1/2 ст. ложки;

  • лавровий лист - 1 шт.


  • Приготування
    Шкірку томату надрізаємо хрест-навхрест, а самі плоди ошпарюємо. Знімаємо шкірку з бланшованих плодів і нарізаємо їх на 4 частини. Яблука очищаємо від шкірки і насіння і ріжемо аналогічним чином. Також чинимо і з ріпчастою цибулею і солодким перцем. Кладемо четвертинки овочів в глибоку емальовану каструлю, додаємо нарізаний гострий перець, сіль, цукор і лавровий лист. Тушкуємо наш кетчуп на мінімальному вогні близько 2 годин.
    Готове овочеве пюре необхідно охолодити, а потім подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки. Для однорідності наш майбутній кетчуп можна протерти через сито. Повертаємо овочеве пюре на малий вогонь, додаємо оцет за смаком і варимо ще близько півгодини. Готовий томатний кетчуп з яблуками можна розлити по стерильним банкам і закатати на зиму, а можна подавати до столу прямо з плити.

    Рецепт кетчупу з яблуками


    Батьківщиною яблучного кетчупу, рівно, як і кетчупу взагалі, є Америка. Споконвіку американський рецепт цього соусу ми знайшли спеціально для вас, і ознайомитися з ним ви можете в рецепті нижче.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • червоний цибуля - 3 шт.;

  • яблука - 1 кг;

  • томати - 25 кг;

  • часник - 2 зубчики;

  • цукор - 400 г;

  • червоний винний оцет - за смаком;

  • гвоздика - 10 шт.;

  • кориця - 2 палички;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • ялівець - 12 ягід;

  • Домашній кетчуп - рецепт з яблуками

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Ставимо на вогонь будь-яку товстостінну каструлю і наливаємо в неї оливкова олія. Пасеруємо на ньому нарізаний червоний лук близько 10 хвилин, іл до м'якості. Поки цибуля обсмажується, ми можемо бланшувати томати і яблука очистити від насіння і шкірки, обидва плоду, потім, слід порізати на великі шматки.
    Відправляємо до цибулі помідори і яблуко, додаємо цукор, червоний винний оцет, всі спеції, лавровий лист і ялівець. Перемішуємо вміст каструлі, зменшуємо вогонь і тушкуємо інгредієнти півтора-два години. Готовий домашній кетчуп з яблуками повинен нагадувати однорідне блискуче пюре, яке слід приправити сіллю, перцем і оцтом за смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кетчуп в домашніх умовах
    Кетчуп в домашніх умовах
    У самого популярного на світі соусу - кетчупу - величезна кількість шанувальників. Єдине, що зупиняє любителів кетчупу від придбання його у магазинах
    Кетчуп зі слив
    Кетчуп зі слив
    Напевно, багато хто з нас не знають, що кетчуп можна зварити не тільки томатів, а й із слив. Ось про це ми і поговоримо в нашій статті. Ми зібрали
    Домашній кетчуп з помідор
    Домашній кетчуп з помідор
    Кетчуп - універсальний соус для м'ясних, рибних і овочевих страв. У магазинах представлені найрізноманітніші види кетчупів. Але якщо ви хочете
    Аджика на зиму
    Аджика на зиму
    Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
    Кетчуп в мультиварці
    Кетчуп в мультиварці
    Улюблений нами кетчуп в домашніх умовах можна зробити не тільки на плиті, але і в універсальному кухонному девайсі - мультиварці. У нашій статті ми
    Лютеница
    Лютеница
    Ароматна болгарська лютеница, на основі томатів і перців, - це приголомшлива заміна кетчупу, і просто універсальний холодний соус. Подавати лютеницю