Кетчуп в домашніх умовах
Кетчуп - улюблений багатьма соус, можна легко приготувати вдома самостійно. Існує маса рецептів приготування кетчупу в домашніх умовах. У господинь є можливість приготувати солодкий, кисло-солодкий або гострий домашній кетчуп. Кетчуп домашнього приготування відрізняється від тих, що продаються в магазині тим, що до його складу входять тільки свіжі та якісні продукти. Зараз ми поділимося з вами кількома рецептами.
Інгредієнти:
3 кілограми помідорів;
05 кг цибулі;
15 грамів паприки;
10 грамів перцю чилі;
8 бутонів сухої гвоздики;
4 лаврових листа;
1 склянка оцту, сіль за смаком.
Приготування
Цибулю і помідори пропустити через м'ясорубку, перелити отриману масу в каструлю і кип'ятити на слабкому вогні 45 хвилин. Після цього до овочів додати подрібнені спеції, оцет і сіль, і варити ще 5 хвилин. Трохи остигнула масу слід розкласти по банках і охолодити. Цей рецепт домашнього кетчупу широко використовується для заготівель на зиму.
Інгредієнти:
5 кілограмів свіжих помідорів;
2 цибулини, 200 грамів цукру;
1 склянка оцту;
1 чайна ложка чорного перцю;
6-8 бутонів сухої гвоздики;
1 чайна ложка сухої гірчиці;
1/2 чайної ложки сухого кореня селери;
сіль за смаком.
Приготування
Помідори порізати на невеликі шматочки, додати до них подрібнений цибулю, перекласти цю суміш у каструлю і тушкувати під кришкою 20 хвилин. Після цього протерти цибулю з помідорами через сито для отримання однорідної маси і кип'ятити цю масу 1 годину. Спеції загорнути в марлю і опустити в киплячі помідори з цибулею на 10 хвилин. Додати сіль і оцет. Після цього гарячий кетчуп розлити по підготовленим заздалегідь банкам і відразу ж закрутити.
Інгредієнти:
1 склянка цукру;
40 грамів солі;
2 столові ложки оцту;
1 чайну ложку чорного перцю;
по 1/2 чайної ложки паприки, кориці, базиліка, гвоздики.
Приготування
Помідори пропустити через м'ясорубку і варити на повільному вогні, поки їх маса не зменшиться в 2 рази. Після цього додаємо оцет, цукор, сіль і червоний перець. Всі інші спеції, перемішуємо, загортаємо в шматок марлі і опускаємо в каструлю з кетчупом на 20 хвилин. Тепер кетчуп можна розливати по банках і закочувати.
Інгредієнти:
6 помідорів;
1/2 склянки оцту;
4 столові ложки цукру;
2 столові ложки сухої гірчиці;
1 невеликий перець чилі;
2 столові ложки томатної пасти;
3 зубчики часнику;
сіль і перець за смаком.
Приготування
Помідори пропустити через м'ясорубку, перекласти в каструлю і додати до них цукор і оцет. Довести цю суміш до кипіння. Після цього додати часник, гірчичний порошок, сіль, перець чилі, і варити ще 15 хвилин. Далі кетчуп необхідно довести до однорідного стану за допомогою ручного або електричного міксера. Після того, як суміш охолоне, її можна розливати по банках або подавати до страв. Цей кетчуп відмінно поєднується з будь-якими м'ясними стравами, а також, підходить в якості заправки для борщу.
Важливо пам'ятати, що перед тим, як зробити домашній кетчуп необхідно перебрати всі помідори. Всього лише один гнилий помідор може зіпсувати смак всього соусу.
Для тих, хто любить вишукані страви, рецепт якого кетчупу можна доповнювати улюбленими спеціями і інгредієнтами. У кетчуп можна додавати лавровий лист, хмелі-сунелі, зелень, солоні огірки, обсмажені з цибулею гриби. Такий незвичайний соус підходить як для щоденної трапези, так і для святкового застілля.
Рецепт гострого кетчупу
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і помідори пропустити через м'ясорубку, перелити отриману масу в каструлю і кип'ятити на слабкому вогні 45 хвилин. Після цього до овочів додати подрібнені спеції, оцет і сіль, і варити ще 5 хвилин. Трохи остигнула масу слід розкласти по банках і охолодити. Цей рецепт домашнього кетчупу широко використовується для заготівель на зиму.
Як ще можна приготувати домашній кетчуп?
Інгредієнти:
Приготування
Помідори порізати на невеликі шматочки, додати до них подрібнений цибулю, перекласти цю суміш у каструлю і тушкувати під кришкою 20 хвилин. Після цього протерти цибулю з помідорами через сито для отримання однорідної маси і кип'ятити цю масу 1 годину. Спеції загорнути в марлю і опустити в киплячі помідори з цибулею на 10 хвилин. Додати сіль і оцет. Після цього гарячий кетчуп розлити по підготовленим заздалегідь банкам і відразу ж закрутити.
Рецепт домашнього кетчупу зі спеціями
Інгредієнти:
Приготування
Помідори пропустити через м'ясорубку і варити на повільному вогні, поки їх маса не зменшиться в 2 рази. Після цього додаємо оцет, цукор, сіль і червоний перець. Всі інші спеції, перемішуємо, загортаємо в шматок марлі і опускаємо в каструлю з кетчупом на 20 хвилин. Тепер кетчуп можна розливати по банках і закочувати.
Рецепт густого томатного кетчупу
Інгредієнти:
Приготування
Помідори пропустити через м'ясорубку, перекласти в каструлю і додати до них цукор і оцет. Довести цю суміш до кипіння. Після цього додати часник, гірчичний порошок, сіль, перець чилі, і варити ще 15 хвилин. Далі кетчуп необхідно довести до однорідного стану за допомогою ручного або електричного міксера. Після того, як суміш охолоне, її можна розливати по банках або подавати до страв. Цей кетчуп відмінно поєднується з будь-якими м'ясними стравами, а також, підходить в якості заправки для борщу.
Важливо пам'ятати, що перед тим, як зробити домашній кетчуп необхідно перебрати всі помідори. Всього лише один гнилий помідор може зіпсувати смак всього соусу.
Для тих, хто любить вишукані страви, рецепт якого кетчупу можна доповнювати улюбленими спеціями і інгредієнтами. У кетчуп можна додавати лавровий лист, хмелі-сунелі, зелень, солоні огірки, обсмажені з цибулею гриби. Такий незвичайний соус підходить як для щоденної трапези, так і для святкового застілля.
Рекомендуємо добрі рецепти
Журавлинний соус до м'яса
Журавлинний соус вважається класичним соусом, який прийнято подавати до м'яса і птиці. Приготувавши м'ясо по своєму коханому рецептом, і додавши до
Кетчуп зі слив
Напевно, багато хто з нас не знають, що кетчуп можна зварити не тільки томатів, а й із слив. Ось про це ми і поговоримо в нашій статті. Ми зібрали
Домашній кетчуп - рецепт з яблуками
Ми звикли, що кетчуп роблять з томатів, але дивовижно смачний кетчуп можна зробити і з суміші помідор з яблуками. І сьогодні ми поділимося з вами
Домашній кетчуп з помідор
Кетчуп - універсальний соус для м'ясних, рибних і овочевих страв. У магазинах представлені найрізноманітніші види кетчупів. Але якщо ви хочете
Кетчуп з крохмалем - рецепт
Кетчуп - це смачний соус, який доповнює смак багатьох овочевих і м'ясних страв. Звичайно ж, його можна купити в магазині, але буде корисним. Ми ж
Кетчуп в мультиварці
Улюблений нами кетчуп в домашніх умовах можна зробити не тільки на плиті, але і в універсальному кухонному девайсі - мультиварці. У нашій статті ми