Журавлинний соус до м'яса
Про чудовому поєднанні м'яса з журавлиною було відомо ще багато століть тому. Соус з журавлини до м'яса здавна подавався до столу на різних урочистих подіях. Сучасні господині не прив'язані до древнім традиціям і звичаям, і готують улюблені страви тоді, коли захочеться. Приготування журавлинного соусу до м'яса - це проста, не займає багато часу процедура, яка саме звичайне м'ясне блюдо перетворює на святкове частування. Нижче представлені рецепти журавлинного соусу до м'яса:
Інгредієнти:
500 грамів свіжої журавлини
150 грамів дрібно нарізаного ріпчастої цибулі
300 грамів цукрового піску
150 мл яблучного оцту
по 1/2 столової ложки солі, кориці, подрібненого запашного перцю, товченого часнику, насіння селери
1/2 чайної ложки чорного перцю.
Приготування
Журавлину і цибулю слід всипати в каструлю, залити 200 мл води і довести до кипіння.
Каструлю необхідно щільно закрити кришкою і кип'ятити її вміст на маленькому вогні протягом 10 хвилин.
За допомогою блендера цибулю і журавлину слід довести до однорідного стану.
У каструлю додати цукор, оцет і всі спеції і кип'ятити на маленькому вогні до тих пір, поки суміш не придбає консистенцію густого кетчупу (20-30 хвилин).
Готовий журавлинний соус потрібно остудити, перелити в соусницю і подавати до улюбленого м'ясної страви.
Цей варіант соусу з журавлини до м'яса вважається «на швидку руку» з-за швидкості і легкості приготування.
Інгредієнти:
500 грамів великої журавлини
500 грамів цукру
1 літр води
Приготування
Воду слід влити в каструлю, розчинити в ній цукор і довести до кипіння.
У киплячу рідину слід додати ягоди журавлини і кип'ятити до тих пір, поки шкірка журавлини не почне лопатися (5-10 хвилин).
Каструлю необхідно зняти з вогню, подрібнити її вміст блендером і подавати готовий соус до приготовленого заздалегідь страви.
Цей варіант журавлинного соусу до м'яса можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Рецепт журавлинного соусу до м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт журавлинного соусу на швидку руку
Цей варіант соусу з журавлини до м'яса вважається «на швидку руку» з-за швидкості і легкості приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Цей варіант журавлинного соусу до м'яса можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соуси до м'яса
В книгах по історії описаний випадок, коли Наполеону так набридло постійно їсти курятину (а нічого іншого в наявності не було), що він пообіцяв
Кетчуп в домашніх умовах
У самого популярного на світі соусу - кетчупу - величезна кількість шанувальників. Єдине, що зупиняє любителів кетчупу від придбання його у магазинах
Соус з журавлини
Соус з журавлини - це прекрасне доповнення до м'ясних і рибних страв. Також він непогано поєднується з рисом і овочевими стравами. Ми пропонуємо вам
Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
Мус з журавлини
Мус з журавлини - досить приємний десерт, який начебто і солодкий, але з легкою кислинкою. Таке поєднання мало кого залишить байдужим, а тому ви