Вернуться назад Распечатать

Журавлинний соус до м'яса

Журавлинний соус до м'яса
Про чудовому поєднанні м'яса з журавлиною було відомо ще багато століть тому. Соус з журавлини до м'яса здавна подавався до столу на різних урочистих подіях. Сучасні господині не прив'язані до древнім традиціям і звичаям, і готують улюблені страви тоді, коли захочеться. Приготування журавлинного соусу до м'яса - це проста, не займає багато часу процедура, яка саме звичайне м'ясне блюдо перетворює на святкове частування. Нижче представлені рецепти журавлинного соусу до м'яса:

Рецепт журавлинного соусу до м'яса


Інгредієнти:

  • 500 грамів свіжої журавлини

  • 150 грамів дрібно нарізаного ріпчастої цибулі

  • 300 грамів цукрового піску

  • 150 мл яблучного оцту

  • по 1/2 столової ложки солі, кориці, подрібненого запашного перцю, товченого часнику, насіння селери

  • 1/2 чайної ложки чорного перцю.


  • Приготування

  • Журавлину і цибулю слід всипати в каструлю, залити 200 мл води і довести до кипіння.

  • Каструлю необхідно щільно закрити кришкою і кип'ятити її вміст на маленькому вогні протягом 10 хвилин.

  • За допомогою блендера цибулю і журавлину слід довести до однорідного стану.

  • У каструлю додати цукор, оцет і всі спеції і кип'ятити на маленькому вогні до тих пір, поки суміш не придбає консистенцію густого кетчупу (20-30 хвилин).

  • Готовий журавлинний соус потрібно остудити, перелити в соусницю і подавати до улюбленого м'ясної страви.



  • Рецепт журавлинного соусу на швидку руку


    Цей варіант соусу з журавлини до м'яса вважається «на швидку руку» з-за швидкості і легкості приготування.
    Інгредієнти:

  • 500 грамів великої журавлини

  • 500 грамів цукру

  • 1 літр води


  • Приготування


  • Воду слід влити в каструлю, розчинити в ній цукор і довести до кипіння.

  • У киплячу рідину слід додати ягоди журавлини і кип'ятити до тих пір, поки шкірка журавлини не почне лопатися (5-10 хвилин).

  • Каструлю необхідно зняти з вогню, подрібнити її вміст блендером і подавати готовий соус до приготовленого заздалегідь страви.



  • Цей варіант журавлинного соусу до м'яса можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.