Про чудовому поєднанні м'яса з журавлиною було відомо ще багато століть тому. Соус з журавлини до м'яса здавна подавався до столу на різних урочистих подіях. Сучасні господині не прив'язані до древнім традиціям і звичаям, і готують улюблені страви тоді, коли захочеться. Приготування журавлинного соусу до м'яса - це проста, не займає багато часу процедура, яка саме звичайне м'ясне блюдо перетворює на святкове частування. Нижче представлені рецепти журавлинного соусу до м'яса:
Рецепт журавлинного соусу до м'яса
Інгредієнти: 500 грамів свіжої журавлини 150 грамів дрібно нарізаного ріпчастої цибулі 300 грамів цукрового піску 150 мл яблучного оцту по 1/2 столової ложки солі, кориці, подрібненого запашного перцю, товченого часнику, насіння селери 1/2 чайної ложки чорного перцю. Приготування Журавлину і цибулю слід всипати в каструлю, залити 200 мл води і довести до кипіння. Каструлю необхідно щільно закрити кришкою і кип'ятити її вміст на маленькому вогні протягом 10 хвилин. За допомогою блендера цибулю і журавлину слід довести до однорідного стану. У каструлю додати цукор, оцет і всі спеції і кип'ятити на маленькому вогні до тих пір, поки суміш не придбає консистенцію густого кетчупу (20-30 хвилин). Готовий журавлинний соус потрібно остудити, перелити в соусницю і подавати до улюбленого м'ясної страви. Рецепт журавлинного соусу на швидку руку
Цей варіант соусу з журавлини до м'яса вважається «на швидку руку» з-за швидкості і легкості приготування.
Інгредієнти: 500 грамів великої журавлини 500 грамів цукру 1 літр води Приготування Воду слід влити в каструлю, розчинити в ній цукор і довести до кипіння. У киплячу рідину слід додати ягоди журавлини і кип'ятити до тих пір, поки шкірка журавлини не почне лопатися (5-10 хвилин). Каструлю необхідно зняти з вогню, подрібнити її вміст блендером і подавати готовий соус до приготовленого заздалегідь страви. Цей варіант журавлинного соусу до м'яса можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.