Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Соуси до м'яса

26-03-2015, 10:04
945
Соуси до м'яса
Відомо, що за допомогою смачного соусу можна змінити смак звичайного страви до невпізнання. Соус додає гостроту, пікантність, ніжність, легкість і гаму інших смакових відчуттів, якщо приготовлений правильно і з душею. У цій статті мова піде про соуси до м'яса. Напевно, у кожної господині в арсеналі є пара-трійка рецептів різних соусів для м'яса. Пропонуємо поповнити цю колекцію наступними рецептами.

Гранатовий соус до м'яса


Інгредієнти:

  • 1 склянку свіжого гранатового соку;

  • 1 столова ложка цукру;

  • 2 столові ложки гранатових зерен;

  • по одній чайній ложці крохмалю і лимонного соку.


  • Приготування
    У каструлю з товстим дном слід влити половину склянки гранатового соку, додати цукор, розмішати і довести до кипіння. Після цього слід зменшити вогонь до мінімального і варити сік з цукром до тих пір, поки його не стане в два рази менше. Періодично вміст каструлі слід помішувати.
    Залишився гранатовий сік слід всипати крохмаль, добре розмішати і влити цю суміш тоненькою цівкою в каструлю. Коли вміст каструлі знову закипить, її необхідно зняти з вогню, додати зерна граната і лимонний сік. Гранатовий соус до м'яса слід ще раз розмішати і розлити по соусницам.
    Аналогічно можна приготувати вишневий соус до м'яса, використовуючи вишневий сік і ягоди без кісточки.

    Білий соус до м'яса


    Інгредієнти:

  • 3 столові ложки вершкового масла;

  • 2 столові ложки борошна;2 склянки молока;

  • сіль і перець.


  • Приготування
    Вершкове масло слід розтопити на сковороді, додати до нього борошно і добре перемішати. Попередньо підігріте молоко (до кипіння не доводити!) слід влити тонкою цівкою в сковороду, постійно помішуючи ложкою, щоб не утворилися грудки. Соус слід кип'ятити протягом 2 хвилин, додати сіль і перець, і зняти з вогню. Білий соус до м'яса готовий!

    Кисло-солодкий соус для м'яса


    Інгредієнти:

  • 1 цибулина;

  • 2 зубчики часнику;

  • 1/2 середнього імбирного кореня;

  • по 2 столові ложки рослинного масла;

  • соєвого соусу, цукру і сухого шеррі;

  • 1 столова ложка оцту;

  • 3 столові ложки кетчупу;

  • 1 їдальня ложка крохмалю;

  • по 100 мл води і апельсинового соку.


  • Приготування
    Часник, імбир і цибулю слід дрібно нарізати і обсмажити в рослинній олії. Соєвий соус, цукор, шеррі, оцет, кетчуп і фруктовий сік слід добре перемішати і влити в сковороду з часником, цибулею і імбиром. Постійно помішуючи, вміст сковороди слід довести до кипіння. Крохмаль необхідно розвести в холодній воді і влити в сковороду тоненькою цівкою. Соус слід варити 2-3 хвилини, поки він не загусне до бажаної консистенції. Кисло-солодкий соус до м'яса готовий!

    Вершковий соус для м'яса


    Інгредієнти:

  • 100 грамів свіжих вершків,

  • 1 столова ложка кукурудзяного борошна,

  • мелений запашний перець, сіль і чорний перець.


  • Приготування

    Вершки слід вилити в неглибоку каструлю, додати до них борошно і варити на маленькому вогні протягом 5-10 хвилин. Після цього вершковий соус слід посолити і поперчити. Соус готовий!
    Вершковий соус вважається чудовим соусом для запікання м'яса. Аналогічно готується молочний соус для м'яса - вершки замінюються молоком, а в кінці варіння в
    Соуси до м'яса
    каструлю додається 1 чайна ложка крохмалю.

    Грибний соус до м'яса


    Інгредієнти:

  • 200 грамів свіжих печериць;

  • 3 столові ложки борошна;

  • по 2 столові ложки вершкового масла і сметани;

  • 2 маленьких цибулини, зелень кропу.


  • Приготування
    Гриби слід дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі до напівготовності. Далі в сковороду слід додати борошно, сіль і перець, все добре перемішати. Через 5 хвилин до вмісту сковороди потрібно додати подрібнену цибулю і сметану. Всю суміш слід гасити 5 хвилин під закритою кришкою, зняти з вогню, посипати свіжою зеленню і подавати до м'ясної страви.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Журавлинний соус до м'яса
    Журавлинний соус до м'яса
    Журавлинний соус вважається класичним соусом, який прийнято подавати до м'яса і птиці. Приготувавши м'ясо по своєму коханому рецептом, і додавши до
    Сметанний соус
    Сметанний соус
    Ні для кого не секрет, що будь-яке, навіть найпростіше блюдо, можна перетворити в кулінарний шедевр всього лише додавши до нього пікантний соус. З
    Соус Цезар
    Соус Цезар
    Для приготування класичного соус до салату Цезар необхідний ряд інгредієнтів, які не завжди можна придбати на ринку або в супермаркеті. До таких
    Рецепт болоньєзе
    Рецепт болоньєзе
    Батьківщиною соусу болоньєзе, є невеликий, але дуже популярний місто на півночі Італії - Болоньї. І популярність йому не в останню чергу приносить
    Карбонара
    Карбонара
    Соус карбонара, який дуже популярний в італійському регіоні Лаціо, і яким прийнято поливати довгу пасту з твердих сортів пшениці, ще не дуже прижився
    Соус червоний основний
    Соус червоний основний
    Хочете надати звичним страви новий відтінок? Використовуйте соус! Червоний основний соус стане відмінним доповненням до овочевих, м'ясних і рибних