Карбонара
Карбонара - це назва гострого італійського соусу, яким заправляють пасту і спагетті. Рецепти приготування пасти, спагеті карбонара популярні не тільки в Італії, але і в нашій країні. Спробувати ці смачні страви можна в різних італійських ресторанах. Крім того, багато господині прагнуть оволодіти майстерністю приготування пасти карбонара. У цій статті представлені рецепти, з яких ви дізнаєтеся, як приготувати спагетті і пасту карбонара.
Для приготування соусу карбонара необхідні наступні інгредієнти:
350 грамів шинки;
200 грамів свіжих вершків;
4 яєчних жовтки;
70 грамів сиру Пармезан;
2 зубчики часнику;
оливкова олія;
сіль.
Часник слід пропустити через прес і обсмажити в оливковій олії. Шинку потрібно дрібно нарізати, додати до часнику і обсмажувати 5 хвилин.
В окремій каструлі слід збити яйця, додати до них вершки, ретельно перемішати і поставити на маленький вогонь. Коли суміш стане гарячою, до неї потрібно додати шинку з часником. Через кілька хвилин соус слід зняти з вогню і додати до нього потертий сир Пармезан і сіль.
Подавати соус карбонара слід гарячим, разом з, щойно приготованою, пастою.
Для приготування пасти карбонара необхідні наступні інгредієнти:
200 грамів шинки;
300 грамів пасти;
100 грамів сиру Пармезан;
100 г бекону;
100 грамів вершків;
50 грамів сухого вина;
1 жовток;
оливкова олія;
2 зубчики часнику.
Бекон, шинку слід порізати на невеликі шматочки і обсмажити в оливковій олії. Через 5 хвилин до них слід додати пропущений через прес часник і вершки, ретельно перемішати і тушкувати 3 хвилини. Після цього в соус додати вино і натертий сир Пармезан. Всю суміш слід гасити до тих пір, поки вона не загусне. На завершення слід додати жовток і добре розмішати.
Пасту слід відварити, злити воду і викласти на блюдо. Зверху на пасту потрібно вилити соус карбонара. Страву можна прикрасити зеленню і подавати гарячим.
Аналогічно цим рецептом можна готувати макарони та спагеті карбонара з вершками.
Для приготування цієї страви потрібні наступні інгредієнти:
300 грамів спагетті;
200 грамів шинки;
150 грамів грибів;
150 грамів свіжих вершків;
200 грамів сиру Пармезан;
зелень базиліка і орегано;
оливкова олія;
сіль.
Шинку слід нарізати на невеликі шматочки, гриби почистити і нарізати. Оливкова олія потрібно розігріти і обсмажити на ньому шинку з грибами. Через 15 хвилин до них слід додати вершки, зробити вогонь маленьким і тушкувати до тих пір, поки вся маса не загусне. На завершення слід додати до соусу зелень - базилік і орегано.
В цей час в солоній воді потрібно відварити спагеті. Спагетті повинні вийти злегка недовареними і пружними.
Гарячі спагетті слід розкласти по тарілках, полити їх соусом карбонара, а зверху посипати тертим сиром Пармезан. Страва готова!
порівняно з іншими стравами італійської кухні, рецепт пасти карбонара є наймолодшим - вперше ця паста була приготована в 50-х роках минулого сторіччя;
для приготування соусу карбонара італійці використовують не шинку, а гуанчиале - солону свинячу щоку. Це м'ясо практично не містить прожилок, а при обсмажуванні стає прозорим;
традиційним сиром для соусу карбонара вважається італійський сир пекоріно романо - овечий витриманий сир.
Рецепт класичного соусу карбонара
Для приготування соусу карбонара необхідні наступні інгредієнти:
Часник слід пропустити через прес і обсмажити в оливковій олії. Шинку потрібно дрібно нарізати, додати до часнику і обсмажувати 5 хвилин.
В окремій каструлі слід збити яйця, додати до них вершки, ретельно перемішати і поставити на маленький вогонь. Коли суміш стане гарячою, до неї потрібно додати шинку з часником. Через кілька хвилин соус слід зняти з вогню і додати до нього потертий сир Пармезан і сіль.
Подавати соус карбонара слід гарячим, разом з, щойно приготованою, пастою.
Рецепт пасти карбонара з вершками
Для приготування пасти карбонара необхідні наступні інгредієнти:
Бекон, шинку слід порізати на невеликі шматочки і обсмажити в оливковій олії. Через 5 хвилин до них слід додати пропущений через прес часник і вершки, ретельно перемішати і тушкувати 3 хвилини. Після цього в соус додати вино і натертий сир Пармезан. Всю суміш слід гасити до тих пір, поки вона не загусне. На завершення слід додати жовток і добре розмішати.
Пасту слід відварити, злити воду і викласти на блюдо. Зверху на пасту потрібно вилити соус карбонара. Страву можна прикрасити зеленню і подавати гарячим.
Аналогічно цим рецептом можна готувати макарони та спагеті карбонара з вершками.
Рецепт спагетті карбонара з грибами
Для приготування цієї страви потрібні наступні інгредієнти:
Шинку слід нарізати на невеликі шматочки, гриби почистити і нарізати. Оливкова олія потрібно розігріти і обсмажити на ньому шинку з грибами. Через 15 хвилин до них слід додати вершки, зробити вогонь маленьким і тушкувати до тих пір, поки вся маса не загусне. На завершення слід додати до соусу зелень - базилік і орегано.
В цей час в солоній воді потрібно відварити спагеті. Спагетті повинні вийти злегка недовареними і пружними.
Гарячі спагетті слід розкласти по тарілках, полити їх соусом карбонара, а зверху посипати тертим сиром Пармезан. Страва готова!
Цікаві факти про соусі карбонара:
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний соус
Ні для кого не секрет, що будь-яке, навіть найпростіше блюдо, можна перетворити в кулінарний шедевр всього лише додавши до нього пікантний соус. З
Рецепт болоньєзе
Батьківщиною соусу болоньєзе, є невеликий, але дуже популярний місто на півночі Італії - Болоньї. І популярність йому не в останню чергу приносить
Спагетті з шинкою
Спагетті з шинкою можна сміливо назвати класичним блюдом. Його популярність велика, а тому ми розповімо вам, як приготувати це смачне і ароматне
Паста з беконом
Варіантів приготування італійської пасти існує дуже багато. І сьогодні ми розберемо прості рецепти створення пасти з беконом. Вийде просто,
Паста з печерицями
Печериці - смачні і доступні гриби, які використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми вам підкажемо, як оригінально і цікаво зробити
Паста карбонара з вершками - рецепт
Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І