Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Карбонара

26-03-2015, 09:59
1 040
Карбонара
Карбонара - це назва гострого італійського соусу, яким заправляють пасту і спагетті. Рецепти приготування пасти, спагеті карбонара популярні не тільки в Італії, але і в нашій країні. Спробувати ці смачні страви можна в різних італійських ресторанах. Крім того, багато господині прагнуть оволодіти майстерністю приготування пасти карбонара. У цій статті представлені рецепти, з яких ви дізнаєтеся, як приготувати спагетті і пасту карбонара.

Рецепт класичного соусу карбонара


Для приготування соусу карбонара необхідні наступні інгредієнти:


  • 350 грамів шинки;

  • 200 грамів свіжих вершків;

  • 4 яєчних жовтки;

  • 70 грамів сиру Пармезан;

  • 2 зубчики часнику;

  • оливкова олія;

  • сіль.


  • Часник слід пропустити через прес і обсмажити в оливковій олії. Шинку потрібно дрібно нарізати, додати до часнику і обсмажувати 5 хвилин.
    В окремій каструлі слід збити яйця, додати до них вершки, ретельно перемішати і поставити на маленький вогонь. Коли суміш стане гарячою, до неї потрібно додати шинку з часником. Через кілька хвилин соус слід зняти з вогню і додати до нього потертий сир Пармезан і сіль.
    Подавати соус карбонара слід гарячим, разом з, щойно приготованою, пастою.

    Рецепт пасти карбонара з вершками


    Для приготування пасти карбонара необхідні наступні інгредієнти:

  • 200 грамів шинки;

  • 300 грамів пасти;

  • 100 грамів сиру Пармезан;

  • 100 г бекону;

  • 100 грамів вершків;

  • 50 грамів сухого вина;

  • 1 жовток;

  • оливкова олія;

  • 2 зубчики часнику.


  • Бекон, шинку слід порізати на невеликі шматочки і обсмажити в оливковій олії. Через 5 хвилин до них слід додати пропущений через прес часник і вершки, ретельно перемішати і тушкувати 3 хвилини. Після цього в соус додати вино і натертий сир Пармезан. Всю суміш слід гасити до тих пір, поки вона не загусне. На завершення слід додати жовток і добре розмішати.
    Пасту слід відварити, злити воду і викласти на блюдо. Зверху на пасту потрібно вилити соус карбонара. Страву можна прикрасити зеленню і подавати гарячим.
    Аналогічно цим рецептом можна готувати макарони та спагеті карбонара з вершками.

    Рецепт спагетті карбонара з грибами


    Для приготування цієї страви потрібні наступні інгредієнти:
    Карбонара


  • 300 грамів спагетті;

  • 200 грамів шинки;

  • 150 грамів грибів;

  • 150 грамів свіжих вершків;

  • 200 грамів сиру Пармезан;

  • зелень базиліка і орегано;

  • оливкова олія;

  • сіль.


  • Шинку слід нарізати на невеликі шматочки, гриби почистити і нарізати. Оливкова олія потрібно розігріти і обсмажити на ньому шинку з грибами. Через 15 хвилин до них слід додати вершки, зробити вогонь маленьким і тушкувати до тих пір, поки вся маса не загусне. На завершення слід додати до соусу зелень - базилік і орегано.
    В цей час в солоній воді потрібно відварити спагеті. Спагетті повинні вийти злегка недовареними і пружними.
    Гарячі спагетті слід розкласти по тарілках, полити їх соусом карбонара, а зверху посипати тертим сиром Пармезан. Страва готова!

    Цікаві факти про соусі карбонара:



  • порівняно з іншими стравами італійської кухні, рецепт пасти карбонара є наймолодшим - вперше ця паста була приготована в 50-х роках минулого сторіччя;

  • для приготування соусу карбонара італійці використовують не шинку, а гуанчиале - солону свинячу щоку. Це м'ясо практично не містить прожилок, а при обсмажуванні стає прозорим;

  • традиційним сиром для соусу карбонара вважається італійський сир пекоріно романо - овечий витриманий сир.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Сметанний соус
    Сметанний соус
    Ні для кого не секрет, що будь-яке, навіть найпростіше блюдо, можна перетворити в кулінарний шедевр всього лише додавши до нього пікантний соус. З
    Рецепт болоньєзе
    Рецепт болоньєзе
    Батьківщиною соусу болоньєзе, є невеликий, але дуже популярний місто на півночі Італії - Болоньї. І популярність йому не в останню чергу приносить
    Спагетті з шинкою
    Спагетті з шинкою
    Спагетті з шинкою можна сміливо назвати класичним блюдом. Його популярність велика, а тому ми розповімо вам, як приготувати це смачне і ароматне
    Паста з беконом
    Паста з беконом
    Варіантів приготування італійської пасти існує дуже багато. І сьогодні ми розберемо прості рецепти створення пасти з беконом. Вийде просто,
    Паста з печерицями
    Паста з печерицями
    Печериці - смачні і доступні гриби, які використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми вам підкажемо, як оригінально і цікаво зробити
    Паста карбонара з вершками - рецепт
    Паста карбонара з вершками - рецепт
    Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І