Сметанний соус

Сметанний соус підходить до різних страв. Його можна подавати до випічки, салатів і основних страв. А сметанний соус з часником і цибулею вважається одним з кращих доповнень до м'яса. У цій статті ви дізнаєтеся про декілька варіантів приготування сметанного соусу, які підходять на самі різні випадки життя.
Соус сметанний з часником
Інгредієнти:
Приготування
У глибоку миску слід влити сметану, додати до нього майонез і перемішати. В отриману суміш слід видавити часник, додати базилік, сіль і перець. Після цього сметано-часниковий соус потрібно дуже добре перемішати, щоб всі інгредієнти розподілилися рівномірно. Готовий сметанний соус з часником можна подавати до овочевим або м'ясних страв.
Сухий базилік можна замінити будь-якою іншою улюбленою приправою - сушеним орегано, кропом. З цими травами сметанний соус з часником виходить дуже ароматним і пряним - не забудьте попередити про це гостей!
Сметанно-грибний соус
Інгредієнти:
Приготування
В першу чергу необхідно замочити і добре промити гриби. Для приготування сметано-грибного соусу можна використовувати сушені гриби або свіжі шампіньйони. Гриби слід дрібно нарізати і обсмажити в соняшниковій олії разом з подрібненою цибулею до золотистого кольору. У сковороду з цибулею і грибами слід всипати борошно, додати бульйон і тушкувати всі інгредієнти на маленькому вогні під закритою кришкою протягом 20 хвилин. За цей час сметанний соус з цибулею і грибами повинен загуснути. Далі вміст сковороди слід посолити, поперчити і додати до нього сметану. Через 2 хвилини - зняти з вогню і прикрасити зеленню. Сметанно-грибний соус готовий!
Сметанно-сирний соус
Інгредієнти
Приготування
За допомогою блендера слід змішати і добре збити яйця і сметану. До цієї суміші слід додати натертий на дрібній тертці сир. Далі слід розтопити вершкове масло на сковороді і влити змішані інгредієнти. До них додати вершки і борошно, і протягом 3 хвилин нагрівати на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Отриманий вершково-сметанний соус із сиром необхідно посолити і подавати до улюбленої страви!
Сметанний соус з томатом
Інгредієнти
Приготування
Вершкове масло слід розтопити на сковороді, додати до нього борошно і обсмажити. Через 3-5 хвилин в сковороду слід влити бульйон тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Далі влити сметану і томатну пасту. Всю суміш слід гасити 5 хвилин на слабкому вогні. У завершенні сковороду слід додати сіль, перець і паприку. Томатно-сметанний соус готовий!
Солодкий сметанний соус
Інгредієнти

Приготування
Всі інгредієнти необхідно добре змішати і збити за допомогою блендера до однорідної маси. Подавати солодкий сметанний соус слід до морозива, пирогів або млинців.
Одне з головних переваг сметанних соусів - це можливість замінювати в рецепті інгредієнти і всіляко експериментувати, не боячись зіпсувати смак. Наприклад, якщо в рецепті сметанного соусу томат замінити гірчицею, то отриманий сметанно-гірчичний соус відмінно доповнить будь-яке рибне блюдо! Таким же чином можна з легкістю приготувати сметанно-майонезний соус до картоплі та інших овочів.
Рекомендуємо добрі рецепти

Журавлинний соус до м'яса
Журавлинний соус вважається класичним соусом, який прийнято подавати до м'яса і птиці. Приготувавши м'ясо по своєму коханому рецептом, і додавши до

Соус Тартар - рецепт
Всесвітньо відомий французький соус Тартар користується величезною популярністю у любителів морепродуктів і страв з риби. А адже в приготуванні цього

Соуси до м'яса
В книгах по історії описаний випадок, коли Наполеону так набридло постійно їсти курятину (а нічого іншого в наявності не було), що він пообіцяв

Рецепт болоньєзе
Батьківщиною соусу болоньєзе, є невеликий, але дуже популярний місто на півночі Італії - Болоньї. І популярність йому не в останню чергу приносить

Карбонара
Соус карбонара, який дуже популярний в італійському регіоні Лаціо, і яким прийнято поливати довгу пасту з твердих сортів пшениці, ще не дуже прижився

Сметанний крем - рецепт
Щоб приготувати сметанний крем, який стане прикрасою будь-якого торта і додасть йому незвичайний смак, не потрібно бути професійним кондитером.