Соус Тартар - рецепт
Французький соус Тартар популярний у всьому світі. Протягом багатьох років цим пікантним заправляють соусом найрізноманітніші страви у всіх куточках нашої планети. На європейських столах соус Тартар з'явився в середині дев'ятнадцятого століття. У ті часи у Франції великою популярністю користувався соус майонез. Додаючи в нього різні спеції, місцеві кулінари винайшли новий нескладний рецепт - соус Тартар. На сьогоднішній день класичний рецепт соусу Тартар входить в число самих смачних і відомих соусів світу.
Соус Тартар - відмінне доповнення для риби. Дуже часто його подають до страв з морепродуктів. Також, соус Тартар добре поєднується з м'ясними стравами і овочами. Соус Тартар можна легко приготувати в домашніх умовах. Для цього не потрібні ніякі складні інгредієнти. Процес приготування займає мінімум часу, що особливо зручно в тих випадках, коли потрібно пригощати несподівано наскочили гостей. Далі в статті викладено рецепти, як приготувати соус Тартар в домашніх умовах.
Інгредієнти
2 варених яєчних жовтка
1 сирий яєчний жовток
120 мл оливкової олії
сік 1/2 лимона
100 грамів дрібно нарізаного зеленого цибулі
зубчик часнику
кілька оливок
1 дрібно нарізаний солоний огірок
сіль
перець
Приготування:
Жовтки необхідно ретельно розтерти, додати до них сіль, перець і лимонний сік і добре розмішати до однорідного стану. В отриману масу слід тоненькою цівкою влити оливкову олію, постійно розмішуючи і збиваючи. Коли соус по консистенції нагадуватиме густий майонез, в нього слід всипати дрібно нарізаний зелений лук.
У завершенні соус слід видавити часник, додати дрібно нарізані оливки і огірок.
Соус Тартар готовий!
Інгредієнти:
150 грамів майонезу
30 грамів дрібно нарізаних солоних огірків
по 1 столовій ложці дрібно нарізаних каперсів і зеленого лука
2 столові ложки лимонного соку
сіль
перець
Приготування:
Огірки, цибуля і каперси слід змішати, залити майонезом і залишити в прохолодному місці на 30 хвилин. У суміш слід влити лимонний сік, додати перець і сіль.
За допомогою віночка соус необхідно збити до однорідного стану, після чого подавати до столу.
Соус Тартар на основі майонезу - це спрощений варіант приготування. Витративши мінімум часу можна додати вишуканий смак соусом Тартар будь основного блюда.
незважаючи на всесвітньо визнане французьке походження, багато хто вважає, що винахідниками соусу Тартар були татари. Цей висновок був зроблений з-за назви соусу, яке явно відноситься до татарським народам;
у соус Тартар можна додавати різноманітні сушені і свіжі трави і овочі. Головна особливість соусу - це те, що, незважаючи на ніжну і однорідну основу, в ньому знаходяться шматочки овочів;
рецепт соусу Тартар з часником використовується, як правило, для доповнення страв з птиці і холодного жаркого;
оптимальний термін зберігання соусу Тартар, приготованого в домашніх умовах - 2 дні в холодильнику. У скляній банці з кришкою, що щільно закривається соус може зберігатися в холодному місці від 5 до 7 днів;
на сьогоднішній день придбати соус Тартар можна в готовому вигляді практично в кожному супермаркеті. Тим не менш, соус, приготований в домашніх умовах значно насиченішим і пікантніше заводського варіанту.
Соус Тартар - відмінне доповнення для риби. Дуже часто його подають до страв з морепродуктів. Також, соус Тартар добре поєднується з м'ясними стравами і овочами. Соус Тартар можна легко приготувати в домашніх умовах. Для цього не потрібні ніякі складні інгредієнти. Процес приготування займає мінімум часу, що особливо зручно в тих випадках, коли потрібно пригощати несподівано наскочили гостей. Далі в статті викладено рецепти, як приготувати соус Тартар в домашніх умовах.
Класичний рецепт соусу Тартар з часником
Інгредієнти
Приготування:
Жовтки необхідно ретельно розтерти, додати до них сіль, перець і лимонний сік і добре розмішати до однорідного стану. В отриману масу слід тоненькою цівкою влити оливкову олію, постійно розмішуючи і збиваючи. Коли соус по консистенції нагадуватиме густий майонез, в нього слід всипати дрібно нарізаний зелений лук.
У завершенні соус слід видавити часник, додати дрібно нарізані оливки і огірок.
Соус Тартар готовий!
Рецепт соусу Тартар на основі майонезу
Інгредієнти:
Приготування:
Огірки, цибуля і каперси слід змішати, залити майонезом і залишити в прохолодному місці на 30 хвилин. У суміш слід влити лимонний сік, додати перець і сіль.
За допомогою віночка соус необхідно збити до однорідного стану, після чого подавати до столу.
Соус Тартар на основі майонезу - це спрощений варіант приготування. Витративши мінімум часу можна додати вишуканий смак соусом Тартар будь основного блюда.
Цікаві особливості соусу Тартар:
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус Песто
Ні одне відвідування ресторану з італійською кухнею не обійдеться без дегустації страви приправленого соусом Песто. В Італії цей соус за традицією
Шашлик з креветок
Солодкувате м'ясо креветок відмінно відтіняє ароматом димку, тому, чому б не проводити цьогорічне літо святом барбекю з морепродуктів, на якому ви
Тартар з лосося
Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих
Перець, фарширований бринзою
Перець, фарширований бринзою - відмінне блюдо, яке неодмінно прикрасить ваш буденний і святковий стіл. І головне, приготувати його досить просто. Ми
Тартар з тунця
Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення
Тартар з яловичини
У кулінарного терміна «тартар» на сьогоднішній день існує кілька тлумачень. Під одним з них розуміють біфштекс із сирого м'яса під гострим соусом. І