Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус Тартар - рецепт

Соус Тартар - рецепт

26-03-2015, 10:04
853
Соус Тартар - рецепт
Французький соус Тартар популярний у всьому світі. Протягом багатьох років цим пікантним заправляють соусом найрізноманітніші страви у всіх куточках нашої планети. На європейських столах соус Тартар з'явився в середині дев'ятнадцятого століття. У ті часи у Франції великою популярністю користувався соус майонез. Додаючи в нього різні спеції, місцеві кулінари винайшли новий нескладний рецепт - соус Тартар. На сьогоднішній день класичний рецепт соусу Тартар входить в число самих смачних і відомих соусів світу.
Соус Тартар - відмінне доповнення для риби. Дуже часто його подають до страв з морепродуктів. Також, соус Тартар добре поєднується з м'ясними стравами і овочами. Соус Тартар можна легко приготувати в домашніх умовах. Для цього не потрібні ніякі складні інгредієнти. Процес приготування займає мінімум часу, що особливо зручно в тих випадках, коли потрібно пригощати несподівано наскочили гостей. Далі в статті викладено рецепти, як приготувати соус Тартар в домашніх умовах.

Класичний рецепт соусу Тартар з часником


Інгредієнти


  • 2 варених яєчних жовтка

  • 1 сирий яєчний жовток

  • 120 мл оливкової олії

  • сік 1/2 лимона

  • 100 грамів дрібно нарізаного зеленого цибулі

  • зубчик часнику

  • кілька оливок

  • 1 дрібно нарізаний солоний огірок

  • сіль

  • перець



  • Приготування:
    Жовтки необхідно ретельно розтерти, додати до них сіль, перець і лимонний сік і добре розмішати до однорідного стану. В отриману масу слід тоненькою цівкою влити оливкову олію, постійно розмішуючи і збиваючи. Коли соус по консистенції нагадуватиме густий майонез, в нього слід всипати дрібно нарізаний зелений лук.
    У завершенні соус слід видавити часник, додати дрібно нарізані оливки і огірок.
    Соус Тартар готовий!

    Рецепт соусу Тартар на основі майонезу



    Інгредієнти:

  • 150 грамів майонезу

  • 30 грамів дрібно нарізаних солоних огірків

  • по 1 столовій ложці дрібно нарізаних каперсів і зеленого лука

  • 2 столові ложки лимонного соку

  • сіль

  • перець


  • Приготування:
    Огірки, цибуля і каперси слід змішати, залити майонезом і залишити в прохолодному місці на 30 хвилин. У суміш слід влити лимонний сік, додати перець і сіль.
    За допомогою віночка соус необхідно збити до однорідного стану, після чого подавати до столу.
    Соус Тартар на основі майонезу - це спрощений варіант приготування. Витративши мінімум часу можна додати вишуканий смак соусом Тартар будь основного блюда.

    Цікаві особливості соусу Тартар:



  • незважаючи на всесвітньо визнане французьке походження, багато хто вважає, що винахідниками соусу Тартар були татари. Цей висновок був зроблений з-за назви соусу, яке явно відноситься до татарським народам;

  • у соус Тартар можна додавати різноманітні сушені і свіжі трави і овочі.
    Соус Тартар - рецепт
    Головна особливість соусу - це те, що, незважаючи на ніжну і однорідну основу, в ньому знаходяться шматочки овочів;

  • рецепт соусу Тартар з часником використовується, як правило, для доповнення страв з птиці і холодного жаркого;

  • оптимальний термін зберігання соусу Тартар, приготованого в домашніх умовах - 2 дні в холодильнику. У скляній банці з кришкою, що щільно закривається соус може зберігатися в холодному місці від 5 до 7 днів;

  • на сьогоднішній день придбати соус Тартар можна в готовому вигляді практично в кожному супермаркеті. Тим не менш, соус, приготований в домашніх умовах значно насиченішим і пікантніше заводського варіанту.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус Песто
    Соус Песто
    Ні одне відвідування ресторану з італійською кухнею не обійдеться без дегустації страви приправленого соусом Песто. В Італії цей соус за традицією
    Шашлик з креветок
    Шашлик з креветок
    Солодкувате м'ясо креветок відмінно відтіняє ароматом димку, тому, чому б не проводити цьогорічне літо святом барбекю з морепродуктів, на якому ви
    Тартар з лосося
    Тартар з лосося
    Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих
    Перець, фарширований бринзою
    Перець, фарширований бринзою
    Перець, фарширований бринзою - відмінне блюдо, яке неодмінно прикрасить ваш буденний і святковий стіл. І головне, приготувати його досить просто. Ми
    Тартар з тунця
    Тартар з тунця
    Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення
    Тартар з яловичини
    Тартар з яловичини
    У кулінарного терміна «тартар» на сьогоднішній день існує кілька тлумачень. Під одним з них розуміють біфштекс із сирого м'яса під гострим соусом. І