Шашлик з креветок
Креветку називають королевою морепродуктів, що вельми заслужено. Вона завоювала любов гурманів завдяки своєму ніжному смаку. Страви з цим продуктом виходять неймовірно смачними. При чому, вживають її не тільки як відмінне доповнення до пива, але і в супах і салатах. Ми зараз розповімо вам, як приготувати шашлик з креветок.
Інгредієнти:
королівські креветки - 600 г;
олія оливкова - 30 г;
лимон - 1 шт.;
кмин, каррі, розмарин - по 05 ч. ложки;
індійські приправи «гарам масала» - 1/4 ч. ложки;
перцева суміш - 1/4 ч. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Всі спеції складаємо в ступку і трохи перетираємо, щоб прянощі віддали продукту більше аромату. Видавлюємо сік з лимона, з'єднуємо його з оливковою олією і спеціями, і перемішуємо до стану однорідної маси. Креветки очистити від панцира, видаляємо нутрощі, натираємо їх маринадом і даємо настоятися 2 години в прохолодному місці. Після цього нанизуємо кожну креветку на дерев'яну шпажку, зверху ще злегка посипаємо сухими прянощами і запікаємо на решітці гриля 5-7 хвилин, періодично перевертаючи. Подаємо шашлик з королівських креветок до столу в гарячому вигляді.
Інгредієнти:
креветки - 1 кг;
рисовий оцет - 1 ст. ложка;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
соєвий соус - 50 г;
корінь імбиру - 30 г;
чорний мелений перець - 05 ч. ложки;
часник - 3 зубчики;
кунжутна олія - 100 мл
Приготування
Очищений корінь імбиру натираємо на дрібній тертці, часник пропускаємо через прес. З'єднуємо дані інгредієнти з соєвим соусом, лимонним соком, оцтом і перцем. Очищені креветки заливаємо отриманим імбирним соусом . Залишаємо години на 2 в холодильнику. Після цього креветки смажимо над розжареним вугіллям хвилин 5.
Інгредієнти:
тигрові креветки - 30 шт.;
соус соєвий - 60 мл;
гранатовий сік - 110 мл;
соус тартар - 60 мл;
олія кунжутна - 50 мл;
гострий перець - 1 шт.;
коричневий цукор - 40 г;
часник - 4 зубчики;
базилік - 30 г;
кінза - 30 р.
Приготування
Спочатку готуємо маринад для шашлику з креветок: зубчики часнику очищаємо і пропускаємо через прес, додаємо цукор, подрібнений гострий перець і все це заливаємо кунжутним маслом, перемішуємо, додаємо соус тартар , соєвий соус і гранатовий сік. Все ще раз перемішуємо і нагріваємо масу на невеликому вогні, поки не розчиниться цукор. Після цього масу знімаємо з вогню і даємо їй охолонути. Очищені креветки складаємо в глибоку посудину одним шаром, заливаємо їх підготовленим маринадом і залишаємо годин на 5 в прохолодному місці. Дерев'яні шпажки попередньо вимочуємо у воді. Нанизуємо на них креветки і смажимо над вугіллям хвилин 5. Вже готовий шашлик посипаємо подрібненою зеленню.
Шашлик з креветок на шпажках
Інгредієнти:
Приготування
Всі спеції складаємо в ступку і трохи перетираємо, щоб прянощі віддали продукту більше аромату. Видавлюємо сік з лимона, з'єднуємо його з оливковою олією і спеціями, і перемішуємо до стану однорідної маси. Креветки очистити від панцира, видаляємо нутрощі, натираємо їх маринадом і даємо настоятися 2 години в прохолодному місці. Після цього нанизуємо кожну креветку на дерев'яну шпажку, зверху ще злегка посипаємо сухими прянощами і запікаємо на решітці гриля 5-7 хвилин, періодично перевертаючи. Подаємо шашлик з королівських креветок до столу в гарячому вигляді.
Шашлик з креветок - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищений корінь імбиру натираємо на дрібній тертці, часник пропускаємо через прес. З'єднуємо дані інгредієнти з соєвим соусом, лимонним соком, оцтом і перцем. Очищені креветки заливаємо отриманим імбирним соусом . Залишаємо години на 2 в холодильнику. Після цього креветки смажимо над розжареним вугіллям хвилин 5.
Шашлик з тигрових креветок - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо маринад для шашлику з креветок: зубчики часнику очищаємо і пропускаємо через прес, додаємо цукор, подрібнений гострий перець і все це заливаємо кунжутним маслом, перемішуємо, додаємо соус тартар , соєвий соус і гранатовий сік. Все ще раз перемішуємо і нагріваємо масу на невеликому вогні, поки не розчиниться цукор. Після цього масу знімаємо з вогню і даємо їй охолонути. Очищені креветки складаємо в глибоку посудину одним шаром, заливаємо їх підготовленим маринадом і залишаємо годин на 5 в прохолодному місці. Дерев'яні шпажки попередньо вимочуємо у воді. Нанизуємо на них креветки і смажимо над вугіллям хвилин 5. Вже готовий шашлик посипаємо подрібненою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варені креветки - рецепти
Креветки - це ракоподібні, в яких міститься багато протеїну, що дуже корисно. Вони є чудовою закускою до пива. Їх смажать, використовують у
Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Закуска з креветок
Закуска з креветок - це прекрасний варіант страви, як до святкового столу, так і просто до кухля пива в компанії з друзями. Варіантів їх приготування
Маринад для креветок
Маринування - це відмінний спосіб отримати ніжне і тане в роті м'ясо морепродуктів. Витримані в маринаді вони більш корисні і поживні. Сьогодні ми