Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик з креветок

Шашлик з креветок

22-03-2015, 10:08
2 166
Шашлик з креветок
Креветку називають королевою морепродуктів, що вельми заслужено. Вона завоювала любов гурманів завдяки своєму ніжному смаку. Страви з цим продуктом виходять неймовірно смачними. При чому, вживають її не тільки як відмінне доповнення до пива, але і в супах і салатах. Ми зараз розповімо вам, як приготувати шашлик з креветок.

Шашлик з креветок на шпажках


Інгредієнти:

  • королівські креветки - 600 г;

  • олія оливкова - 30 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • кмин, каррі, розмарин - по 05 ч. ложки;

  • індійські приправи «гарам масала» - 1/4 ч. ложки;

  • перцева суміш - 1/4 ч. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Всі спеції складаємо в ступку і трохи перетираємо, щоб прянощі віддали продукту більше аромату. Видавлюємо сік з лимона, з'єднуємо його з оливковою олією і спеціями, і перемішуємо до стану однорідної маси. Креветки очистити від панцира, видаляємо нутрощі, натираємо їх маринадом і даємо настоятися 2 години в прохолодному місці. Після цього нанизуємо кожну креветку на дерев'яну шпажку, зверху ще злегка посипаємо сухими прянощами і запікаємо на решітці гриля 5-7 хвилин, періодично перевертаючи. Подаємо шашлик з королівських креветок до столу в гарячому вигляді.

    Шашлик з креветок - рецепт


    Інгредієнти:

  • креветки - 1 кг;

  • рисовий оцет - 1 ст. ложка;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 50 г;

  • корінь імбиру - 30 г;

  • чорний мелений перець - 05 ч. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • кунжутна олія - 100 мл


  • Приготування
    Очищений корінь імбиру натираємо на дрібній тертці, часник пропускаємо через прес. З'єднуємо дані інгредієнти з соєвим соусом, лимонним соком, оцтом і перцем. Очищені креветки заливаємо отриманим імбирним соусом . Залишаємо години на 2 в холодильнику. Після цього креветки смажимо над розжареним вугіллям хвилин 5.

    Шашлик з тигрових креветок - рецепт


    Інгредієнти:

  • тигрові креветки - 30 шт.;

  • соус соєвий - 60 мл;

  • гранатовий сік - 110 мл;

  • соус тартар - 60 мл;

  • олія кунжутна - 50 мл;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • коричневий цукор - 40 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • базилік - 30 г;

  • кінза - 30 р.


  • Приготування
    Шашлик з креветок
    Спочатку готуємо маринад для шашлику з креветок: зубчики часнику очищаємо і пропускаємо через прес, додаємо цукор, подрібнений гострий перець і все це заливаємо кунжутним маслом, перемішуємо, додаємо соус тартар , соєвий соус і гранатовий сік. Все ще раз перемішуємо і нагріваємо масу на невеликому вогні, поки не розчиниться цукор. Після цього масу знімаємо з вогню і даємо їй охолонути. Очищені креветки складаємо в глибоку посудину одним шаром, заливаємо їх підготовленим маринадом і залишаємо годин на 5 в прохолодному місці. Дерев'яні шпажки попередньо вимочуємо у воді. Нанизуємо на них креветки і смажимо над вугіллям хвилин 5. Вже готовий шашлик посипаємо подрібненою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варені креветки - рецепти
    Варені креветки - рецепти
    Креветки - це ракоподібні, в яких міститься багато протеїну, що дуже корисно. Вони є чудовою закускою до пива. Їх смажать, використовують у
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
    Шашлик з печериць
    Шашлик з печериць
    Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Закуска з креветок
    Закуска з креветок
    Закуска з креветок - це прекрасний варіант страви, як до святкового столу, так і просто до кухля пива в компанії з друзями. Варіантів їх приготування
    Маринад для креветок
    Маринад для креветок
    Маринування - це відмінний спосіб отримати ніжне і тане в роті м'ясо морепродуктів. Витримані в маринаді вони більш корисні і поживні. Сьогодні ми