Креветку називають королевою морепродуктів, що вельми заслужено. Вона завоювала любов гурманів завдяки своєму ніжному смаку. Страви з цим продуктом виходять неймовірно смачними. При чому, вживають її не тільки як відмінне доповнення до пива, але і в супах і салатах. Ми зараз розповімо вам, як приготувати шашлик з креветок.
Шашлик з креветок на шпажках
Інгредієнти: королівські креветки - 600 г; олія оливкова - 30 г; лимон - 1 шт.; кмин, каррі, розмарин - по 05 ч. ложки; індійські приправи «гарам масала» - 1/4 ч. ложки; перцева суміш - 1/4 ч. ложки; сіль - за смаком. Приготування Всі спеції складаємо в ступку і трохи перетираємо, щоб прянощі віддали продукту більше аромату. Видавлюємо сік з лимона, з'єднуємо його з оливковою олією і спеціями, і перемішуємо до стану однорідної маси. Креветки очистити від панцира, видаляємо нутрощі, натираємо їх маринадом і даємо настоятися 2 години в прохолодному місці. Після цього нанизуємо кожну креветку на дерев'яну шпажку, зверху ще злегка посипаємо сухими прянощами і запікаємо на решітці гриля 5-7 хвилин, періодично перевертаючи. Подаємо шашлик з королівських креветок до столу в гарячому вигляді.
Шашлик з креветок - рецепт
Інгредієнти: креветки - 1 кг; рисовий оцет - 1 ст. ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка; соєвий соус - 50 г; корінь імбиру - 30 г; чорний мелений перець - 05 ч. ложки; часник - 3 зубчики; кунжутна олія - 100 мл Приготування Очищений корінь імбиру натираємо на дрібній тертці, часник пропускаємо через прес. З'єднуємо дані інгредієнти з соєвим соусом, лимонним соком, оцтом і перцем. Очищені креветки заливаємо отриманим імбирним соусом . Залишаємо години на 2 в холодильнику. Після цього креветки смажимо над розжареним вугіллям хвилин 5.
Шашлик з тигрових креветок - рецепт
Інгредієнти: тигрові креветки - 30 шт.; соус соєвий - 60 мл; гранатовий сік - 110 мл; соус тартар - 60 мл; олія кунжутна - 50 мл; гострий перець - 1 шт.; коричневий цукор - 40 г; часник - 4 зубчики; базилік - 30 г; кінза - 30 р. Приготування Спочатку готуємо маринад для шашлику з креветок: зубчики часнику очищаємо і пропускаємо через прес, додаємо цукор, подрібнений гострий перець і все це заливаємо кунжутним маслом, перемішуємо, додаємо соус тартар , соєвий соус і гранатовий сік. Все ще раз перемішуємо і нагріваємо масу на невеликому вогні, поки не розчиниться цукор. Після цього масу знімаємо з вогню і даємо їй охолонути. Очищені креветки складаємо в глибоку посудину одним шаром, заливаємо їх підготовленим маринадом і залишаємо годин на 5 в прохолодному місці. Дерев'яні шпажки попередньо вимочуємо у воді. Нанизуємо на них креветки і смажимо над вугіллям хвилин 5. Вже готовий шашлик посипаємо подрібненою зеленню.