Маринад для креветок
Для приготування на відкритому вогні креветки замочують у маринаді. Маринування - це відмінний спосіб отримати тане в роті, ніжне і соковите м'ясо морепродуктів. Креветки, а також м'ясо, риба і гриби, попередньо витримані в маринаді, більш корисні, поживні і легше засвоюються організмом.
Маринад обволікає м'ясо креветки і зупиняє витікання соку під час приготування, захищає від пригорання, а також запобігає утворенню канцерогенів, що виділяються при обробці високими температурами.
Зазвичай для гриля, мангала або смаження в духовці креветки витримують часниково цитрусовому маринаді. Але можуть бути й інші варіанти рецептів.
Інгредієнти:
часник - 2 зубки;
корінь імбиру - 3 см;
сік одного лайма;
темне кунжутне масло - 2 столові ложки.
Приготування
Подрібнюємо в ступці часник і корінь імбиру, додаємо до них кунжутна олія і сік лайма. Все ретельно перемішуємо. Креветки заливаємо маринадом і поставити на 2 години в холодильник.
Інгредієнти:
цибуля шалот - 2 середні цибулини;
ром - півсклянки;
вода - 4 столові ложки;
м'ята - пучок;
лайм - 2 шт.;
коричневий цукор - 2 столові ложки;
мелений білий перець - половинка чайної ложки;
морська сіль - 1 столова ложка.
Приготування
З цукру і води варимо сироп протягом 3 хвилин. Готового сиропу даємо охолонути. Знімаємо цедру з 2-х лаймів. З половинки одного лайма видавлюємо сік. Ріжемо цибулю. М'яту дрібно рубаємо. Всі інгредієнти подрібнюємо блендером до однорідної маси. Креветки покласти в маринад на півгодини.
Для маринування продуктів, ні в якому разі не можна використовувати металевий посуд, це може призвести до неприємного кольору і зовсім несподіваного смаку продуктів. Краще скористатися скляними або керамічними посудинами.
Інгредієнти:
світле нефільтроване пиво - 2 склянки;
мед - 2 столові ложки;
апельсиновий мармелад або конфітюр - 2 столові ложки;
часник - 2 зубчики;
гірчичний порошок - 1 столова ложка;
паприка мелена - 1 столова ложка;
корінь свіжого імбиру - 2 см;
мелений чорний перець;
сіль.
Приготування
Натираємо на дрібній тертці часник і корінь імбиру. Мед і конфітюр трохи нагріваємо, щоб вони стали більш рідкими і змішуємо з часником і імбиром, солимо, перчимо. Креветки в такому маринаді повинні постояти 1-3 години.
Останній рецепт також використовується в якості маринаду для тигрових креветок.
Збираєтеся на пікнік, тоді подивіться наші рецепти, як маринувати шашлик або як приготувати маринований імбир .
Маринад обволікає м'ясо креветки і зупиняє витікання соку під час приготування, захищає від пригорання, а також запобігає утворенню канцерогенів, що виділяються при обробці високими температурами.
Зазвичай для гриля, мангала або смаження в духовці креветки витримують часниково цитрусовому маринаді. Але можуть бути й інші варіанти рецептів.
Маринад для креветок на грилі
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо в ступці часник і корінь імбиру, додаємо до них кунжутна олія і сік лайма. Все ретельно перемішуємо. Креветки заливаємо маринадом і поставити на 2 години в холодильник.
Маринад для смаження креветок
Інгредієнти:
Приготування
З цукру і води варимо сироп протягом 3 хвилин. Готового сиропу даємо охолонути. Знімаємо цедру з 2-х лаймів. З половинки одного лайма видавлюємо сік. Ріжемо цибулю. М'яту дрібно рубаємо. Всі інгредієнти подрібнюємо блендером до однорідної маси. Креветки покласти в маринад на півгодини.
Для маринування продуктів, ні в якому разі не можна використовувати металевий посуд, це може призвести до неприємного кольору і зовсім несподіваного смаку продуктів. Краще скористатися скляними або керамічними посудинами.
Маринад для королівських креветок
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо на дрібній тертці часник і корінь імбиру. Мед і конфітюр трохи нагріваємо, щоб вони стали більш рідкими і змішуємо з часником і імбиром, солимо, перчимо. Креветки в такому маринаді повинні постояти 1-3 години.
Останній рецепт також використовується в якості маринаду для тигрових креветок.
Збираєтеся на пікнік, тоді подивіться наші рецепти, як маринувати шашлик або як приготувати маринований імбир .
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з креветок
Солодкувате м'ясо креветок відмінно відтіняє ароматом димку, тому, чому б не проводити цьогорічне літо святом барбекю з морепродуктів, на якому ви
Варені креветки - рецепти
Креветки - це ракоподібні, в яких міститься багато протеїну, що дуже корисно. Вони є чудовою закускою до пива. Їх смажать, використовують у
Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
Стейк з лосося
Лосось - дивно смачна і корисна риба. Її запікають у духовці, смажать на грилі і сковороді, використовують як начинку для пирогів. І сьогодні ми
Креветки з вершками
Креветки - це делікатесні морепродукти, які використовують для приготування різних страв. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька простих рецептів
Закуска з креветок
Закуска з креветок - це прекрасний варіант страви, як до святкового столу, так і просто до кухля пива в компанії з друзями. Варіантів їх приготування