Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринад для креветок

Маринад для креветок

16-03-2015, 17:44
1 893
Маринад для креветок
Для приготування на відкритому вогні креветки замочують у маринаді. Маринування - це відмінний спосіб отримати тане в роті, ніжне і соковите м'ясо морепродуктів. Креветки, а також м'ясо, риба і гриби, попередньо витримані в маринаді, більш корисні, поживні і легше засвоюються організмом.
Маринад обволікає м'ясо креветки і зупиняє витікання соку під час приготування, захищає від пригорання, а також запобігає утворенню канцерогенів, що виділяються при обробці високими температурами.
Зазвичай для гриля, мангала або смаження в духовці креветки витримують часниково цитрусовому маринаді. Але можуть бути й інші варіанти рецептів.

Маринад для креветок на грилі


Інгредієнти:

  • часник - 2 зубки;

  • корінь імбиру - 3 см;

  • сік одного лайма;

  • темне кунжутне масло - 2 столові ложки.


  • Приготування
    Подрібнюємо в ступці часник і корінь імбиру, додаємо до них кунжутна олія і сік лайма. Все ретельно перемішуємо. Креветки заливаємо маринадом і поставити на 2 години в холодильник.

    Маринад для смаження креветок


    Інгредієнти:

  • цибуля шалот - 2 середні цибулини;

  • ром - півсклянки;

  • вода - 4 столові ложки;

  • м'ята - пучок;

  • лайм - 2 шт.;

  • коричневий цукор - 2 столові ложки;

  • мелений білий перець - половинка чайної ложки;

  • морська сіль - 1 столова ложка.


  • Приготування
    З цукру і води варимо сироп протягом 3 хвилин. Готового сиропу даємо охолонути. Знімаємо цедру з 2-х лаймів. З половинки одного лайма видавлюємо сік. Ріжемо цибулю. М'яту дрібно рубаємо. Всі інгредієнти подрібнюємо блендером до однорідної маси. Креветки покласти в маринад на півгодини.
    Для маринування продуктів, ні в якому разі не можна використовувати металевий посуд, це може призвести до неприємного кольору і зовсім несподіваного смаку продуктів. Краще скористатися скляними або керамічними посудинами.

    Маринад для королівських креветок


    Інгредієнти:

  • світле нефільтроване пиво - 2 склянки;

  • мед - 2 столові ложки;

  • апельсиновий мармелад або конфітюр - 2 столові ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • гірчичний порошок - 1 столова ложка;

  • паприка мелена - 1 столова ложка;

  • корінь свіжого імбиру - 2 см;

  • мелений чорний перець;

  • сіль.


  • Маринад для креветок

    Приготування
    Натираємо на дрібній тертці часник і корінь імбиру. Мед і конфітюр трохи нагріваємо, щоб вони стали більш рідкими і змішуємо з часником і імбиром, солимо, перчимо. Креветки в такому маринаді повинні постояти 1-3 години.
    Останній рецепт також використовується в якості маринаду для тигрових креветок.
    Збираєтеся на пікнік, тоді подивіться наші рецепти, як маринувати шашлик або як приготувати маринований імбир .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з креветок
    Шашлик з креветок
    Солодкувате м'ясо креветок відмінно відтіняє ароматом димку, тому, чому б не проводити цьогорічне літо святом барбекю з морепродуктів, на якому ви
    Варені креветки - рецепти
    Варені креветки - рецепти
    Креветки - це ракоподібні, в яких міститься багато протеїну, що дуже корисно. Вони є чудовою закускою до пива. Їх смажать, використовують у
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
    Стейк з лосося
    Стейк з лосося
    Лосось - дивно смачна і корисна риба. Її запікають у духовці, смажать на грилі і сковороді, використовують як начинку для пирогів. І сьогодні ми
    Креветки з вершками
    Креветки з вершками
    Креветки - це делікатесні морепродукти, які використовують для приготування різних страв. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька простих рецептів
    Закуска з креветок
    Закуска з креветок
    Закуска з креветок - це прекрасний варіант страви, як до святкового столу, так і просто до кухля пива в компанії з друзями. Варіантів їх приготування