Стейк з лосося
Лосось - це цінна, корисна і надзвичайно смачна риба. Її готують на грилі, запікають в духовці, на пару, смажать на сковороді, використовують в якості начинки для пирогів.
Жирні кислоти, що містяться в м'ясі лосося, допомагають виводити з організму шкідливий холестерин, тим самим попереджають виникнення серцевих захворювань. Таких жирних кислот в лососеві близько 15%, що набагато менше, ніж в складі м'ясних продуктів. Тому рибу необхідно включати в раціон харчування не менше двох разів на тиждень. Адже не дарма японці, вживають в основному рибні та інші морські продукти, що вважаються найбільш стрункими і довгоживучими людьми на землі.
Пропонуємо вам скористатися нашими способами приготування лосося. Стейк з лосося, рецепт якого опублікований нижче, взято з японської кухні.
Інгредієнти:
лососеві стейки - 4 шт.;
апельсин - 1 шт.;
апельсиновий сік - 6 столових ложок;
соєвий соус - 3 столові ложки;
мед - 1 столова ложка;
рослинне масло - 2 чайні ложки;
кунжутне масло - 1 чайна ложка;
тертий імбир - половина чайної ложки;
нарізана зелень;
червоний солодкий перець - 1 шт.;
сіль за смаком.
Приготування
Зараз розповімо, як посмажити стейк лосося. Для маринаду в окремій емальованому або глиняному посуді змішуємо апельсиновий сік, соєвий соус, імбир, сіль, мед, рослинне і кунжутне масло. Підсмажуємо стейки на сковороді з одного боку. Обмазуємо рибу маринадом і підсмажуємо з другої сторони.
У салатницю нарізаємо зелень і часточки апельсина. Маринад ставимо на вогонь і даємо закипіти. У киплячий маринад кидаємо дрібно нарізаний червоний солодкий перець і знімаємо з вогню. Поливаємо цією сумішшю зелень і апельсини.
На блюдо викладаємо зелень з апельсинами, а зверху перекладаємо стейки з лосося.
Ще один рецепт, як приготувати стейк з лосося, але вже на грилі.
Лосось в маринаді, запечений під грилем
Інгредієнти:
стейки лосося - 6 шт.;
цибуля - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
оливкова олія - половина склянки;
коньяк - 2 столові ложки;
чорний перець горошком - близько десятка;
зелень кропу, петрушки, базиліка;
сіль.
Приготування
Для приготування маринаду змішуємо сік і цедру лимона з дрібно нарубаної зеленню і цибулею. Додаємо потовчений в ступці чорний перець, коньяк і оливкове масло. Стейки солимо і замочуємо в маринаді на 20 хвилин. Смажимо рибу на включеному, на повну потужність грилю близько 4-5 хвилин з однієї й іншої сторони.
Інгредієнти:
стейки лосося - 2 шт.;
рослинна олія;
скибочки імбирного кореня (близько 5 см) - 8 шт.;
рис басматі - 150 г;
кунжутне масло - 1 чайна ложка;
спаржа - 250 г;
обсмажені насіння кунжуту - 1 столова ложка;
соєвий соус - 3 столові ложки;
мед - 1 столова ложка;
сухий херес - 3 столові ложки;
часник - 1 зубок.
Приготування
Змішуємо соєвий соус, мед, херес і видавлений через землянку часник. Все перемішуємо. У підготовлений маринад покласти стейки лосося на 1 годину.
На розігрітій сковорідці підсмажуємо смужки імбиру , поки не стануть хрусткими. Там же трохи підсмажуємо стейки з двох сторін. На лист фольги викладаємо шматки риби, поливаємо маринадом і щільно загортаємо. Доводимо до готовності в мультиварці на режимі «пароварка» протягом 10 хвилин. Стейк з лосося у фользі готовий!
Окремо відварюємо спаржу і поливаємо її сумішшю рослинного і кунжутної олії. Варимо рис і з'єднуємо його з кунжутом. Кип'ятимо залишився після риби маринад.
Викладаємо на блюдо спаржу , зверху на неї стейк з лосося і прикрашаємо підсмаженими шматочками імбиру. На стіл подаємо з рисом в якості гарніру. Всі поливаємо соусом з маринаду.
Жирні кислоти, що містяться в м'ясі лосося, допомагають виводити з організму шкідливий холестерин, тим самим попереджають виникнення серцевих захворювань. Таких жирних кислот в лососеві близько 15%, що набагато менше, ніж в складі м'ясних продуктів. Тому рибу необхідно включати в раціон харчування не менше двох разів на тиждень. Адже не дарма японці, вживають в основному рибні та інші морські продукти, що вважаються найбільш стрункими і довгоживучими людьми на землі.
Пропонуємо вам скористатися нашими способами приготування лосося. Стейк з лосося, рецепт якого опублікований нижче, взято з японської кухні.
Стейк з лосося на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як посмажити стейк лосося. Для маринаду в окремій емальованому або глиняному посуді змішуємо апельсиновий сік, соєвий соус, імбир, сіль, мед, рослинне і кунжутне масло. Підсмажуємо стейки на сковороді з одного боку. Обмазуємо рибу маринадом і підсмажуємо з другої сторони.
У салатницю нарізаємо зелень і часточки апельсина. Маринад ставимо на вогонь і даємо закипіти. У киплячий маринад кидаємо дрібно нарізаний червоний солодкий перець і знімаємо з вогню. Поливаємо цією сумішшю зелень і апельсини.
На блюдо викладаємо зелень з апельсинами, а зверху перекладаємо стейки з лосося.
Ще один рецепт, як приготувати стейк з лосося, але вже на грилі.
Лосось в маринаді, запечений під грилем
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування маринаду змішуємо сік і цедру лимона з дрібно нарубаної зеленню і цибулею. Додаємо потовчений в ступці чорний перець, коньяк і оливкове масло. Стейки солимо і замочуємо в маринаді на 20 хвилин. Смажимо рибу на включеному, на повну потужність грилю близько 4-5 хвилин з однієї й іншої сторони.
Стейк з лосося в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо соєвий соус, мед, херес і видавлений через землянку часник. Все перемішуємо. У підготовлений маринад покласти стейки лосося на 1 годину.
На розігрітій сковорідці підсмажуємо смужки імбиру , поки не стануть хрусткими. Там же трохи підсмажуємо стейки з двох сторін. На лист фольги викладаємо шматки риби, поливаємо маринадом і щільно загортаємо. Доводимо до готовності в мультиварці на режимі «пароварка» протягом 10 хвилин. Стейк з лосося у фользі готовий!
Окремо відварюємо спаржу і поливаємо її сумішшю рослинного і кунжутної олії. Варимо рис і з'єднуємо його з кунжутом. Кип'ятимо залишився після риби маринад.
Викладаємо на блюдо спаржу , зверху на неї стейк з лосося і прикрашаємо підсмаженими шматочками імбиру. На стіл подаємо з рисом в якості гарніру. Всі поливаємо соусом з маринаду.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажений лосось
Смажений лосось - блюдо, яке при правильному приготуванні можна назвати делікатесом. Чому? Тому що ця рибка неймовірно смачна, корисна, та й
Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
Лосось з картоплею
Лосось з картоплею - відмінне блюдо для обіду або вечері в колі родини. Приготувати його зовсім нескладно. І ви в цьому переконаєтеся, ознайомившись
Стейк на грилі
Стейк - це обсмажений зі спеціями шматок м'яса або риби. Його можна посмажити на сковороді в духовці, а також на грилі. Ось рецепти останнього
Лосось в пароварці
Багато любителів здорової їжі по достоїнству оцінять дану статтю. У ній ми обговоримо, як правильно і смачно приготувати лосося в пароварці. Страви,
Лосось в мультиварці
Лосось - це риба з родини лососевих, дуже смачна і поживна. Приготувати її можна різними способами: посмажити, зварити, запекти. Але сьогодні ми з