Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Стейк з лосося

Стейк з лосося

22-03-2015, 10:01
1 015
Стейк з лосося
Лосось - це цінна, корисна і надзвичайно смачна риба. Її готують на грилі, запікають в духовці, на пару, смажать на сковороді, використовують в якості начинки для пирогів.
Жирні кислоти, що містяться в м'ясі лосося, допомагають виводити з організму шкідливий холестерин, тим самим попереджають виникнення серцевих захворювань. Таких жирних кислот в лососеві близько 15%, що набагато менше, ніж в складі м'ясних продуктів. Тому рибу необхідно включати в раціон харчування не менше двох разів на тиждень. Адже не дарма японці, вживають в основному рибні та інші морські продукти, що вважаються найбільш стрункими і довгоживучими людьми на землі.
Пропонуємо вам скористатися нашими способами приготування лосося. Стейк з лосося, рецепт якого опублікований нижче, взято з японської кухні.

Стейк з лосося на сковороді


Інгредієнти:

  • лососеві стейки - 4 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • апельсиновий сік - 6 столових ложок;

  • соєвий соус - 3 столові ложки;

  • мед - 1 столова ложка;

  • рослинне масло - 2 чайні ложки;

  • кунжутне масло - 1 чайна ложка;

  • тертий імбир - половина чайної ложки;

  • нарізана зелень;

  • червоний солодкий перець - 1 шт.;

  • сіль за смаком.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як посмажити стейк лосося. Для маринаду в окремій емальованому або глиняному посуді змішуємо апельсиновий сік, соєвий соус, імбир, сіль, мед, рослинне і кунжутне масло. Підсмажуємо стейки на сковороді з одного боку. Обмазуємо рибу маринадом і підсмажуємо з другої сторони.
    У салатницю нарізаємо зелень і часточки апельсина. Маринад ставимо на вогонь і даємо закипіти. У киплячий маринад кидаємо дрібно нарізаний червоний солодкий перець і знімаємо з вогню. Поливаємо цією сумішшю зелень і апельсини.
    На блюдо викладаємо зелень з апельсинами, а зверху перекладаємо стейки з лосося.
    Ще один рецепт, як приготувати стейк з лосося, але вже на грилі.
    Лосось в маринаді, запечений під грилем
    Інгредієнти:

  • стейки лосося - 6 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • оливкова олія - половина склянки;

  • коньяк - 2 столові ложки;

  • чорний перець горошком - близько десятка;

  • зелень кропу, петрушки, базиліка;

  • сіль.


  • Приготування
    Для приготування маринаду змішуємо сік і цедру лимона з дрібно нарубаної зеленню і цибулею. Додаємо потовчений в ступці чорний перець, коньяк і оливкове масло. Стейки солимо і замочуємо в маринаді на 20 хвилин. Смажимо рибу на включеному, на повну потужність грилю близько 4-5 хвилин з однієї й іншої сторони.

    Стейк з лосося в мультиварці


    Інгредієнти:

  • стейки лосося - 2 шт.;

  • рослинна олія;

  • скибочки імбирного кореня (близько 5 см) - 8 шт.;

  • рис басматі - 150 г;

  • кунжутне масло - 1 чайна ложка;

  • спаржа - 250 г;

  • обсмажені насіння кунжуту - 1 столова ложка;

  • соєвий соус - 3 столові ложки;

  • мед - 1 столова ложка;

  • сухий херес - 3 столові ложки;

  • часник - 1 зубок.


  • Приготування
    Змішуємо соєвий соус, мед, херес і видавлений через землянку часник. Все перемішуємо. У підготовлений маринад покласти стейки лосося на 1 годину.
    На розігрітій сковорідці підсмажуємо смужки імбиру , поки не стануть
    Стейк з лосося
    хрусткими. Там же трохи підсмажуємо стейки з двох сторін. На лист фольги викладаємо шматки риби, поливаємо маринадом і щільно загортаємо. Доводимо до готовності в мультиварці на режимі «пароварка» протягом 10 хвилин. Стейк з лосося у фользі готовий!
    Окремо відварюємо спаржу і поливаємо її сумішшю рослинного і кунжутної олії. Варимо рис і з'єднуємо його з кунжутом. Кип'ятимо залишився після риби маринад.
    Викладаємо на блюдо спаржу , зверху на неї стейк з лосося і прикрашаємо підсмаженими шматочками імбиру. На стіл подаємо з рисом в якості гарніру. Всі поливаємо соусом з маринаду.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажений лосось
    Смажений лосось
    Смажений лосось - блюдо, яке при правильному приготуванні можна назвати делікатесом. Чому? Тому що ця рибка неймовірно смачна, корисна, та й
    Як приготувати стейк з сьомги?
    Як приготувати стейк з сьомги?
    Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
    Лосось з картоплею
    Лосось з картоплею
    Лосось з картоплею - відмінне блюдо для обіду або вечері в колі родини. Приготувати його зовсім нескладно. І ви в цьому переконаєтеся, ознайомившись
    Стейк на грилі
    Стейк на грилі
    Стейк - це обсмажений зі спеціями шматок м'яса або риби. Його можна посмажити на сковороді в духовці, а також на грилі. Ось рецепти останнього
    Лосось в пароварці
    Лосось в пароварці
    Багато любителів здорової їжі по достоїнству оцінять дану статтю. У ній ми обговоримо, як правильно і смачно приготувати лосося в пароварці. Страви,
    Лосось в мультиварці
    Лосось в мультиварці
    Лосось - це риба з родини лососевих, дуже смачна і поживна. Приготувати її можна різними способами: посмажити, зварити, запекти. Але сьогодні ми з