Стейк з лосося

Жирні кислоти, що містяться в м'ясі лосося, допомагають виводити з організму шкідливий холестерин, тим самим попереджають виникнення серцевих захворювань. Таких жирних кислот в лососеві близько 15%, що набагато менше, ніж в складі м'ясних продуктів. Тому рибу необхідно включати в раціон харчування не менше двох разів на тиждень. Адже не дарма японці, вживають в основному рибні та інші морські продукти, що вважаються найбільш стрункими і довгоживучими людьми на землі.
Пропонуємо вам скористатися нашими способами приготування лосося. Стейк з лосося, рецепт якого опублікований нижче, взято з японської кухні.
Стейк з лосося на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як посмажити стейк лосося. Для маринаду в окремій емальованому або глиняному посуді змішуємо апельсиновий сік, соєвий соус, імбир, сіль, мед, рослинне і кунжутне масло. Підсмажуємо стейки на сковороді з одного боку. Обмазуємо рибу маринадом і підсмажуємо з другої сторони.
У салатницю нарізаємо зелень і часточки апельсина. Маринад ставимо на вогонь і даємо закипіти. У киплячий маринад кидаємо дрібно нарізаний червоний солодкий перець і знімаємо з вогню. Поливаємо цією сумішшю зелень і апельсини.
На блюдо викладаємо зелень з апельсинами, а зверху перекладаємо стейки з лосося.
Ще один рецепт, як приготувати стейк з лосося, але вже на грилі.
Лосось в маринаді, запечений під грилем
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування маринаду змішуємо сік і цедру лимона з дрібно нарубаної зеленню і цибулею. Додаємо потовчений в ступці чорний перець, коньяк і оливкове масло. Стейки солимо і замочуємо в маринаді на 20 хвилин. Смажимо рибу на включеному, на повну потужність грилю близько 4-5 хвилин з однієї й іншої сторони.
Стейк з лосося в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо соєвий соус, мед, херес і видавлений через землянку часник. Все перемішуємо. У підготовлений маринад покласти стейки лосося на 1 годину.
На розігрітій сковорідці підсмажуємо смужки імбиру , поки не стануть

Окремо відварюємо спаржу і поливаємо її сумішшю рослинного і кунжутної олії. Варимо рис і з'єднуємо його з кунжутом. Кип'ятимо залишився після риби маринад.
Викладаємо на блюдо спаржу , зверху на неї стейк з лосося і прикрашаємо підсмаженими шматочками імбиру. На стіл подаємо з рисом в якості гарніру. Всі поливаємо соусом з маринаду.
Рекомендуємо добрі рецепти

Смажений лосось
Смажений лосось - блюдо, яке при правильному приготуванні можна назвати делікатесом. Чому? Тому що ця рибка неймовірно смачна, корисна, та й

Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї

Лосось з картоплею
Лосось з картоплею - відмінне блюдо для обіду або вечері в колі родини. Приготувати його зовсім нескладно. І ви в цьому переконаєтеся, ознайомившись

Стейк на грилі
Стейк - це обсмажений зі спеціями шматок м'яса або риби. Його можна посмажити на сковороді в духовці, а також на грилі. Ось рецепти останнього

Лосось в пароварці
Багато любителів здорової їжі по достоїнству оцінять дану статтю. У ній ми обговоримо, як правильно і смачно приготувати лосося в пароварці. Страви,

Лосось в мультиварці
Лосось - це риба з родини лососевих, дуже смачна і поживна. Приготувати її можна різними способами: посмажити, зварити, запекти. Але сьогодні ми з