Лосось в пароварці
Страви з лосося в пароварці одні з небагатьох поєднують в собі відмінний смак і величезну користь, адже ніжне м'ясо цієї атлантичної риби містить вітамін А, вітаміни групи В, добову норму макро - і мікроелементів.
Як приготувати лосось в пароварці і тим самим побалувати себе з користю для здоров'я, ми розповімо вам в цій статті.
Традиційно китайські кухарі готують рибу на пару в поєднанні з зеленою цибулею і імбиром, які врівноважують яскравий рибний смак. Спробуйте освіжаючий східне поєднання за сьогоднішнім вечерею.
Інгредієнти:
стейк лосося - 500 г;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
сіль - 1/4 ч. ложки;
білий перець - 1/8 ч. ложки;
зелена цибуля - 2 пера;
імбир свіжий - 4 кружечка;
лимон - 1 шт.;
кунжутне масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Вимитий і висушений рибний стейк маринуємо в соєвому соусі і спеціях - 15-30 хвилин. Замаринованого лосося викладаємо у чашу пароварки, посипаємо нарізаною цибулею і шматочками імбиру. Лимон розрізаємо навпіл: одну половину ділимо ще на 4 частини і викладаємо їх на рибу, другу - вичавлюємо на стейк зверху. Півкілограязикай стейк з лосося готується в пароварці 30 хвилин або до тих пір, поки не почне податливо розпадатися під тиском вилки.
Готову рибу подаємо в поєднанні з рисом або рисовою локшиною з рибним бульйоном.
Інгредієнти:
Для риби:
філе лосося - 500 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
перець чилі - 1 стручок;
фенхель - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
сіль - за смаком.
Для соусу:
огірок свіжий - 1 шт.;
йогурт (без добавок) - 1 ст.;
сіль - 1/2 ч. ложки;
гірчиця діжонська - 2 ст. ложки;
цибуля шалот - 1 пучок.
Приготування
Починаємо з соусу: огірок чистимо, видаляємо насіння, нарізаємо невеликими кубиками і посипаємо сіллю. Залишаємо огірки на 1 годину, щоб вони віддали надлишки води.
Тим часом шматочки лососинного філе змащуємо маринадом, що складається з: оливкової олії, солі, нарізаної зелені кропу і перцю чилі (без насіння). Прямо в маринаді відправляємо лосося в пароварку на півгодини.
Повертаємося до соусу: огірок вже віддав зайву вологу, а значить, його можна промити від залишків солі і промокнути паперовим рушником. У неглибокій мисці змішуємо йогурт, гірчицю і подрібнений шалот. Додаємо огірки, і подаємо соус до вже готового і сбризнутому лимонний соком рибного філе. Таке страву подають у супроводі гарніру з улюблених печених овочів. Приємного апетиту!
Як приготувати лосось в пароварці і тим самим побалувати себе з користю для здоров'я, ми розповімо вам в цій статті.
Лосось в пароварці по-східному
Традиційно китайські кухарі готують рибу на пару в поєднанні з зеленою цибулею і імбиром, які врівноважують яскравий рибний смак. Спробуйте освіжаючий східне поєднання за сьогоднішнім вечерею.
Інгредієнти:
Приготування
Вимитий і висушений рибний стейк маринуємо в соєвому соусі і спеціях - 15-30 хвилин. Замаринованого лосося викладаємо у чашу пароварки, посипаємо нарізаною цибулею і шматочками імбиру. Лимон розрізаємо навпіл: одну половину ділимо ще на 4 частини і викладаємо їх на рибу, другу - вичавлюємо на стейк зверху. Півкілограязикай стейк з лосося готується в пароварці 30 хвилин або до тих пір, поки не почне податливо розпадатися під тиском вилки.
Готову рибу подаємо в поєднанні з рисом або рисовою локшиною з рибним бульйоном.
Лосось в пароварці з йогуртовим соусом - рецепт
Інгредієнти:
Для риби:
Для соусу:
Приготування
Починаємо з соусу: огірок чистимо, видаляємо насіння, нарізаємо невеликими кубиками і посипаємо сіллю. Залишаємо огірки на 1 годину, щоб вони віддали надлишки води.
Тим часом шматочки лососинного філе змащуємо маринадом, що складається з: оливкової олії, солі, нарізаної зелені кропу і перцю чилі (без насіння). Прямо в маринаді відправляємо лосося в пароварку на півгодини.
Повертаємося до соусу: огірок вже віддав зайву вологу, а значить, його можна промити від залишків солі і промокнути паперовим рушником. У неглибокій мисці змішуємо йогурт, гірчицю і подрібнений шалот. Додаємо огірки, і подаємо соус до вже готового і сбризнутому лимонний соком рибного філе. Таке страву подають у супроводі гарніру з улюблених печених овочів. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажений лосось
Смажений лосось - блюдо, яке при правильному приготуванні можна назвати делікатесом. Чому? Тому що ця рибка неймовірно смачна, корисна, та й
Маринований лосось
Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
Стейк з лосося
Лосось - дивно смачна і корисна риба. Її запікають у духовці, смажать на грилі і сковороді, використовують як начинку для пирогів. І сьогодні ми
Лосось з овочами
У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
Лосось в кунжуті
Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати
Тартар з лосося
Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих