Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лосось в пароварці

Лосось в пароварці

19-01-2015, 13:44
1 006
Лосось в пароварці
Страви з лосося в пароварці одні з небагатьох поєднують в собі відмінний смак і величезну користь, адже ніжне м'ясо цієї атлантичної риби містить вітамін А, вітаміни групи В, добову норму макро - і мікроелементів.
Як приготувати лосось в пароварці і тим самим побалувати себе з користю для здоров'я, ми розповімо вам в цій статті.

Лосось в пароварці по-східному


Традиційно китайські кухарі готують рибу на пару в поєднанні з зеленою цибулею і імбиром, які врівноважують яскравий рибний смак. Спробуйте освіжаючий східне поєднання за сьогоднішнім вечерею.
Інгредієнти:

  • стейк лосося - 500 г;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • білий перець - 1/8 ч. ложки;

  • зелена цибуля - 2 пера;

  • імбир свіжий - 4 кружечка;

  • лимон - 1 шт.;

  • кунжутне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Вимитий і висушений рибний стейк маринуємо в соєвому соусі і спеціях - 15-30 хвилин. Замаринованого лосося викладаємо у чашу пароварки, посипаємо нарізаною цибулею і шматочками імбиру. Лимон розрізаємо навпіл: одну половину ділимо ще на 4 частини і викладаємо їх на рибу, другу - вичавлюємо на стейк зверху. Півкілограязикай стейк з лосося готується в пароварці 30 хвилин або до тих пір, поки не почне податливо розпадатися під тиском вилки.
    Готову рибу подаємо в поєднанні з рисом або рисовою локшиною з рибним бульйоном.

    Лосось в пароварці з йогуртовим соусом - рецепт


    Інгредієнти:
    Для риби:

  • філе лосося - 500 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • перець чилі - 1 стручок;

  • фенхель - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Для соусу:

  • огірок свіжий - 1 шт.;

  • йогурт (без добавок) - 1 ст.;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • гірчиця діжонська - 2 ст. ложки;

  • цибуля шалот - 1 пучок.


  • Приготування
    Починаємо з соусу: огірок чистимо, видаляємо насіння, нарізаємо невеликими кубиками і посипаємо сіллю. Залишаємо огірки на 1 годину, щоб вони віддали надлишки води.
    Лосось в пароварці

    Тим часом шматочки лососинного філе змащуємо маринадом, що складається з: оливкової олії, солі, нарізаної зелені кропу і перцю чилі (без насіння). Прямо в маринаді відправляємо лосося в пароварку на півгодини.
    Повертаємося до соусу: огірок вже віддав зайву вологу, а значить, його можна промити від залишків солі і промокнути паперовим рушником. У неглибокій мисці змішуємо йогурт, гірчицю і подрібнений шалот. Додаємо огірки, і подаємо соус до вже готового і сбризнутому лимонний соком рибного філе. Таке страву подають у супроводі гарніру з улюблених печених овочів. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажений лосось
    Смажений лосось
    Смажений лосось - блюдо, яке при правильному приготуванні можна назвати делікатесом. Чому? Тому що ця рибка неймовірно смачна, корисна, та й
    Маринований лосось
    Маринований лосось
    Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
    Стейк з лосося
    Стейк з лосося
    Лосось - дивно смачна і корисна риба. Її запікають у духовці, смажать на грилі і сковороді, використовують як начинку для пирогів. І сьогодні ми
    Лосось з овочами
    Лосось з овочами
    У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
    Лосось в кунжуті
    Лосось в кунжуті
    Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати
    Тартар з лосося
    Тартар з лосося
    Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих