Страви з лосося в пароварці одні з небагатьох поєднують в собі відмінний смак і величезну користь, адже ніжне м'ясо цієї атлантичної риби містить вітамін А, вітаміни групи В, добову норму макро - і мікроелементів.
Як приготувати лосось в пароварці і тим самим побалувати себе з користю для здоров'я, ми розповімо вам в цій статті.
Лосось в пароварці по-східному
Традиційно китайські кухарі готують рибу на пару в поєднанні з зеленою цибулею і імбиром, які врівноважують яскравий рибний смак. Спробуйте освіжаючий східне поєднання за сьогоднішнім вечерею.
Інгредієнти: стейк лосося - 500 г; соєвий соус - 1 ст. ложка; сіль - 1/4 ч. ложки; білий перець - 1/8 ч. ложки; зелена цибуля - 2 пера; імбир свіжий - 4 кружечка; лимон - 1 шт.; кунжутне масло - 2 ст. ложки. Приготування Вимитий і висушений рибний стейк маринуємо в соєвому соусі і спеціях - 15-30 хвилин. Замаринованого лосося викладаємо у чашу пароварки, посипаємо нарізаною цибулею і шматочками імбиру. Лимон розрізаємо навпіл: одну половину ділимо ще на 4 частини і викладаємо їх на рибу, другу - вичавлюємо на стейк зверху. Півкілограязикай стейк з лосося готується в пароварці 30 хвилин або до тих пір, поки не почне податливо розпадатися під тиском вилки.
Готову рибу подаємо в поєднанні з рисом або рисовою локшиною з рибним бульйоном.
Лосось в пароварці з йогуртовим соусом - рецепт
Інгредієнти: Для риби:
філе лосося - 500 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; перець чилі - 1 стручок; фенхель - 1 шт.; лимон - 1 шт.; сіль - за смаком. Для соусу:
огірок свіжий - 1 шт.; йогурт (без добавок) - 1 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки; гірчиця діжонська - 2 ст. ложки; цибуля шалот - 1 пучок. Приготування Починаємо з соусу: огірок чистимо, видаляємо насіння, нарізаємо невеликими кубиками і посипаємо сіллю. Залишаємо огірки на 1 годину, щоб вони віддали надлишки води.
Тим часом шматочки лососинного філе змащуємо маринадом, що складається з: оливкової олії, солі, нарізаної зелені кропу і перцю чилі (без насіння). Прямо в маринаді відправляємо лосося в пароварку на півгодини.
Повертаємося до соусу: огірок вже віддав зайву вологу, а значить, його можна промити від залишків солі і промокнути паперовим рушником. У неглибокій мисці змішуємо йогурт, гірчицю і подрібнений шалот. Додаємо огірки, і подаємо соус до вже готового і сбризнутому лимонний соком рибного філе. Таке страву подають у супроводі гарніру з улюблених печених овочів. Приємного апетиту!